Romania are Viteze de Internet Mobil mai Proaste

Romania are viteze de internet mobil mai proaste in iulie 2017 decat in iunie, tara noastra scazand cateva locuri in topul global realizat de SpeedTest.

Romania are viteze de internet mobil mai proaste in luna iulie decat in cursul lunii iunie, conform celor de la SpeedTest, care au publicat un studiu foarte interesant. Puteti vedea in imaginea de mai jos cum au evolutia vitezele de internet mobil pentru foarte multe tari de pe planeta, inclusiv Romania, tara noastra mergand din pacate din rau in mai rau, iar asta din cauza operatorilor care au infrastructura proasta.

Romania a avut in iulie 2017 o viteza medie pentru internetul mobil de 30.19 Mbps pentru download, aproape la jumatate fata de tara care a avut cea mai buna viteza in acest top. Romania se plaseaza pe locul 26 in topul global al vitezelor de internet mobil, tara noastra scazand in iulie cu 3 locuri fata de pozitia ocupata in cursul lunii iunie, Bulgaria reusind, in mod surprinzator, sa ne intreaca fara probleme.

Romania ocupa pozitia 26 intr-un top al vitezelor de internet mobil care este condus de catre Norvegia, in aceasta tara viteze medii fiind de 52.59 Mbps. Norvegia si-a pastrat prima pozitie in topul tarilor care au cele mai bune viteze de internet mobil, iar bazandu-ne pe felul in care arata lucrurile, e putin probabil ca vreo schimbare sa aiba loc astfel incat ea sa piarda aceasta pozitie, in contrast cu evolutia Romaniei.

Romania are viteze de internet mobil mai proaste decat acum o luna

romania viteze internet mobil iulie 2017

Romania este foarte departe si de tari precum Malta, Ungaria, sau Islanda in ceea ce priveste viteze de internet mobil, acestea avand retele mai bune. Romania a fost la un moment dat plasata in topul tarilor cu cele mai bune viteze de internet mobil, dar se pare ca acum locul nostru este mult mai jos si din pacate nu vom creste, pentru ca Telekom si Digi Mobil n-au sanse de a isi imbunatati retelele.

Romania este pozitionata in acest clasament al vitezelor de internet mobil in baza testelor facute de catre romani folosind aplicatia SpeedTest pentru iPhone si Android. Vorbim aici despre o baza de sute de mii, sau poate chiar milioane, de teste pentru viteza de internet mobil facute din Romania, cu mult mai multe decat ceea ce ofera ANCOM prin analizele publicate in mod constant pentru tara.

Romania are o situatie mult mai clara pentru vitezele de internet mobil prezentata de catre SpeedTest decat de catre ANCOM, iar asta trebuie inteles foarte bine. Numarul mult mai mare de teste pentru vitezele de internet mobil facute prin SpeedTest in Romania in comparatie cu ANCOM ofera o credibilitate mai mare pentru situatia reala a tarii noastre, indiferent ce ar spune autoritatile locale.