Windows 10 Copiaza o Functie Utila a Apple

Windows 10 va copia o alta functie utila pe care Apple a implementat-o in iOS si macOS pentru utilizatorii de Mac-uri si iDevice-uri din lumea intraga.

Windows 10 va copia o noua functie foarte utila a companiei Apple, dupa ce in prealabil a copiat deja cateva functii foarte bune pe care americanii le-au integrat atat in iOS, cat si in macOS. De data aceasta vorbim totusi despre implementarea in Windows 10 a unei functii care seama cu cea a AirDrop disponibila pentru iPhone, iPad si Mac, aceasta permitand transferul rapid de fisiere folosind o conexiune Wi-Fi.

Windows 10 va avea aceasta functie integrata sub denumirea Near Share, ea fiind in momentul de fata testata de catre compania Microsoft pentru a se afla daca este viabila oferirea sa. Versiunea 17035 a celui mai recent beta build al Windows 10 o are disponibila pentru cei care fac parte din programul beta de testare, asa ca nu oricine o va putea folosi chiar de acum, dar in curand va fi oferita public, probabil.

Windows 10 le va permite utilizatorilor de calculatoare sa foloseasca Near Share pentru a partaja documente si poze atat timp cat calculatoarele se afla suficient de aproape unele de altele. Spre deosebire de AirDrop, in cazul Near Share din Windows 10 nu vorbim despre o partajare facuta folosind tehnologia Wi-Fi, ci tehnologia Bluetooth, astfel ca vitezele de transfer vor fi probabil cu mult mai mici.

Windows 10 Copiaza o alta functie utila a Apple

Windows 10 ar putea fi limitat si doar la poze, sau documente, fara a putea partaja si clipuri video, deoarece durata de transfer a fiserelor ar putea fi prea lunga prin Bluetooth, daca fisierele au cativa GB. Utilizatorii Windows 10 vor avea optiunea disponibil in Notifications Center pentru inceput, iar in momentul in care incearca sa trimita un fisier, persoana la care ar trebui sa ajunga este notificata de catre calculator.

Windows 10 ar trebui sa afiseze si o lista de calculatoare care sunt capabile sa primeasca fisiere prin functia Near Share, la fel ca in cazul AirDrop, iar de acolo functionalitatea va este cunoscuta. Functia AirDrop exista de cativa ani in iDevice/Mac-uri, iar includerea sa in Windows 10 nu este o surpriza, pentru ca si Microsoft trebuia sa ofere asa ceva, chiar daca nu vinde telefoane mobile, ci doar tablete.

Windows 10 a avut luna trecuta parte de o actualizare majora lansata de catre compania Microsoft, ea aducandu-le utilizatorilor foarte multe functii noi, unele inspirate din iOS. Windows 10 a preluat multe functii utile de la Mac si iOS, o va face in continuare si utilizatorii de calculatoare se vor bucura de ele, pentru ca in final toata lumea castiga atunci cand functii de acest gen ajung in mai multe produse.

Windows 10 Copiaza Apple 1

1 COMENTARIU