iPhone 8 – LANSARE, PRET, CAMERA, INCARCAREA WIRELESS si Noua Carcasa

iPhone 8 are lansarea, pretul de vanzare, camera, sistemul de incarcare wireless, noua carcasa din sticla si multe alte noutati prezentate de catre compania Apple.

iPhone 8 are lansarea, pretul de vanzare, camera, sistemul de incarcare wireless, noua carcasa din sticla si multe alte noutati prezentate de catre compania Apple. Vorbim despre iPhone 8 si iPhone 8 Plus prezentate astazi de catre cei din Cupertino, noile modele avand o cifra in plus fata de seria iPhone 7 pentru a se arata importanta seriei iPhone 8 in comparatie cu iPhone X, care va atrage toata atentia.

iPhone 8 va fi aproape identic cu iPhone 7, singura diferenta vizibila urmand a fi carcasa din sticla, care este implementata special pentru sistemul de incarcare wireless. Compania Apple avea nevoie de o asemenea schimbare pentru a le putea oferi clientilor incarcarea wireless pe care o doreau, asa ca iPhone 8 va “bifa” una dintre casutele functiilor cerute de ani si ani de zile de catre fanii din intreaga lume.

https://www.youtube.com/watch?v=UL3K5QJKOLg

iPhone 8 – acelasi design, cu noi culori imbunatatiri

iphone 8 noi functii

 

iPhone 8 aduce o carcasa din sticla pentru incarcarea wireless, insa panoul frontal va ramane neschimbat pentru ca Apple vrea sa pastreze aspectul iconic macar in acest model. iPhone 8 va fi deasemenea disponibil si intr-o serie mai limitata de culori decat in anii precedenti, iar asta deoarece Apple nu poate satisface chiar toate cerintele clientilor in ceea ce priveste culorile pentru telefon.

 

iPhone 8 sunt disponibile in culorile space grey, argintiu si roz auriu, deci Apple nu pare dispusa sa ofere acea culoare similara cuprului, cel putin nu deocamdata.

iPhone 8 Aluminiu

iPhone 8 si iPhone 8 Plus sunt fabricate din acelasi aluminiu de grad 7000, dar sunt mai rezistente cu pana la 50% si au sticla mult mai rezistenta la lovituri, deci nu se vor crapa la fel de usor.

Rezistenta la apa si praf

iPhone 8 si iPhone 8 Plus sunt rezistente la apa si praf, spre deosebire de vechile modele, compania Apple confirmand faptul ca ele sunt sigilate ermetic. Practic, iPhone 8 devine acum la fel de bine protejat impotriva apei precum modelele Android lansate de catre competitorii companiei americane.

iPhone 8 are un nou ecran

iPhone 8 ecran True Tone

iPhone 8 si iPhone 8 Plus vor avea aceleasi ecrane cu diagonala e 4.7 inch si 5.5 inch, insa vorbim despre tehnologii noi pentru fiecare dintre ele.

iPhone 8 ecran culori

iPhone 8 are un ecran True Tone, la fel ca iPad Pro, acesta modificand culorile ecranului in functie de lumina ambientala in care acesta este utilizat. Mai mult decat atat, ecranele iPhone 8 si iPhone 8 Plus au o acuratete mai mare a culorilor, si un 3D Touch imbunatatit.

Noi difuzoare Stereo

iPhone 8 difuzoare stereo

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au noi difuzoare stereo implementate de catre compania Apple, acestea avand o putere cu 25% mai mare si oferind un bass mai puternic decat cel oferit de catre seria iPhone 7.

Chip A11 BIonic

iPhone X chip A11 Bionic

iPhone 8 are un nou chip A11 bionic implementat de catre compania Apple, acesta oferind performante cu pana la 70% mai bune decat cele ale seriei iPhone 7. Vorbim despre un nou chip A11 bionic in care se regaseste un procesor care are 6 nuclee, fiecare putand fi folosite independent multumita unui nou controller special implementat de catre compania Apple.

iPhone 8 are doua procesoare pentru task-uri simple si inca 4 pentru functii complexe, fiecare fiind folosit separat, cele 4 oferind performantele cu 70% mai bune.

Placa grafica din iPhone 8 este deasemenea cu 30% mai rapida decat cea din iPhone 7, asa ca vorbim despre jocuri mai complexe care vor fi disponibile pentru noi.

Noile camere mai bune

iPhone 8 Plus camera noua

iPhone 8 si iPhone 8 Plus raman in continuare cu senzori de imagine de 12 megapixeli pentru camere, primul avand una simpla, al doilea avand in continuare una duala.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus vor face totusi poze mai bune in conditii de luminozitate scazuta, dar si focalizare mai buna in aceleasi conditii, deci poze si clipuri video imbunatatite.

iPhone 8 camera noua

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au un pixel procesor care imbunatateste calitatea imaginilor inregistrate, mai exact zgomotul acestora fiind cu mult redus fata de ceea ce se oferea pana in prezent.

Senzorii de imagine din camerele iPhone 8 si iPhone 8 Plus capteaza cu pana la 83% mai multa lumina fata de modelele precedente, avand si pixeli mai bine conturati si un nou filtru de culoare, stabilizarea optica fiind deasemenea imbunatatita, dar oferita in premiera pentru iPhone 8.

iPhone 8 Plus portret

iPhone 8 Plus are o camera duala formata dintr-un senzor cu deschidere f/1.8 si un altul cu deschidere f/2.8, exact precum modelele anterioare.

Pentru iPhone 8 Plus avem noi functii in aplicatia Cmera pentru functia Portret, aceasta fiind capabila sa ajusteze lumina de fundal in functie de locatia in care ne aflam. Functia se numeste Portrait Lighting si foloseste ambii senzori ai camerei pentru a-si oferi functionalitatea, permitand modificarea luminozitatii de fundal.

iPhone 8 Plus camera realitate augmentata

iPhone 8 si iPhone 8 Plus vor putea inregistra clipuri video 4K la 60 FPS multumita unor noi encodere video implementate de Apple, dar vor putea analiza deasemenea imaginile video in timp real. Vorbim si despre inregistrare slow motion 1080p la 240 fps.

Bluetooth 5.0 si noi viteze LTE

iPhone 8 are intr-un final suport pentru Bluetooth 5.0 si viteze LTE mai bune.

Incarcare wireless

iPhone 8 incarcare wireless

iPhone 8 si iPhone 8 Plus permit incarcarea wireless in baza standardului Qi, compania Apple dezvoltand un stand propriu care deocamdata nu poate fi oferit publicului.

Apple spune ca iPhone 8 si iPhone 8 Plus vor putea fi incarcate intr- multitudine de locatii multumita standardului Qi, deci vom avea ocazia de a e bucura de functie de la bun inceput.

Pret si Lansare

iPhone 8 data lansare

iPhone 8 si iPhone 8 vor fi disponibile in versiuni cu minim 64 GB spatiu de stocare la preturi care incep de la 700 de dolari, sau 720 de euro, modele cu 256 GB spatiu de stocare fiinde deasemenea oferite.

iPhone 8 si iPhone 8 PLus vor fi disponibile pentru precomanda din 15 septembrie, lansarea urmand a avea loc pe data de 22 septembrie.

In Romania iPhone 8 si iPhone 8 Plus vor avea preturi care incep de la 800 de euro si ajung pana la 1100 de euro. Ambele telefoane vor fi lansate in Romania pe data de 29 septembrie, precomenzile urmand a incepe pe 22 septembrie.