macOS High Sierra are o noua Problema cauzata de Apple

macOS High Sierra a fost actualizat aseara, compania Apple rezolvand o problema majora de securitate din cauza careia oricine putea obtine acces de adminsitrator la orice Mac fara o parola. Totul avea la baza o foarte grava eroare in dezvoltarea macOS High Sierra care pune compania Apple intr-o situatie foarte penibila, deoarece o asemenea vulnerabilitate nu trebuia sa existe de la bun inceput.

macOS High Sierra a avut problema rezolvata extrem de rapid de catre cei de la Apple, in doar o zi, insa rezolvarea implementata de companie a generat o alta problema la fel de enervanta. Mai exact, utilizatorii care au instalat actualizarea de securitate nu mai pot partaja fisiere de pe Mac-uri, iar compania Apple a fost nevoie sa prezinte o noua solutie de a rezolva problemele celor care folosesc macOS High Sierra.

macOS High Sierra are rezolvarea pentru aceasta problema prezentata intr-un document de suport pe care compania Apple l-a publicat, insa desigur ca ea implica efectuarea catorva modificari in sistemul de operare. Aveti mai jos recomandarile facute de catre compania Apple pentru utilizatorii macOS High Sierra care vor sa partajeze fisiere, dar daca nu aveti nevoie de asta, le puteti ignora.

If you experience issues with authenticating or connecting to file shares on your Mac after you install Security Update 2017-001 for macOS High Sierra 10.13.1, follow these steps to repair file sharing:

  1. Open the Terminal app, which is in the Utilities folder of your Applications folder.
  2. Type sudo /usr/libexec/configureLocalKDC and press Return. 
  3. Enter your administrator password and press Return.
  4. Quit the Terminal app. 

macOS High Sierra partajare fisiere