Prima Pagina Romania Romania are Viteze de Internet Mobil mai Proaste

Romania are Viteze de Internet Mobil mai Proaste

Romania are viteze de internet mobil mai proaste in iulie 2017 decat in iunie, tara noastra scazand cateva locuri in topul global realizat de SpeedTest.

Romania are viteze de internet mobil mai proaste in luna iulie decat in cursul lunii iunie, conform celor de la SpeedTest, care au publicat un studiu foarte interesant. Puteti vedea in imaginea de mai jos cum au evolutia vitezele de internet mobil pentru foarte multe tari de pe planeta, inclusiv Romania, tara noastra mergand din pacate din rau in mai rau, iar asta din cauza operatorilor care au infrastructura proasta.

Romania a avut in iulie 2017 o viteza medie pentru internetul mobil de 30.19 Mbps pentru download, aproape la jumatate fata de tara care a avut cea mai buna viteza in acest top. Romania se plaseaza pe locul 26 in topul global al vitezelor de internet mobil, tara noastra scazand in iulie cu 3 locuri fata de pozitia ocupata in cursul lunii iunie, Bulgaria reusind, in mod surprinzator, sa ne intreaca fara probleme.

Romania ocupa pozitia 26 intr-un top al vitezelor de internet mobil care este condus de catre Norvegia, in aceasta tara viteze medii fiind de 52.59 Mbps. Norvegia si-a pastrat prima pozitie in topul tarilor care au cele mai bune viteze de internet mobil, iar bazandu-ne pe felul in care arata lucrurile, e putin probabil ca vreo schimbare sa aiba loc astfel incat ea sa piarda aceasta pozitie, in contrast cu evolutia Romaniei.

Romania are viteze de internet mobil mai proaste decat acum o luna

romania viteze internet mobil iulie 2017

Romania este foarte departe si de tari precum Malta, Ungaria, sau Islanda in ceea ce priveste viteze de internet mobil, acestea avand retele mai bune. Romania a fost la un moment dat plasata in topul tarilor cu cele mai bune viteze de internet mobil, dar se pare ca acum locul nostru este mult mai jos si din pacate nu vom creste, pentru ca Telekom si Digi Mobil n-au sanse de a isi imbunatati retelele.

Romania este pozitionata in acest clasament al vitezelor de internet mobil in baza testelor facute de catre romani folosind aplicatia SpeedTest pentru iPhone si Android. Vorbim aici despre o baza de sute de mii, sau poate chiar milioane, de teste pentru viteza de internet mobil facute din Romania, cu mult mai multe decat ceea ce ofera ANCOM prin analizele publicate in mod constant pentru tara.

Romania are o situatie mult mai clara pentru vitezele de internet mobil prezentata de catre SpeedTest decat de catre ANCOM, iar asta trebuie inteles foarte bine. Numarul mult mai mare de teste pentru vitezele de internet mobil facute prin SpeedTest in Romania in comparatie cu ANCOM ofera o credibilitate mai mare pentru situatia reala a tarii noastre, indiferent ce ar spune autoritatile locale.

 • Cristi

  De ce spui “din rau in mai rau” si ca “operatorii au infrastructura invechita”?

  Cat plateste un norvegian abonament si cat un roman? In Norvegia nu ai 4G asa de raspandit ca in Romania. In Austria in Salzburg nici nu au auzit de 4G desi au abonamente de 40-50 euro/ luna, nu de 5-8 euro ca la noi.

  Chiar si in Ungaria abonamentele sunt cel putin duble fata de noi. Asa ca avem vitezele si calitatea pe care o platim…

 • Andrei

  de fapt avem viteze mici din cauza incarcarii retelei, noi avem gb de net inclusi la cativa euro, ei dau zeci de euro pentru 1-2gb

 • Catalin Petrisor

  Zaone iar ai avut acces la carbid???iar Digi???, sper ca e din cauza temperaturii.
  M am simirat cum ai putut sta “hodinit” atat de mult timp😩

 • Catalin Petrisor

  in Ungaria , datorita lui Digi au internet mobil de viteza mare.
  Vine TAVALUGUL spre Romania.

 • EMP83

  În Franța poți găsi abonament care costa pana în 10-15 euro și ai internet la greu și minute nelimitate indiferent de rețea. La capitolul 4g sta foarte bine.

 • Catalin Petrisor

  30 are si Digi, de ce sunt tot ei de vina?,
  Inca nu ai reusit drag prieten clujean , bucuresteanizat sa nu zic urat(MITICIZAT) sa discuti si cu conducerea de la Digi?, ( ca tot folosesti internetul fix de la ei) sa sponsorizeze si ei putin sa auzim si noi de bine😜.
  Daca nu te descurci , suna un prieten din Cluj…
  Mai avem si noi cate o cunostiinta, macar o intrare la cine trebuie.
  Vezi ca daca dl Tudose cu echipa pune⛔️ la externalizarea profiturilor,🍊va avea “mici” probleme.
  Ti am mai scris eu ca vine vremea cand profitul va trebui (re)investit doar in Romania si atunci nu mai e foarte roza situatia.

 • attilar1

  Eu am folosit internetul din Ungaria si nu pot sa spun ca am fost “lesinat” de viteza de acolo …..

 • Iar vorbesti tampenii si stii asta, am impresia ca pe tine te platesc aia de la Digi.

 • Catalin Petrisor

  La fel cum pe tine te plateste orange💶

 • maisy

  Aberații!!!

 • amfetamin

  E o minciuna sfruntată tabelul asta. Am crezut ca in Germania e nașpa netul mobil,m-am înșelat amarnic! Grecia e peste România? Vrăjeala mai mare nu exista. 3G la greu peste tot prin stațiuni,când dai de 4G zici ca l-ai prins pe Dumnezeu de picior. In rest Edge rullz la Grecia. Pai in România nici nu știu in ce peștera sa ma bag sa dau de Edge,n-am mai văzut așa ceva de ani de zile. Și ce am observat eu ciudat la ei,stau pe plaja citind idevice,fericit ca am prins puțin 4G(care are o viteza de 3G de România) și îmi pică la 3G apoi in câteva secunde la E(edge). Foarte instabil. Păcat ca nu am făcut un speedtest la 4G-ul lor,sunt absolut convins ca sunt sub noi. Sa mai zic de netul fix de la ei? 10€/luna pt 1 gb de net mobil iar netul fix 50€/luna pt o viteza amețitoare de “pana la” 30 Mbs.
  https://imgur.com/gallery/GDaha

 • Terrymada

  Lipsesc multe din ecuatie. Nr de utilizatori, performantele aparatelor mobile, etc..

 • Lascarik

  Va astept in Irlanda :)) Melcul e sprinter acolo :))

 • Raoul Valceanu

  Corect. Acum am venit din Grecia. Internetul mobil este un dezastru, nu poti nici macar sa deschizi un atasament de email. Tot ce ai descris este perfect.