Apple – Discutii Avansate pentru a Cumpara o Divizie Toshiba

Apple este in momentul de fata in discutii avansate pentru a cumpara una dintre diviziile Toshiba, mai exact cea care produce chip-uri de memorie pentru produse electronice. Aceasta divizie a celor de la Toshiba este pusa la vanzare de ceva vreme, iar cei de la Apple colaboreaza cu o institutie financiara din Japonia, numita Bain Capital, pentru a face o oferta in vederea cumpararii diviziei Toshiba.

Apple concureaza cu un grup numit KKR & Co. si compania Western Digital Corp. pentru a cumpara divizia celor de la Toshiba, valoarea tranzactiei fiind una enorma. Cei de la Bain Capital au facut o oferta initiala, in numele unui alt grup de companii, in valoare de 19 miliarde de dolari, insa aceasta a fost respinsa, insa Apple ar trebui sa plateasca mai mult pentru a putea controla aceasta divizie.

Apple – discutii avansate pentru a cumpara o divizie Toshiba

apple cumpara divizie toshiba

Apple cumpara de la Toshiba o buna parte dintre memoriile NAND folosite in iDevice/Mac-uri, dar si unele module de memorie RAM, deci achizitia diviziei i-ar reduce substantial dependenta de Samsung. Cei de la Toshiba sunt in negocieri cu multe grupuri de companii de cateva luni si nu s-a ajuns pana acum la un consens pentru vanzarea diviziei, asa ca nu se stie cat ar mai putea dura negocierile.

Apple poate primi ajutor si de la guvernul japonez, care pana acum a incurajat Toshiba sa accepte oferta Western Digital, insa Apple pare o solutie mult mai buna. Japonezii de la Toshiba nu vor as vanda divizia unei companii din China de frica furtului tehnologiilor, asa ca Apple are sanse mari de a face achizitia, daca va oferi si un pret suficient de bun pentru a convinge japonezii sa accepte termenii vanzarii.

“Apple Inc. is wading into the middle of the battle for Toshiba Corp.’s memory chips business. The iPhone maker is in talks with Bain Capital to bid for the Tokyo-based company’s unit, in competition with a group that includes KKR & Co. and Western Digital Corp.,”