iPhone 8 – Iata cati Fani ar Plati Pretul Mare

iPhone 8 va atrage interesul unui numar mic de fani ai companiei Apple din cauza pretului de vanzare mare stabilit de catre companie pentru el.

iPhone 8 va fi prezentat de catre compania Apple cel mai probabil in data de 12 septembrie, informatia fiind furnizata unor operatori de telefonie mobila din Franta. Lansarea iPhone 8 ar urma sa aoba loc in data de 22 septembrie, adica la 10 zile dupa prezentarea oficiala, iar compania Apple ar urma sa perceapa un pret de aproximativ 999 de dolari, sau euro, pentru noul sau smartphone, deci un cost foarte ridicat.

iPhone 8 cu un pret de vanzare de 1000 de dolari, sau euro, nu atrage extrem de mult interes din partea fanilor Apple, doar 18% dintre cei din SUA fiind dispusi sa-l cumpere. Vorbim despre un procent destul de mic de fani ai companiei Apple care ar fi dispusi sa plateasca un pret atat de mare pentru iPhone 8 anul acesta, iar asta desi inclusiv Samsung a crescut substantial pretul Samsung Galaxy Note 8.

iPhone 8 cu o rata de potentiali clienti care atinge doar 18% din baza totala a utilizatorilor iPhone are totusi posibilitatea de a genera zeci de miliarde de dolari in incasari pentru Apple. Desigur ca vorbim aici doar despre potentiali fani Apple din SUA, insa in alte tari procentele ar putea fi diferite, mai mari sau mai mici, asa ca succesul iPhone 8 va depinde foarte mult de pretul pe care il va percepe compania Apple.

iPhone 8 – Iata cati fani ar plati pretul mare cerut de Apple

iPhone 8 fani plati pret

iPhone 8 nu va intra in “randul” iPhone-urilor care au parte de o lansare normala, deoarece vine la 10 ani de la lansarea primului model, deci exista presiune foarte mare ca el sa aduca multe schimbari. Cei de la Apple par sa isi fi dat toata silinta pentru a face din iPhone 8 un smartphone care sa merite cu adevarat cumparat, insa nu chiar toata lumea va vedea aceste schimbari ca fiind inovatoare si nu va considera ca pretul de 1000 de dolari este justificat.

iPhone 8 are totusi parte de ajutor din partea Samsung Galaxy Note 8, care va fi deasemenea mult mai scump decat ceea ce oferea Samsung pentru clientii sai. Cei care se vor uita la produse vor vedea ca preturile sunt similare, specificatiile sunt similare, iar asa vor intelege, intr-o anumita masura, ca pretul iPhone 8 este totusi destul de justificat daca din cauza costurilor mari pentru componentele folosite in el.

“While the device itself seems more evolutionary than revolutionary, we believe this launch represents the return of staunch competition into the premium segment. This could be made more challenging when considering that only 18% of potential iPhone buyers are willing to spend $1,000+.”

iPhone 8 avea stabilite asteptari foarte mari de catre analistii americani, acestia presupunand ca o treime dintre fanii iPhone vor cumpara noul produs. Acum primele cifre arata ca asteptarile lor privind iPhone 8 ar trebui injumatatite, asa ca va fi interesant de vazut cat succes va avea acest produs intr-o piata saturata in care oamenii cauta telefoane tot mai ieftine, nu mai scumpe decat ar trebui sa fie.