iOS 11 – Cum Activezi “Dark Mode” pe iPhone

iOS 11 aduce un "dark mode" pentru utilizatorii iPhone si iPad, el inversand culorile ecranului pentru a emula o tema intunecata pentru interfata iOS.

28

iOS 11 vine cu un “dark mode” implementat de catre compania Apple, utilizatorii cerand o tema intunecata pentru interfata sistemului de operare si ea a venit, oarecum. In loc sa implementeze o adevarata tema intunecata pentru iPhone X in iOS 11, compania Apple a implementat un “dark mode” care inverseaza “inteligent” culorile intr-un asa fel incat nu poate fi folosit decat in aplicatiile native.

iOS 11 are aceasta inversare inteligenta a culorilor ca un preambul pentru un adevarat “dark mode”, iar in aplicatiile native este mult mai placut sa folosesti o interfata intunecata. Din pacate, acest “dar mode” disponibil in iOS 11 nu este de prea mult ajutor in aplicatiile terte, deoarece acolo inversarea culorilor nu este chiar atat de inteligenta precum vrea Apple sa ne faca sa credem, functia trebuind dezactivata.

iOS 11 – cum activezi “Dark Mode” pe iPhone

iOS 11 are aceasta functie oferita prin sectiunea cu functii pentru accesibilitate deoarece vorbim despre un sistem care are menirea de a proteja ochii in timpul folosirii iDevice-urilor. In aceasta idee, puteti activa acest “dark mode” in iOS 11 din Settings > General > Accesibility > Display Accomodations > Invert Colors > Intelligent Invert, Configurari > General > Accesibilitate > Adaptari Afisaj > Inversare Culori > Inversare inteligenta.

iOS 11 permite activarea si dezactivarea functiei prin simpla apasare a unui buton si va veti convinge imediat cat de utila este ea pentru intreaga interfata a sistemului de operare. Din pacate, cei de la Apple nu vor sa ofere ceea ce dorim, asa cum se intampla de obicei, asa ca in iOS 11 ar trebui sa ne multumim doar cu ceea ce ne este oferita cum si sa speram ca pe viitor lucrurile se vor imbunatati.