Samsung a Dezvoltat Bateria care se Incarca cu Viteza Luminii

Samsung dezvolta o noua baterie care ar putea sa se incarce extrem de rapid si care poate functiona si pentru perioade mai lungi de timp in telefoane mobile.

Samsung are curaj foarte mare si, aparent, vrea sa ne arate ca este capabila sa produca baterii care nu doar ca pot stoca foarte multa energie, dar se si pot incarca foarte repede fara a exploda. Conform unui nou brevet de inventie inregistrat companiei Samsung, coreenii au dezvoltat o baterie din grafen care este capabila sa se incarce de pana la 5 ori mai repede decat una normala pentru un telefon.

Samsung sustine deasemenea si ca aceasta noua baterie poate functiona si pentru o perioada de timp ce este cu pana la 45% mai lunga decat actuala durata de functionare/viata a bateriilor. O baterie care se incarca de 5 ori mai repede si are o “viata” cu de pana la 45% mai lunga pare ceva ireal la un an dupa ce Samsung Galaxy Note 7 exploda in voie in case, masini si avioane, dar Samsung vrea sa faca uitate problemele.

Samsung a dezvoltat bateria care se incarca cu “viteza luminii”

Samsung sustine deasemenea ca aceste baterii pot fucntiona si la temperaturi mai mari decat cele ale actualelor telefoane mobile, mai exact la temperaturi ce ajung pana la 60 de grade in folosire. Aceste specificatii sunt demne de o baterie ce ar putea fi folosita inclusiv intr-un automobil, insa cei de la Samsung vor sa le foloseasca si in telefoane mobile, iar sansele ca asta sa se intample sunt foarte mari.

Samsung a brevetat o tehnologie inovatoare pentru baterii, ea fiind impresionanta din extrem de multe pucnte de vedere, dar deocamdata totul este doar o simpla idee si nimic mai mult. De la idee si pana la un produs real este totusi o cale foarte lunga, asa ca ramane de vazut in ce masura totul va putea fi transformat in realitate de catre coreeni, mai ales avand in vedere problemele de anul trecut.

samsung baterie incarcare rapida