Asa Transformi Camera iPad intr-un Buton

Camera frontala a iPad poate fi transformata intr-un buton pentru controlarea interfetei de utilizator din aplicatii, conform unei implementari foarte interesante pe care o vedem mai jos. Creatorii aplicatiei AstroPad au reusit sa transforme camera frontala a iPad intr-un buton prin folosirea ei pentru a rula o actiune in momentul in care este acoperita in totalitate de catre deget, sau orice altceva.

iPad afiseaza in aplicatia AstroPad un meniu special in partea laterala in momentul in care camera este acoperita, acoperirea sa din nou eliminand acel meniu pentru utilizatori. Vorbim despre o functionalitate foarte interesanta pe care aplicatia o ofera, fiind aparent si prima care are asa ceva integrat pentru utilizatori, insa totul este limitat doar la aceasta aplicatie, deci nu veti vedea ceva similar in altele, decat daca dezvoltatorii vor face implementarile.

Camera frontala a iPad este mentinuta mereu in functiune cat timp aplicatia este folosita, pentru a percepe interactiunea, insa ea nu inregistreaza imagini cu ceea ce se intampla in jurul sau. Ideea celor de la AstroPad este extrem de interesanta si poate fi preluata inclusiv de catre alti dezvoltatori pentru propriile aplicatii, dar ramane de vazut cand va face cineva asa ceva si cat va dura pana cand o va face efectiv.

iPad camera frontala 1

iPad camera frontala 2

2 COMENTARII