Apple intra in Atentia Frantei si a Germaniei

Apple este in atentia Frantei si a Germaniei din cauza modului in care incaseaza banii pentru produsele vandute in aceste tari si nu plateste profit pe masura lor. Mai exact, Franta si Germania vor sa taxeze Apple pentru incasari si profit conform legislatiilor locale si nu celei din Irlanda, unde are Apple subsidiara europeana care ii controleaza toate afacerile pe continent si care incaseaza toti banii din vanzari.

Apple va avea toate afacerile din Franta si Germania analizate de catre autoritati, iar in baza rezultatelor ar putea obliga Apple sa plateasca taxe pentru banii incasari la nivel local. Reprezentantii guvernamentali ai ambelor tari s-au plans din cauza faptului ca initiativele europene pentru a rezolva problema taxelor nu se indeplinesc suficient de repede, iar Apple continua sa faca bani buni in alta tara.

Apple intra in Atentia Frantei si a Germaniei din cauza taxelor

apple atentia frantei germaniei

Apple este in atentia Frantei si a Germaniei dupa ce Comisia Europeana a impus deja ca Apple sa plateasca 13 miliarde de euro ca aprte a unor taxe datorate retroactiv. Apple nu a platit vreun ban, dar va depune suma respectiva intr-un cont special pana cand se vor termina procedurile de atac impotriva deciziei luate de catre Comisia Europeana si e putin probabil sa plateasca efectiv vreun ban.

Apple a fost totusi obligata de catre Italieni sa plateasta impozit fiscului pentur sumele generate in tara, iar in Marea Britanie a facut exact acelasi lucru. In aceasta idee, este foarte probabil si ca in Franta sau Germania sa se intample ceva similar, avand in vedere ca aceste tari sunt destul de hotarate sa scoata cat de multi bani pot de la Apple.

France will propose the “simpler rules” for a “real taxation” of tech firms at a meeting of European Union officials due mid-September in Tallinn, Estonia, French Finance Minister Bruno Le Maire said in an interview in his Paris office on Friday, complaining that Europe-wide initiatives are proving too slow… Germany and France discussed tax issues at a joint cabinet meeting last month and Germany can be expected to discuss specific proposals after its national election on Sept. 24, Denis Kolberg, a finance ministry spokesman, told reporters in Berlin on Monday.

The upcoming proposals from Germany and France follow a decision from EU antitrust regulators last year that allowed Ireland to recover 13 billion euros in illegal tax benefits from Apple.

France and Germany, the report explains, will also push for a broader aligning of tax systems among the 19 eurozone states.