Iata cati Romani de la Sate detin un Smartphone

Un nou studiu releva cati romani care locuiesc in mediul rural, sate si comune, detin un smartphone, o masina, sau chiar un cont bancar in acum.

Rata de adptie a smartphone-urilor a explodat in Romania in ultimul an, extrem de multe persoane cumparand telefoane inteligente de la operatorii de telefonie mobila din tara noastra. Combinate cu diverse abonamente si internet gratuit, smartphone-urile au fost promovate in masa de catre operatori pentru clienti, dar asta nu doar in mediul urban, ci si la sate.

Conform unui studiu recent, 63% dintre cei care locuiesc in mediul rural, in sate si comune, detin un smartphone, pe care probabil nu-l pot folosi la adevarata sa valoare daca ne gandim ca acoperirea GSM e proasta. In ciuda acestui lucru, aproximativ 9 milioane de romani locuiesc la sate, conform acestui studiu, iar daca e sa ne bazam pe procent, peste 5 milioane au un smartphone.

Un smartphone este bun doar daca ai aplicatii si internet pe el, iar fara aceste doua componente este la fel de “prost” ca un telefon standard, deci e greu de spus cati se bucura intr-adevar de telefoane. In ciuda acestui lucru, numarul celor care detin un smartphone in mediul rural este surprinzator de mare, poate chiar prea mare pentru a fi 100% credibil, dar cine stie.

Acelasi studiu ne spune ca 46% dintre locuitorii din mediul rural detin o masina si 70% au un cont bancar, dar si ca vasta majoritatea a acestora prefera sa evite magazinele online deocamdata. Ma astept totusi ca aceasta cifra sa creasca in viitorul nu foarte indepartat, dar totul depinde de modul in care va evolua Romania din punct de vedere economic.

smartphone sate romania