Apple vrea sa ne Controlam Mac-urile folosind Gesturi

Apple a dezvoltat o tehnologie care permite controlarea Mac-urilor folosind simple gesturi intreprinse in fata camerei frontale a calculatoarelor.

Apple are o idee cu privire la viitorul Mac-urilor sale iar in mijloc se afla posibilitatea de a controla calculatoarele folosind simple gesturi facute in fata camerei frontale implementata in ele. Un nou brevet de inventie inregistrat companiei Apple descrie acest nou sistem de control pentru Mac-uri gandit de catre Apple, el fiind foarte interesant.

Noul sistem de control pentru Mac-uri are la baza tehnologii dezvoltate de catre o companie numita PrimeSense, ea creand senzorul Kinect pentru XBOX inainte de a fi cumparata de Apple. La 4 ani distanta de acea achizitie, cei de la Apple par fie aproape de a avea o idee clara cu privire la modul in care tehnologia ar putea fi folosita in Mac-uri.

Apple vrea sa ne controlam Mac-urile folosind gesturi

Primesense a contribuit inclusiv la dezvoltarea Face ID pentru iPhone X, iar acest sistem ar putea ajunge deasemenea in Mac-uri, camera TrueDepth urmand a simplifica procesul de control cu gesturi. In brevetul sau de inventie, compania Apple vorbeste despre camera TrueDepth, ea putand intelege mult mai usor, fata de o camera normala, gesturile facute de utilizatorii de Mac-uri.

“A method, including receiving, by a computer executing a non-tactile three dimensional (3D) user interface, a set of multiple 3D coordinates representing a gesture by a hand positioned within a field of view of a sensing device coupled to the computer, the gesture including a first motion in a first direction along a selected axis in space, followed by a second motion in a second direction, opposite to the first direction, along the selected axis. Upon detecting completion of the gesture, the non-tactile 3D user interface is transitioned from a first state to a second state.”

Miscarile mainilor pot controla o varietate de functii ale Mac-urilor companiei Apple, insa deocamdata nu exista o idee clara cu privire la ceea ce ar dori sa ofere compania Apple. De la brevet de inventie si pana la produs final ar putea trece totusi o perioada lunga de timp, asa ca nu va asteptati ca Apple sa permita controlarea Mac-urilor cu gesturi prea curand.

Apple mac control gesturi

1 COMENTARIU