Vanzarile de Mac-uri continua sa Scada in T3 2017

Vanzarile de Mac-uri continua sa scada in T3 2017, conform unor informatii venite de la companii specializate pe monitorizarea vanzarilor globale de calculatoare. Vanzarile de calculatoare au scazut cu 3.6% in T3 2017 in comparatie cu T3 2016, ajungand la 67 de milioane de unitati de la 69.5 milioane de unitati, acesta fiind al 12-lea trimestru fiscal in care vanzarile de calculatoare au continuat sa scada.

In SUA s-a inregistrat cea mai mare scadere in vanzari, de 10%, faca nule orice fel de cresteri mici in orice alte zone de pe planeta, asa ca se explica de ce au scazut si vanzarile de Mac-uri in continuare. Vanzarile de Mac-uri au scazut cu peste 200.000 de unitati fata de T3 2016, sau 5.6%, iar asta inseamna cateva sute de milioane de dolari pe care Apple nu i-a incasat in acest segment.

La nivel global, HP si Lenovo sunt liderii, cu vanzari estimate la 14.5 milioane si respectiv 14.3 milioane de unitati, diferentele dintre cele doua companii fiind nesemnificative. Cei de la Dell ocupa pozitia a treia cu putin peste 10 milioane de unitati, in timp ce Apple ocupa pozitia a patra cu 4.6 milioane de unitati, iar pe locul 5 ii gasim pe cei de la ASUS cu 4.3 milioane de unitati, diferenta fiind destul de mica intre companii.

Apple nu are parte de un Q3 chiar atat de bun in ceea ce priveste vanzarile de Mac-uri, dar avand in vedere ca se apropie sezonul sarbatorilor de iarna, este clar ca lucrurile se vor imbunatati.