Apple se foloseste Chrysler pentru a Testa Masini Autonome

Apple se foloseste de Chrysler pentru a testa un sistem de ghidare autonoma pentru automobile, proiectul celor din Cupertino fiind foarte avansat.

Apple se foloseste de compania Chrysler pentru a-si testa masinile care se ghideaza autonom, insa nu va ganditi prea departe pentru ca vorbim doar despre tehnologia si hardware-ul in sine. Apple nu dezvolta o masina autonoma, ci un sistem de ghidare autonoma pentru automobile, acesta urmand a fi vandut catre producatorii de masini.

Apple ar fi inchiriat o baza de testare a celor de la Chrysler pentru a-si testa noul sistem, aceasta fiind situata in Arizona, nu chiar atat de aproape de birourile din Sunnyvale, unde lucreaza echipa din acest proiect. In ciuda acestui lucru, compania Apple a inchiriat locatia inca de acum cateva luni si lucreaza din greu pentru a dezvolta sistemul de ghidare autonoma pentru automobile, asa ca probabil a ajuns destul de departe cu el.

Apple se foloseste Chrysler pentru a testa masini autonome

Chrysler a folosit in trecut locatia pentru a-si testa automobilele inainte de a le pune in vanzare, iar cei de la Apple probabil au facut o mica amenajare inainte de a isi testa masinile. Apple are cateva mii de metri patrati de drum pe care isi poate testa masinile si poate simula inclusiv traficul unui oras pentru a se asigura ca sistemul de ghidare autonoma este calibrat in mod corect.

“Apple appears to be leasing a former Fiat Chrysler-owned proving grounds in Arizona to test autonomous vehicles, according to a source familiar with the matter. […] Over the last several months, Apple has been recruiting automotive test engineers and technicians from other proving grounds in the state, according to the source. The company signaled its intention is to test autonomous tech, the source said, which tracks with Apple’s revamped approach to self-driving cars.”

Apple a fost deja licentiata de catre autoritatile americane pentru a testa masini care se ghideaza autonom, americanii neputand sa maia scunda planurile de a dezvolta acest sistem. Cand vom afla, totusi, cat de avansat este proiectul Apple si cat de departe ar putea ajunge el, ramane totusi de vazut, mai ales ca americanii sunt foarte secretosi.

Chrysler Apple masini autonome