iOS 11 – Cum Activezi “Dark Mode” pe iPhone

iOS 11 aduce un "dark mode" pentru utilizatorii iPhone si iPad, el inversand culorile ecranului pentru a emula o tema intunecata pentru interfata iOS.

iOS 11 vine cu un “dark mode” implementat de catre compania Apple, utilizatorii cerand o tema intunecata pentru interfata sistemului de operare si ea a venit, oarecum. In loc sa implementeze o adevarata tema intunecata pentru iPhone X in iOS 11, compania Apple a implementat un “dark mode” care inverseaza “inteligent” culorile intr-un asa fel incat nu poate fi folosit decat in aplicatiile native.

iOS 11 are aceasta inversare inteligenta a culorilor ca un preambul pentru un adevarat “dark mode”, iar in aplicatiile native este mult mai placut sa folosesti o interfata intunecata. Din pacate, acest “dar mode” disponibil in iOS 11 nu este de prea mult ajutor in aplicatiile terte, deoarece acolo inversarea culorilor nu este chiar atat de inteligenta precum vrea Apple sa ne faca sa credem, functia trebuind dezactivata.

iOS 11 – cum activezi “Dark Mode” pe iPhone

iOS 11 are aceasta functie oferita prin sectiunea cu functii pentru accesibilitate deoarece vorbim despre un sistem care are menirea de a proteja ochii in timpul folosirii iDevice-urilor. In aceasta idee, puteti activa acest “dark mode” in iOS 11 din Settings > General > Accesibility > Display Accomodations > Invert Colors > Intelligent Invert, Configurari > General > Accesibilitate > Adaptari Afisaj > Inversare Culori > Inversare inteligenta.

iOS 11 permite activarea si dezactivarea functiei prin simpla apasare a unui buton si va veti convinge imediat cat de utila este ea pentru intreaga interfata a sistemului de operare. Din pacate, cei de la Apple nu vor sa ofere ceea ce dorim, asa cum se intampla de obicei, asa ca in iOS 11 ar trebui sa ne multumim doar cu ceea ce ne este oferita cum si sa speram ca pe viitor lucrurile se vor imbunatati.

28 COMENTARII

  1. Până îl face compatibil și cu aplicațiile terțe, e o mizerie, am setat o scurtătură în control center ca să îl pot dezactiva repede când am nevoie.

  2. Îl și dezactivez că e catastrofă, mai ales în ecranul cu widgeturi. De ce să îl facă bun de la început? Mai bine ne arucă mizeria asta în ochi. Wtf?!?

  3. un articol inutil. Display accomodations este folosit de persoanele care chiar au nevoie de asa ceva. Nu este un skin, tema estetica sau altceva. Oamenii fara diverse afectiuni nu au motive sa activeze optiunile astea. People invatati sa va folositi dispozitivele corect.

  4. Ăsta nu e dark mode … e mai degrabă inverse mode …. un dark mode corect are browserul de la samsung … as pune o poza dar se pare ca e blocată funcția aici

  5. Mare porcarie ios 11, arata cum era androidul la inceput. Ba chiar mai rau. Moldovene, treci le android ca o sa mori de foame cu apple

  6. Pentru Twitter e deja optimizat dark mode :
    -iOS 11 Smart Invert Colors:Media will no longer be inverted when this accessibility setting is enabled

  7. Un mare mare FÂS de la apple pentru joi cei care le dam 800-900-1000-1100€ pe un telefon.
    Nu e prost cine cere, deci… zic si eu?

  8. Face referire la mine, pentru ca el e rasist, deci pea brain. Nu e primul si am observat ca cu cat e mai limitat in inteligenta un om, cu atat se leaga de originile unei persoane, de parca asta ar fi o jignire :)))

  9. Zaone, și eu sunt moldovean, adică dintr-un județ din Moldova românească. Nu e o rușine, ci dimpotrivă… ?
    Uită-te la noi ce flăcăi deștepți suntem! Suntem români cu toții, și granițele județelor nu au influențe asupra oamenilor, decât în mintea unora.
    Atitudinea legată de originile oamenilor este de toată jena… Și să ne mirăm de ce străinii ne discriminează, când românii se discriminează între ei în propria lor țară ?

  10. Nici n-am zis ca ar fi o rusine, unii cred ca m-ar ataca daca ma fac moldovean, dar cand lumea isi bate joc de tine, incerci sa faci si tu la fel, fara sa stii daca are vreun efect ce spui…
    Cat despre strainatate, am fost in primavara in Londra si am vazut romani, angajati in magazine, care se temeau sa vorbeasca romana ca sa nu afle altii ca sunt romani. Nu toti au fost asa, dar… e trist sa vezi si cazuri de genul.