DCS – nou Operator de Telefonie Mobila in Romania

DCS, Digital Cable Systems, este noul operator de telefonie mobila din Romania, noile sale servicii urmand a fi lansate oficial pe data de 15 august.

DCS, sau Digital Cable Systems, este un noul operator de telefonie mobila din Romania, compania urmand a-si anunta serviciile mobile pe data de 15 august. DCS activeaza in Romania de foarte multa vreme, iar pana acum a oferit servicii de televiziune prin cablu, internet fix, sau telefonie fixa sub brand-ul AKTA, iar incepand de saptamana viitoare intra pe piata de telefonie mobila din Romania.

DCS va incepe sa vanda pachete de servicii care includ telefonie fixa, telefonie mobila, internet si televiziune prin cablu, compania concurand practic cu Dig Mobil si Telekom aici. DCS a fost infiintata in anul 2005 printr-o fuziune a mai multor companii de cablu, AKTA si Dial Telecom luand nastere pe parcurs, iar momentan nu se stie sub care brand vor fi vandute serviciile de telefonie mobila pentru clienti.

DCS va deveni operator virtual de telefonie mobila, MNVO, si va functiona prin reteaua celor de la Telekom, deci nu va avea infrastructura proprie. Totusi, in baza acordului cu Telekom, va inchiria spatiu in reteaua de telefonie mobila, dar si la cea de fibra optica, deci practic DCS va oferi servicii de calitatea celor le care le are Telekom, dar cel mai probabil la preturi similare, daca nu chiar usor mai mari.

DCS este noul operator de telefonie mobila din Romania

dcs operator telefonie mobila romania

DCS intra practic pe piata de telefonie mobila prin intermediul unu operator care in momentul de fata are extrem de multe probleme din cauza infrastructurii deficitare. E, cred, imposibil ca DCS sa aiba acces si la reteaua 4G a celor de la Orange prin parteneriatul cu Telekom, deci este foarte posibil ca serviciile lor sa fie la fel de proaste precum cele ale Telekom, cel putin pe partea de telefonie mobila.

DCS nu are infrastructura proprie, deci concurenta principala ar putea fi Digi Mobil, pentru ca restul celor trei mari operatori de telefonie mobila par a fi o tinta prea indepartata. DCS nu va avea resurse sa faca orice doreste pe piata de telefonie mobila, ci va fi limitata de ceea ce le poate oferi Telekom, asa ca va fi interesant de vazut care va fi calitatea serviciilor oferite de catre aceasta companie.

DCS nu este primul MNVO din piata romaneasca, Frog facand ceva similar prin Cosmote, iar Lyca Mobile este deasemenea activ in tara noastra de ceva vreme. DCS va avea suficienta concurenta doar de la Lyca Mobile, asa ca nu cred ca va avea un impact serios asupra pietei de telefonie mobila din Romania, desi nu ar fi stricat daca ar fi existat si un al cincilea operator telecom pentru a reduce si mai mult preturile serviciilor.

5 COMENTARII

  1. Franta are 4 operatori si cateva zeci de MNVO la o populatie de 67 de milioane de persoane . De cele mai multe ori MNVO au preturi putin mai bune pentru ca ei cumpara minutele sau GB en gros la pret mic .
    Al patrulea operator e ca Digi , hibrid : are retea proprie si roaming national cu Orange FR.

    Trebuie sa se dezvolte in Romania operatorii virtuali care sa vina cu oferte foarte flexibile si customizabile .