Windows 10 mai Copiaza ceva de la Apple

Microsoft vrea sa mai copieze in Windows 10 o functionalitate a macOS, iar asta dupa ce a copiat deja unele functii majore oferite pentru Mac-uri.

Windows 10 urmeaza sa aiba o noua functie “inspirata” de la compania Apple, compania Microsoft parand sa nu se mai opreasca din a prelua ceea ce fac cei din Cupertino. In cea mai recenta versiune beta a sistemului de operare pentru calculatoare a fost descoperita o noua interfata pentru cautarea prin fisierele noastre, aceasta semanand cu cea a macOS.

Puteti vedea in imaginea de mai jos cum a gandit compania Microsoft aceasta schimbare pentru Windows 10, ideea din spatele sau fiind de a reproduce ceea ce ofera Apple. Aceasta noua interfata de cautare prin calculataore o inlocuieste pe cea a Cortana, iar Microsoft deocamdata experimenteaza cu noul look inainte de a decide sa il ofere oficial.

Noua interfata gandita pentru Windows 10 simplifica metoda de cautare a fisierelor prin sistemul de operare folosind o tastatura, deci vorbim despre imbunatatirea experientei de utilizare. Puteti vedea ca totul seamana destul de bine cu ceea ce ofera Apple in macOS si este complet diferit fata de ceea ce vedem in momentul de fata in sistemul de operare al Microsoft.

Windows 10 mai copiaza ceva de la Apple

De ce a decis Microsoft sa copieze aceasta interfata pentru Windows 10 nu stie nimeni deocamdata, insa cel mai probabil totul are legatura cu oferirea unor functii cat mai apropiate de cele ale competitorilor. Noua interfata de cautare poate fi activata foarte usor si folosind o combinatie de taste, deci utilizatorii au acces foarte rapid la ea.

Un sistem de cautare nou in Windows 10 care seamana cu Spotlight din macOS nu ar fi ceva la care Apple nu se astepta, mai ales ca Microsoft a mai copiat si alte lucruri in trecut. Microsoft ar putea totusi sa faca sistemul sau mai bun decat cel gandit de catre compania Apple, dar asta ar presupune sa dezvolte singura o parte din el.

Deocamdata toate aceste schimbari sunt doar in proces de testare si nimeni nu stie sigur cand ar putea fi ele oferite oficial impreuna cu Windows 10. Microsoft pregateste actualizari majore pentru sistemul sau de operare si pe masura ce ele vor fi aproape de lansare, probabil vom afla si noutatile majore.

Spotlight clona Windows 10

6 COMENTARII

  1. Windows 10 chiar surprinde. Eu am enterprise version, cu updateuri la zi. Pot zice ca nu tin minte cand am avut vreo eroare. Merge laptopul 24/24/7, rar pupa un restart. Si nu prea se compara cu os-ul celor de la apple, pe care eu il vad mai dificil si nefolositor. Probabil pentru ca m-am invatat eu cu windows.