iPhone X. Vechile iPhone par “deconectate” de noul Design

iPhone X are un nou design care, conform vicepresedintelui senior Jony Ive, este "deconectat" de cel al vechilor modele de telefoane iPhone ale Apple.

iPhone X schimba complet filosofia Apple in ceea ce priveste design-ul telefoanelor mobile ale companiei Apple, vicepresedintele senior Jony Ive spunand ca vechile modele par “deconectate” de noul model. Jony Ive este cel care conduce echipa de designeri a Apple, iar afirmatia a fost facuta intr-un interviu recent in care el a vorbit nu doar despre iPhone X, ci si despre cateva secrete din viata sa de designer.

iPhone X are un design cu mult schimbat fata de celelalte modele ale iPhone, iar ceea ce spune Jony Ive este complet adevarat, pentru ca vorbim despre un panou frontal aproape complet nou. Vorbim aici nu doar despre decupajul pe care ecranul iPhone X il are, ci si despre lipsa butonului Home, felul in care acest telefon a fost gandit schimba complet ideea de telefon mobil pentru compania Apple.

iPhone X. vechile iPhone par “deconectate” de noul design

iPhone X a fost in proces de dezvoltare la compania Apple timp de 5 ani de zile inainte de a fi lansat, compania americana testand diverse design-uri inainte de a stabili unul pe care sa il foloseasca. Desigur ca nu toata lumea este chiar atat de multumita de ceea ce a ales Apple sa faca in final, insa chiar si asa, vorbim despre un telefon care se dovedeste a fi extrem de popular in randul fanilor.

“I think you only really understand a material–its properties and attributes and, importantly, the opportunity the material allows–if you actually work it yourself. And the most remarkable point in the whole process is when you make the first model. We might like it, we might not, but the first model you make, everything changes. It now seems to me a rather disconnected component housed in an enclosure.”

iPhone X nu este cea mai mare realizare a lui Jony Ive de pana acum, dar cel mai probabil este una dintre cele mai mari din cariera sa de designer, iar de aici incolo va fi interesant de vazut ce altceva va mai crea. Jony Ive lucreaza la diverse proiecte in cadrul Apple, de la iPhone X si pana la Apple Park, sau noile magazine deschise in intreaga lume, designerul sef avand foarte mult de munca.

43 COMENTARII

  1. Nu sunt de acord.
    iPhone X este urâțel desenat, adica nu are nimic nou in design decat “hidosenia” din panoul frontal.
    Cica de 5 ani lucreaza JI la acest model, daca e asa inseamna ca a fost 4 ani si vreo 10 luni in concediu.
    Mie nu mi se par “deconectate” vechile modele, i4s si SE din punct de vedere al designului sunt mult peste iX.
    Mie de exemplu imi place i8 , au reusit cu reimplementarea sticlei pe spate(i4-i4s) sa faca din iPhone un telefon pe care sa ti doresti sa l ti in mana. Au readus placerea atingerii , dupa marele “sapun” i6-6s-7, cu aluminiul lor 7000 care se zgaria in toate pozitiile.
    Repet pentru “sacalii” care vor sarii sa ma sfasie , este opinia personala, am avut toate modelele de iphone , mai putin acest iPhoneX, care nu imi place si stati flexati ca nu e valabil proverbul cu “strugurii acri “, dar repet e “hidos” panoul frontal, iar semaforul de pe spate chir e o “creatie” a lui JI.
    Felicitari JI !
    ?asta a deconectat vechile modele de noul design???

  2. Cătălin Perișor, ai perfectă dreptate. iPhone 8 e ultimul iPhone pe care l-am cumpărat. Probabil o să mai cumpăr altul în viitor doar în cazul în care vor scoate mizeria aia de tăietură din ecran sau când nu voi mai avea actualizări de iOS pentru iPhone 8. Până atunci nu mai cumpăr. Cum să plătesc peste 1000€ pe un telefon cu ecranul incomplet? Strică toată experiența de utilizare

  3. @serban07: si eu mi am luat iPhone8 in prima sau a doua saptamana de la lansare.Mi am luat in prima faza silver , nu mi a placut cremul de pe spate, l am dus inapoi dupa 5 zile( luat de la orange la liber) si am comandat tot acolo i8 space grey care este absolut superb.
    I am pus fundal negru, MIROBOLANT, incerati si voi, fundal negru static .
    Senzatie !!!

  4. iPhone 8 e frumos daaarrr, daca te joci 24h pe X iar apoi faci cale intoarsa la 8, abia atunci realizezi cat de mult iti place X-ul. Parere personala (c)

  5. @Srb Srb: crezi ca doar tu ti ai permis sa dai 1500€ pe un iX, scuze tu ai achizitionat 2, din cate imi amintesc, unul pentru prietena ta. Bravo.
    Multi isi permit , fara acordul tau, sa faca aceste teste dar nu vor.
    Ti ai pus si asa problema?
    Parerea personala si inchidem subiectul:
    iPhone X din cauza decupajului din ecran este “Hidos” PUNCT

  6. esti bolovan? tocmai, eu am avut si am pe ambele si iphone 8 si X
    Deci? esti mai prostut asa si nu intelegi ce ai scris sau…?

