Facebook – Schimbarea Foarte Importanta Anuntata

Facebook a anuntat o schimbare foarte importanta pentru utilizatori, functia Safety Check fiind afisata acum intr-o sectiune proprie in aplicatia iPhone, Android.

Facebook a facut in cursul acestei seri o schimbare foarte importanta pentru reteaua de socializare pe care o folosesc lunar peste 2 miliarde de persoane in intreaga lume. Ea vine la doar cateva zile dupa ce un atac terorist a zguduit lumea intreaga, cei de la Facebook intentionand sa ii ajute pe utilizatorii sai sa-si linisteasca prietenii si familia in cazul in care o tragedie de acest gen se intampla in orasul in care se afla.

Facebook a anutat in cursul acestei zile crearea unei pagini speciale in care afiseaza informatii pentru functia Safety Check pe care o activeaza cand se intampla atacuri teroriste, sau dezastre naturale. Aceasta functie ii ajuta pe utilizatori sa le spuna tuturor prietenilor prin intermediul Facebook ca sunt in siguranta, in ciuda a ceea ce s-a intamplat in zona in care se afla ei, toti prietenii afland asta simultan.

Facebook a creat aceasta pagina speciala pentru a afisa in interiorul sau evenimentul care s-a intamplat, dar si informatii de la toate persoanele care s-au marcat ca fiind in siguranta. Puteti vedea in imaginea de mai jos cum arata interfata paginii Safety Check pe care cei de la Facebook au creat-o special pentru utilizatorii care doresc sa-si anunte prietenii cu privire la faptul ca se afla in siguranta.

Facebook – schimbarea foarte importanta anuntata

facebook schimbarea importanta

Facebook permite vizualizarea evenimentelor importante nu doar din zona in care ne aflam, ci si din alte zone de pe planeta, plus persoane care s-au marcat ca fiind in siguranta. Noua sectiune Safety Check a celor de la Facebook este disponibila pentru accesare din meniul More al aplicatiei pentru iPhone si Android, sau din sectiunea care ne permite vizualizarea paginilor in versiunea web a platformei.

Facebook nu prezinta functia Safety Check in prim-plan pentru utilizatori, insa trimite notificari in momentul in care se intampla un eveniment important. In momentul in care ne marcam ca fiind in siguranta folosind functia Safety Check, o notificare este trimisa pentru utilizatorii Facebook din lista noastra de prieteni, iar toti vor putea vedea evenimentul si se vor linisti ca suntem in siguranta.

Facebook a anuntat lansarea acestei functii acum, insa ea va fi propagata timp de cateva saptamani pentru utilizatorii din lumea intreaga in aceasta perioada. Nu se stie cat va dura pana cand noi toti o vom avea disponibila, insa cei de la Facebook propaga destul de rapid toate aceste schimbari, asa ca e foarte posibil ca in mai putin de o saptamana sa avem noua functie disponibila pentru utilizare.