Samsung Produce Bitcoin si Ingrijeste Acvarii cu Telefoanele Vechi

Samsung a initiat un proiect numit Upcycling care a creat un dispozitiv ce produce Bitcoin, un monitor pentru acvarii si un sistem biometric de securitate pentru case.

Samsung a initiat un program extrem de interesant numit Upcycling, acesta avand menirea de a “da o noua viata” unor telefoane mobile vechi pe care oamenii le-ar fi aruncat. Pentru a exemplifica ideea din spatele programului, cei de la Samsung au folosit 40 de vechi telefoane Galaxy S5 pentru a crea un set-up care produce bitcoins, toate telefoanele avand instalat un sistem de operare nou pentru initiativa.

Samsung a prezentat ideea de Upcycling in cadrul unei conferinte din SUA, compania avand o echipa dedicata pentru a crea proiecte de acest gen cu vechi telefoane Galaxy. Separat de telefoanele folosite pentru a face bitcoins, compania Samsung a folosit un vechi Samsung Galaxy S3 pentru a-l transforma intr-un monitor pentru un acvariu, iar un alt model a devenit sistem de recunoastere faciala pentru a facilita accesul in case.

Samsung Galaxy S5 Bitcoin

Avand in vedere ca telefoanele Samsung pot fi pacalite cu poze, nu e prea recomandabil ca o casa sa fie protejata cu un asemenea sistem, dar chiar si asa, inginerii Samsung incep sa devina creativi. Cei de la Samsung s-au laudat chiar ca telefoanele Samsung Galaxy S5 sunt mai eficiente pentru a crea bitcoins intr-un mod mai eficient decat calculatoarele normale, mai ales ca ele nu ruleaza aplicatii speciale pentru asta.

Samsung Galaxy S5 recunoastere faciala

Trebuie sa recunosc faptul ca ideile celor de la Samsung sunt extrem de interesante, iar Upcycling este un proiect care merita sa fie in atentia oamenilor din intreaga lume. Cat succes va avea aceasta noua initiativa a celor de la Samsung este greu de spus, insa pare destul de clar faptul ca in Coreea de Sud exista oameni care vor sa arate ca Samsung este capabila sa si inoveze, nu doar sa-i copieze pe altii.

Samsung Galaxy S5 acvariu

“This innovative platform provides an environmentally responsible way for old Galaxy mobile devices to breathe new life, providing new possibilities and potential extended value for devices that might otherwise be forgotten in desk drawers or discarded.”