Kaspersky – iPhone X Face ID mai sigur ca Galaxy S8

Kaspersky sustine ca iPhone X are in Face ID un sistem de recunoastere faciala mai sigur decat cel oferit prin Samsung Galaxy S8 utilizatorilor Android.

Kaspersky afirma ca iPhone X are Face ID mai sigur decat sistemele standard 2D de recunoastere faciala, deci implicit cel folosit in Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy Note 8. iPhone X foloseste o camera TrueDepth pentru sistemul de recunoatere faciala bazat pe Face ID, aceasta creand imagini 3D in adancime ale fetelor oamenilor, spre deosebire de sistemul din Samsung Galaxy S8 care doar face poze fetelor.

iPhone X ofera securitate superioara pentru clienti, conform Kaspersky, in comparatie cu ceea ce ofera Samsung Galaxy S8, care poate fi pacalit si cu poze. Cei de la Kaspersky aduc in discutie si cazul Samsung Galaxy Note 8 pacalit cu o poza, desi acolo ar fi fost vorba despre o unitate demo care s-ar fi deblocat cu orice, insa este clar ca iPhone X are un sistem de securitate mult mai avansat decat Samsung.

iPhone X are Face ID cu recunoastere faciala bazata pe analizarea a 30.000 de puncte alei fetei folosind un senzor cu infrarosu, asa fiind creata imaginea 3D in adancime a fetei. iPhone X scaneaza si 50 de muschi ai fetei pentru Face ID, in timp ce Samsung Galaxy S8 face poze 2D si le analizeaza fara a avea un sistem de securitate macar pe un sfert la fel de bine gandit, iar cei de la Kaspersky cam confirma asta.

Kaspersky – iPhone X Face ID mai sigur ca Samsung Galaxy S8

Kaspersky spune ca iPhone X ar putea avea un Face ID mai sigur si decat Touch ID, compania Apple anuntand asta pe scena conferintei sale. Face ID din iPhone X este de 20 de ori mai sigur decat Touch ID, conform companiei Apple, sansele ca fata unei alte persoane sa faca deblocarea fiind de 1 la 1.000.000, fata de Touch ID unde sansele ca o alta amprenta sa faca deblocarea fiind de 1 la 50.000.

iPhone X are totusi o vulnerabilitate cand vine vorba despre fratii sau surorile gemeni/e, aici compania Apple spunand ca Face ID ar putea fi pacalit destul de usor. Totusi, cei de la Apple au creati masti faciale cu experti ai Hollywood pentru a pacali Face ID din iPhone X si tot n-au reusit, asa ca e pozele nu vor pacali sistemul de recunoastere faciala, asa cum s-a intamplat in cazul Samsung Galaxy S8.

“Based on Face ID design, we can say that the new iPhone’s facial recognition should be more secure than that of traditional facial recognition done by a simple 2-D front-facing camera, and it might be more secure than the Touch ID fingerprint sensor.”

iPhone X are un Face ID dezvoltat de catre compania Apple pentru a oferi cel mai bun nivel de securitate biometrica pentru smartphone, in timp ce Samsung Galaxy S8 are un sistem “de jucarie”. Google a dezvoltat acel sistem de recunoastere faciala pentru a le permite utilizatorilor sa se “joace” cu el, dar nimic mai mult, iar la acest stadiu a si ramas, o gluma pe langa Face ID oferit prin iPhone X.

Kaspersky iPhone X Face ID sigur Galaxy S8