Apple e Obligata sa Deblocheze iPhone-ul Atacatorului din Texas

Apple este obligata acum sa deblocheze un iPhone SE folosit de atacatorului celui mai sangeros masacru din SUA ultimilor ani, autoritatile cerand oficial asta.

V-am spus acum mai bine de o saptamana ca FBI nu poate debloca un iPhone SE al atacatorului care a ucis cateva zeci de persoane intr-o biserica din Texas. Povestea nu s-a terminat, deoarece autoritatile americane i-au cerut acum companiei Apple sa deblocheze acel telefon, trimitandu-i un mandat de perchezitie pe care va trebui sa il execute.

Autoritatile vor sa acceseze telefonul iPhone SE al atacatorului, insa e greu de spus daca acest lucru va fi posibil, din moment ce deblocarea nu s-a facut la maxim 48 de ore dupa ce barbatul a murit. Touch ID s-a dezactivat, iar telefonul atacatorului impune acum introducerea codului sau de siguranta, iar Apple nu il poate obtine in acest moment.

Autoritatile vor acces la datele din telefon si la cele din iCloud, iar desi pentru iCloud se pot oferi informatii, pentru codul de accs e putin probabil sa se poata face ceva.Apple a afirmat dupa momentul atacului ca a incercat sa intre in contact cu autoritatile pentru a le ajuta, insa se pare ca acestea din urma nu si-au prea batut capul cu oferta celor din Cupertino.

Telefonul a fost trimis la laboratorul principal al FBI din Quantico, insa din moment ce datele nu au fost extrase, este destul de clar ca deblocarea nu s-a putut face. Daca acel telefon avea un backup, acolo exista cu siguranta si codul de acces salvat, insa e greu de spus daca Apple poate sau vrea sa il ofere, avand in vedere ca s-a luptat pentru a nu face lucruri de acest gen.

“Next, we hear that the Rangers have served Apple with a search warrant (dated November 9) demanding access to Kelley’s iPhone SE. Apparently the forensics lab scientists couldn’t break into it. The warrant requests the files on shooter Kelley’s iPhone SE and in his iCloud account (if one exists). “

iPhone SE atac texas