FBI nu poate Debloca iPhone-ul Atacatorului din Texas

FBI are probleme in procesul de deblocare al iPhone-ului folosit de catre barbatul care a atacat si ucis zeci de persoane intr-o biserica din Texas.

FBI are probleme in a debloca telefonul iPhone folosit de catre americanul care a ucis cateva zeci de persoane intr-o biserica din Texas in cursul saptamanii trecute. Conform unor informatii aparute azi, FBI nu a cerut ajutorul Apple pentru a debloca telefonul si a asteptat 48 de ore de la preluarea lui pentru a incerca acest lucru, dar Touch ID s-a dezactivat automat.

David Kelley este numele barbatului care a ucis zecile de persoane in Texas saptamana trecuta, al sau iPhone fiind trimis in laboratorul principal al FBI din Quantico pentru deblocare. Avand in vedere ca Touch ID se dezactivase deja, era nevoie de codul de acces pentru a vedea datele din telefon, iar FBI nu a gasit deocamdata o metoda de deblocare.

Apple nu a fost contactata pentru a oferi ajutor, altfel FBI ar fi primit recomandarea de a folosi mana barbatului pentru a face deblocarea, insa acum nimeni nu le va da codul de acces. Apple nu a primit cereri de ajutor de la FBI, insa intr-o declaratie de presa a afirmat ca va colabora cu autoritatile in orice fel de cereri legale pe care acestia le au.

FBI mai poate recupera acum datele iCloud ale acelui telefon, insa deblocarea sa prin spargerea codului de acces va necesita o investitie in software care sa faca asta. Apple a afirmat in repetate randuri ca nu va debloca telefoanele iPhone protejate cu cod de acces pentru ca nu are cum, deci FBi va trebui sa cheltuie sute de mii de dolari pentru a o face.

The delay may prove important. If Kelley had used a fingerprint to lock his iPhone, Apple could have told officials they could use the dead man’s finger to unlock his device, so long as it had not been powered off and restarted.

FBI iPhone atacator texas