  7. 1 la mana nu vorbeam cu tine, eram de acord cu un alt user
    Hidos este pt cei ce sunt blocati in trecut, cu un design clasic, pt oameni ce nu se pot adapta usor la “nou”

  8. vezi ca cam bagi minciunele observ…
    sa spi ca al lor de la 6s 7 etc se zgaria in toate pozitiile …este exact opus farta de cum este iphone 8 sau X
    sticla se zgarie mai usor ca al….mai invata sau mai citeste daca tot nu ai avut iphone.Deci nici macar opinia ta persoanal nu conteaza atata timp cat esti opus realitatii

  9. fundal negru pe un display LCD ?!?! o mare prrostie sa spui ca este senzatie…asta arata ca nu cunosti cum este fundalul negru pe iPhone X

  10. Mai degrabă cred că este vorba de “rezistența” la nou a unor utilizatori decât faptul că un device este mai mult sau mai puțin arătos; la vremea lui fiecare telefon a fost frumos, mie, personal 5S-ul mi s-a părut “the best of”, dar asta nu m-a împiedicat să-l schimb după un an. Și că tot se vorbește despre iPhone X pot spune că, deasemenea, arată excepțional.
    Păcat că în majoritatea comentariilor se face atac la persoană prin prisma prețurilor. La urma-urmei, toată lumea aici poate părea ceea ce nu este și “poate avea” orice, dar asta e alta discuție…

  11. @Srb Srb: tu le ai si le sti pe toate.
    Cat despre fundalul negru pe i8 este impecabil, dar o persoana atat de mareata si importanta la nivel planetar cum estu tu nu poate realiza .
    Mai ales ca tuesti un om al viitorului .
    Te felicit ca existi sunt mandru ca sunt contenporan cu maria ta.
    Jos palaria in fata ta!!!???

  12. omule, in uz normal sticla aia se duce si dupa 1 luna de stat prin posetele fetelor etc, aluminiu cum ai zis si tu, se intampla doar daca vrei TU si nu accidental

  13. nu eu am zis, mai esti si putin inapoiat mintal de trebuie sa minti ca sa ataci
    Eu tot timpul am zis ca OLED are acel negru absolut…deci vezi ca ai memoria prastie sau pur si simplu minti ca o maimuta
    Si iar am avut dreptate, cand am spus ca nu ppi se simte ci tehnologia lcd vs oled

  14. asta ai spus tu
    “I am pus fundal negru, MIROBOLANT, incerati si voi, fundal negru static .
    Senzatie !!!”
    deci inca 1 data, iphone X pe fundal negru, daca asta iti place, nu are cum sa fie depasit de i8…este o minciuna

  15. nope, verifica, lasa tampeniile…arata-mi un citat in care am zis eu ca negru lcd este f apropiat de oled
    Daca nu imi oferi dovezi, arati doar ca minti si ataci ca un sarac fara backup in spate

  16. @Srb : esti nevazator mai Pacala? cum ce sa vezi? bai Pacala eu nu vorbesc ca tine de la unul de la altul. si 6s si i7 cu tot aluminiul lor se zgarie , chiar daca am grija de el. Nu l port ca tine in poseta???

  17. samsung a avut timp de 7 ani o mizerie de oled…stai calm
    iar oled l-am vazut cand am incercat s8…dar tot ip x e peste datorita culorilor si calibrarilor facute cum trebuie
    eu nu mai sunt” virgin” in nimic…banii ajuta f mult in asta

  18. Până să implementeze Apple oled(pardon, super retina) in iPhone,spuneai că pledul e mizerie.Hmm,ești că o curva,doar că tu te prostituezi in cel mai ciudat mod.Referitor la virginitate,spui că banii te-au ajutat,ceea ce spune totul despre tine.

  19. nu sunt ca o curva…esti ca un zapacit ce vorbeste iar ca un om necitit
    De la S7 am zis ca oled a ajuns unde trebuie si ca doresc si eu in iphone..
    Iar la ultima fraza arata ca nu intelegi cititul printre randuri
    Da banii te ajuta sa fii in top cu moda tehnologia barfele etc pt ca iti permiti sa cumperi folosesti etc si iti permite sa vorbesti obiectiv. Doar un obsedat sexxual nu a inteles acest lucru si se gandea la altceva

  20. Posibil sa fiu zăpăcit,dar până să se zvonească de Apple că vor implementa Oled in iPhone,spuneai sus și tare că oled e o mizerie iar lcd-ul Apple cu promotion e cel mai tare.Ce înseamnă să fii in pas cu moda?Te referi la moda asta cu băieții cu sprâncene arcuire și cu pantaloni mulați pe păsărică?Nu,merci,dar prefer sa nu fiu in pas cu moda asta,eu am propriul stil,mai clasic.E posibil sa îmi permit să cumpăr/folosesc anumite obiecte,tehnologii,de ce nu și niște craci mișto…dar parca tot nu am folosit banii să mă scoată din rahat când mi-am pierdut virginitatea.Obsedat insa nu sunt,chiar daca îmi place,in materie de femei,tot ce e nou,bun și frumos pe piata.

  21. Aceaiasi problema a fost cand au inceput oameni sa treaca de la telefoane cu butoane la ecrane cu touch,multi au fost reticenti la noua tehnologie.