iPhone X – LANSARE, PRET, ECRAN, FACE ID, CAMERA, SUPER RETINA DISPLAY

iPhone X are anuntate data de lansare, pretul, noul ecran de 5.8 inch, recunoastere faciala cu Face ID, camerele, sistemul de incarcare wireless si multe altele.

iPhone X are data de lansare, pretul, noul ecran cu diagonala de 5.8 inch, sistemul de recunoastere faciala Face ID, camera duala verticala, camera 3D frontala si multe alte noutati confirmate astazi. Compania Apple prezinta chiar in aceste momente noul  iPhone X in teatrul Steve Jobs din Apple Park, telefonul mobil fiind asteptat de zeci de milioane de fani ai companiei Apple din diverse zone de pe planeta chiar acum.

iPhone X este prezentat impreuna cu iPhone 8 de catre compania Apple, dar vorbim despre versiunea aniversara a iPhone, care se numeste iPhone 10, sau iPhone ten, deci X-ul reprezinta cifra romana 10. iPhone X este cel mai important model de iPhone lansat de catre compania Apple de la iPhone 2G incoace, iar asta multumita numarului extrem de mare de schimbari pe care americanii le-au pregatit pentru noi.

iPhone X noutati

Ecran OLED de 5.8 inch Super Retina Display, carcasa din sticla si un design nou

iPhone X HDR Super Retina Dispaly

iPhone X este primul telefon al Apple care are un ecran cu diagonala de 5.8 inch si rezolutie de 2436 x 1125 pixeli, 458 pixeli per inch, numit Super Retina Display acesta acoperind intregul panou frontal al carcasei, butonul Home fiind eliminat complet. Stiam de ceva vreme ca iPhone X va avea un ecran atat de mare care acopera intregul panou frontal, butonul Home fiind eliminat de catre compania Apple deoarece nu mai exista vreo pozitie in care acesta sa poata fi adaugat.

iPhone X are o carcasa din sticla oferita deasemenea, telefonul fiind practic format din doua bucati de sticla lipite una de cealalta cu o carcasa din aluminiu. Design-ul iPhone X este unul de exceptie, mai ales ca Jony Ive a dorit de ceva vreme sa creeze un model care sa arate foarte bine si sa atraga, iar cu iPhone X pare sa fi reusit pe deplin tot ceea ce si-a propus sa faca.

iPhone X noutati SUper Retina Display

Super Retina Display din iPhone X ofera cel mai mare contrast pentru imagini, cea mai mare rezolutie dintr-un iPhone, este cel mai subtire, are cea mai mare luminozitate si reda cea mai mare gama de culori.

iPhone X are un Super Retina Display cu suport HDR10 si Dolby Vision, contrast ration 1 milion:1, un nou 3D Touch si, desigur, True Tone. Functia True Tone modifica luminozitatae ecranului in functie de mediul ambiental in care le aflam, ca la iPad Pro.

iPhone X Control Center

iPhone X va fi vandut de catre Apple doar in culorile spage grey si argintiu, dar cu un panou frontal negru.

Rezistent la apa si praf

iPhone X rezistenta praf si apa

iPhone X va fi rezistent la apa si praf, exact precum iPhone 8, compania Apple avand grija sa permita folosire asa chiar si sub apa fara probleme.

Camera 3D frontala si camera duala verticala

iPhone X camera 3D Face ID

iPhone X are o camera 3D frontala cu o varietate de senzori implementata in panoul frontal, decupajul superior al ecranului ascunzand-o in totalitate. iPhone X are deasemenea o noua camera duala verticala, acolo compania Apple incluzand doi senzori de 12 megapixeli care vor face poze si clipuri video de calitate mult mai buna, lucru care va atrage cu siguranta atentia unui numar foarte mare de clienti.

Face ID – cel mai avansat sistem de recunoastere faciala

iPhone X camera 3D Face ID

iPhone X are Face ID, cel mai avansat sistem de recunoastere faciala ce putea fi implementat vreodata intr-un smartphone. Vorbim despre o camera 3D frontala in baza careia functioneaza Face ID, sistemul creand o imagine 3D in adancime a fetei utilizatorului pentru a permite efectuarea recunoasterii faciale si a controla o varietate de functii, sau a debloca altele importante.

iPhone X Face ID

iPhone X pentru Face ID foloseste un senzor cu infrarosu, unul pentru lumina ambientala, un dot projector si un flood illuminator. Apple numeste acest sistem pentru iPhone X drept TrueDepth, el oferind cea mai exact recunoastere a fetei utilizatorului dintre toate telefoanele de pe piata.

iPhone X Face ID acuratete

Face ID din iPhone X scaneaza 30.000 de puncte ale fetei folosind infrarosu pentru a detecta tipare in baza carora face deblocarea telefoanelor.

iPhone X fete Face ID

iPhone X are si un neural engine in chip-ul A11 Bionic, acesta folosind inteligenta artificiala pentru a face recunoasterea faciala si a crea harti 3D in adancime ale fetelor noastre.

iPhone X face procesare in timp real pentru fata noastra pentru a o recunoaste, iar toate datele sunt salvate intr-un chip enclava care este imposibil de spart.

iPhone X Face ID functii

Pentru a folosi Face ID din iPhone X este necesar sa ne uitam efectiv la telefon, locatia in care se uita ochii fiind analizata de catre telefon pentru a impiedica deblocarea daca nu privim camera 3D frontala.

