Prima Pagina Apple Website-ul Apple a fost Spart de Hackeri Rusi

Website-ul Apple a fost Spart de Hackeri Rusi

Website-ul Apple a fost spart de hackeri rusi in cursul noptii trecute, sectiunea dedicata dezvoltatorilor parand sa fie cea mai afectata de hack.

Website-ul Apple a fost spart de hackeri rusi in cursul noptii trecute, sectiunea dedicata dezvoltatorilor parand sa fie cea mai afectata de catre aceasta problema. Apple a inchis portalul dezvoltatorilor din website-ul sau timp de cateva ore in cursul noptii trecute fara a anunta ceea ce face separat de a spue ca este vorba despre lucrari de mentenanta, insa dezvoltatorii au descoperit singuri sursa problemei.

Dezvoltatorii de aplicatii pentru iPhone si iPad au descoperit unele modificari in conturile pe care le au un porta, realizand ca adresele conturilor au fost modificate cu unele din Rusia. Mai mult decat atat, ei au afirmat ca si la conturi au fost adaugate diverse persoane ale caror conturi sunt rusesti, deci vorbim in mod clar despre un hack facut de catre rusi, iar compania Apple a petrecut noaptea trecuta rezolvandu-l.

Apple nu a oferit detalii cu privire la problema, insa o vulnerabilitate descoperita in software-ul folosit pentru website-ul sau a fost rezolvata ieri printr-un patch de securitate. Vulnerabilitatea permite rularea de cod nesemnat in serverele Apple si se speculeaza ca rusii ar fi exploatat-o chiar in ziua in care patch-ul a fost lansat, asa ca inginerii celor de la Apple au petrecut noaptea trecuta aplicand acel patch si reinstaland backup-uri pentru informatiile conturilor.

Apple tine secretele detaliile problemei de noaptea trecuta si e putin proabil ca ca in zilele urmatoare sa faca vreun anunt in legatura cu asta separat de problemele privind mentenanta. Daca hackerii rusi au exploatat vulnerabilitatea care a fost acoperita astazi prin acel patch de securitate, atunci e posibil ca ei sa fi obtinut si acces la datele conturilor dezvoltatorilor, iar Apple ar trebui sa dezvaluie asta.

UPDATE: Apple a oferit un scurt mesaj pentru presa in care sustine ca website-ul sau nu ar fi fost spart de catre hackeri.

“Due to a bug in our account management application, your address information was temporarily displayed incorrectly in your account details on the Apple Developer website. The same incorrect address was displayed to all affected developers. The underlying code-level bug was quickly resolved and your address information now shows correctly. There was no security breach and at no time were the Apple Developer website, applications, or services compromised; nor were any of your Apple Developer membership details accessed by, shared with, or displayed to anyone.”

 • scrb

  O palma peste fata celor care se caca pe ei cu securitatea produselor Apple !
  In your faces !

 • Srb Srb

  Mai citeste 1 data

 • Mircea Radulescu

  De ce nu fac rușii un OS dacă sunt așa deștepți ? La stricat toți se pricep.

 • Alex S.

  Cel mai avansat din lume !!!
  O da 😂😂😂

 • George89

  Ideea este alta, adică securitatea imbatabila pe care o promovează Apple e doar frunză în vânt

 • George89

  Scrb cu clonele lui ironiza android ca e slab securizat, dar se pare ca securitatea Apple nu e chiar asa imbatabila cu exagerează mulți de aici
  Probabil nu o sa vedem clone la articolul asta
  În your face

 • Ionel Aviatorul

  Fratilor, in ziua de astazi nimic nu este sigur… nici macar ziua de maine…

 • Visan Teodor

  Deci cu o săptămână înainte să se lanseze noul și mirificul iPhone,hackerii ruși sparg site-ul ultra securizatei Apple.Superb.Dar stai, Apple transmite scurt mesaj in care spune că site-ul lor nu a fost spart…ce noroc pe noi,putem sta liniștiți.Hai mă,ce dracu,doar nu se aștepta cineva că cei de la Apple sa recunoască…mai ales în perioada asta.

 • Viorel Predatorul

  Android chiar nu este varză pe securitate, așa încât nu putem afirma asta decât dacă suntem de rea intenție 🙂

 • George 89

  De ce ai adus Samsung în discuție?
  Depinde de producător dacă dispozitivele sunt securizate sau nu, mai ales ca unii producători Android (gen Samsung, Blackberry) au platforme special concepute pentru securitate (Knox, BlackBerry Balance) + ca producătorii android ofera upgrade uri de securitate aproape in fiecare luna (cel puțin pentru terminalele high-end)
  Securitatea Apple nu e chiar fantastica cum lasa Apple sa se vadă