OnePlus isi Spioneaza Clientii de Smartphone

OnePlus isi spioneaza clientii care ii cumpara smartphone-urile, tehnica fiind implementata fara ca acestia sa stie ca datele le sunt furate de companie.

OnePlus isi spioneaza clientii care ii cumpara smartphone-urile si le folosesc in lumea intreaga, totul fiind descoperit dupa o analiza facuta pentru telefoanele chienzilor. OnePlus vinde smartphone-uri foarte ieftine pentru clientii interesati sa se bucure de performante bune si functionalitate medie, dar totul vine cu cu un compromis pe partea de intimitate, deoarece OnePlus nu pune foarte mare accent pe asta.

OnePlus are de cel putin 2 – 3 ani de zile servicii care trimit date despre utilizatori catre serverele companiei, totul fiind facut in mod securizat, dar fara ca utilizatorii sa stie. Un cercetator in securitate informatica a descoperit ca OnePlus 2 vandut de catre compania OnePlus transmite date catre companie fara ca el sa fi stiut asta in prealabil sau sa fi fost intrebat daca doreste sa partajeze informatii cu compania.

OnePlus a fost anuntata de catre cercetatorul in securitate informatica inca de anul trecut cu privire de acest lucru, dar desigur ca prea putin i-a pasat si nu a oprit tactica. Asta inseamna ca OnePlus vrea sa stie totul despre clientii sai, iar acest lucru nu este ceva nou pentru producatorii de smartphone-uri, dar restul te intreaba daca vrei sa le trimiti date, in timp ce OnePlus le ia fara sa ii pese daca te deranjeaza.

OnePlus isi spioneaza clientii de smartphone

OnePlus preia de la utilizatorii sai informatii privind ce afiseaza ecranul, date despre deblocari, reporniri neobisnuite, numarul de serie, IMEI-ul, numerele de telefon apelate, adresa MAC si informatii despre retelele de telefonie si cele Wi-Fi. Multe dintre informatii sunt oricum preluate de diverse aplicatii, dar OnePlus vrea numerele de telefon si informatii despre ecran, sau retelele Wi-Fi, acestea fiind probleme majore.

OnePlus Spioneaza Clientii Smartphone 1

OnePlus nu se opreste aici, pentru ca sistemul de operare preia informatii despre datele cand au fost deschise si inchise anumte aplicatii, sau ce alte functii au fost controlate. Doua aplicatii din telefoanele OnePlus sunt “de vina” pentru aceasta monitorizare, mai exact OnePlus Device Manager si OnePlus Device Manager Provider, ele transmitand informatiile in mod anonim catre domeniul OnePlus.net.

OnePlus este o companie chinezeasca care vine telefoane foarte ieftine pentru oameni carora nu le prea pasa ce cumpara pentru ca n nu au bani de smartphone-uri premium care nu au probleme de genul acesta. Companiile chinezesti sunt in general neinteresate de experienta pe care o au clientii cu telefoanele lor, iar OnePlus nu s-a laudat vreodata cu siguranta pe care o ofera clientilor, dar daca dai 400 de dolari pe un telefon “premium” si chiar te astepti sa fii respectat, atunci traiesti intr-o alta lume paralela.