Face ID pentru iPhone X este de 20 de ori mai sigura decat Touch ID, iar asta pentru ca recunoasterea faciala se face folosind mai multe puncte de referinta.

Bara de Functii si un nou Multitasking

iPhone X va avea in partea inferioara a ecranului o bara de functii care in momentul in care este accesata permite controlarea aplicatiilor. Aceasta va fi foarte subtire si afisata sub optiunile normale din aplicatii, deci nu va ocupa mult spatiu in ecran.

iPhone X are un sistem de multitasking regandit pentru noul ecran, acesta fiind activat cu un gest facut in partea inferioara, pentru a fi mai usor de accesat.

Buton lateral multifunctional

iPhone X are un buton lateral multifunctional, acesta nemaipermitand blocarea ecranului si inchiderea, ci folosirea altor functii.

Mai exact, accesarea Siri se face folosind acest buton lateral al iPhone X, insa deasemenea Apple Pay va avea un gest special care permite accesarea functiilor sale.

Animoji

iPhone X animoji

iPhone X va avea animjoi disponibile, adica noi vom putea face emoji animate in baza fetelor noastre si a expresiilor faciale, compania Apple dorind sa ne permita sa ne si jucam cu telefoanele.

iPhone X va avea o serie de emoji predefinite disponibila, iar in baza monitorizarii miscarilor fetei vom putea anima acele caractere emoji pentru a le putea trimite prietenilor.

Apple a colaborat cu Snapchat pentru a crea aceste caractere emoji speciale, ele permitand inclusiv inregistrarea de mesaje audio.

Noi camere nu foarte grozave

iPhone X imagine 1

iPhone X va avea o camera duala verticala formata din doi senzori de megapixeli, unul standard cu deschidere f/1.8 si unul telephoto cu deschidere f/2.8. Practic vorbim despre aceleasi camere ca in iPhone 8.

iPhone X camera

iPhone X are stabilizare optica pentru fiecare dintre cei doi noi senzori de imagine, plus imbunatatiri pentru inregistrarea de poze in conditii de luminozitate scazuta, desi deschiderea nu se schimba.

iPhone X camera 1

iPhone X are quad-LEd true tone flash, care ofera o uniformitate a luminii de 2 ori mai buna decat in cazul altor telefoane mobile.

iPhone X Portret selfie

iPhone X beneficiaza deasemenea de functia Portrait Lighting, dar in premiera avem si posibilitatea de a face selfie-uri folosind functia Portret a iPhone.

iPhone X portret Lighting

Chip A11 BIonic extrem de performant

iPhone X chip A11 Bionic

iPhone X va avea deasemenea un chip A11 Bionic precum iPhone 8, acesta avand tot 6 nuclee, 2 pentru task-uri simple s 4 pentru altele complexe.

Noul chip A11 bionic din iPhone X ofera performante cu pana la 70% mai bune decat cele ale iPhone 7, avand si o placa grafica ce ofera performante cu peste 50% mai bune.

Autonomia bateriei

iPhone X autonomie baterie

iPhone X va oferi o autonomie cu pana la 2 ore mai buna decat cea a iPhone 7, compania Apple evitand sa spuna si ce capacitate are bateria in sine.

Incarcare wireless si AirPower

iPhone X incarcare wireless

iPhone X, la fel ca iPhone 8, va avea un sistem de incarcare wireless compatibil cu standardul Qi, deci va putea fi utilizat cu orice fel de stand-uri care exista acum pe piata.

iPhone X AirPower

iPhone X va avea si un stand special de incarcare, numit AirPower, realizat de catre compania Apple, acesta ptand incarca si iPhone 8, sau Apple Watch 3, el folosind un sistem inteligent de conectare la dispozitive.

Pret si Lansare

iPhone X precomanda

iPhone X va fi vandut in versiuni cu 64 GB si 256 GB de catre compania Apple la preturi care incep de la 999 de dolari sau 1100 de euro in Europa.

iPhone X lansare 3 noiembrie

iPhone X va putea fi precomandat pe 27 octombrie de la Apple, lansarea urmand a avea loc pe 3 noiembrie!

iPhone X linie produse