iPhone – Cat de mult sunt Afectate Performantele de Baterie ?

iPhone are un secret pe care Apple ar fi vrut ca tu sa nu il descoperi, iar el iti afecteaza performantele telefonului din cauza bateriei pe care o ai.

Daca aveti un iPhone de cel putin un an de zile, atunci exista posibilitatea sa fi sesizat la un moment dat faptul ca performantele nu mai sunt chiar atat de bune, chiar daca nu ati instalat cea mai recenta versiune a iOS. In mod teoretic, performantele ar trebui sa fie la fel de bune ca in prima zi cu versiunea initiala a iOS cu care a venit telefonul, chiar daca ea a mai fost actualizata cu update-urile minore.

In realitate, compania Apple actioneaza diferit si se pare ca reduce performantele telefoanelor iPhone in functie de energia pe care o poate furniza bateria, chiar si cand Low Power Mode este dezactivat. Un numar mare de clienti a inceput sa sesizeze faptul ca bateriile vechi din telefoanele iPhone afecteaza performantele deoarece nu mai pot oferi aceeasi putere pentru procesor si celelalte componente.

Totul a inceput anul trecut, cand in tentativa de a rezolva problema telefoanelor iPhone care se inchideau de la frig, Apple a facut o alta modificare cu un impact mult mai mare si mai negativ. Apple a inceput sa inlocuiasca bateriile telefoanelor iPhone 6S care se inchideau de la frig, insa numarul clientilor afectati era atat de mare incat compania a decis sa faca altceva.

iPhone – Cat de mult sunt afectate performantele de baterie ?

Incepand cu iOS 10.2 a introdus un sistem de monitorizare a consumului de energie de catre componente, acesta fiind primul pas spre implementarea unei alte schimbari mult mai deranjante. In iOS 10.2.1 Apple a implementat un patch care reduce performantele procesorului iPhone in functie de voltajul bateriei, deci bateriile vechi, cu multe cicluri de incarcare si capacitate mai mica, vor genera si performante reduse pentru telefoane.

“My iPhone 6S has been very slow these past few weeks. Then I used my brother’s iPhone 6 Plus and his was… faster than mine? Wear level was somewhere around 20% on my old battery. I did a Geekbench score, and found I was getting 1466 Single and 2512 Multi. This did not change wether I had low power mode on or off. fter changing my battery, I did another test to check if it was just a placebo. Nope. 2526 Single and 4456 Multi.”

Clientii Apple au inceput sa-si dea seama de problema cand au inceput sa-si schimbe bateriile vechi cu altele noi si telefoanele deveneau, ca prin minune, mult mai rapide decat anterior. Numarul celor care au trecut prin acest proces este mare, iar Apple nu este la prima strategie de acest gen, pentru ca la fel face si cu Mac-urile vechi care au baterii ce nu mai stocheaza la fel de multa energie.

Practic, pentru a nu inlocui bateriile telefoanelor iPhone 6S care se inchideau la frig, adica mai toate cele vandute, Apple a rezolvat problema in stilul sau, si a redus performantele, conform celor care au descoperit strategia. Ca sa fiu complet sincer, nu m-as hazarda sa contrazic teoria, pentru ca Apple face la fel cu Mac-urile si oricum reduce performantele iPhone cu fiecare actualizare majora a iOS.

iphone performante afectate baterie
Test de performante pentru iPhone 6S inainte si dupa schimbarea unei baterii care avea un grad de uzura de 20%.

In cazul in care aveti o baterie veche, puteti verifica si la ce frecventa functioneaza procesorul din iPhone, aceasta trebuind sa fie mai mica decat cea normala pentru chip-ul din telefon. Puteti folosi aplicatia CpuDasherX pentru a verifica frecventa de lucru a procesorului si daca ea este mai mica decat cea normala pentru procesor, atunci ar trebui sa va inlocuiti bateria telefonului.

Voi ati sesizat aceasta problema ?

46 COMENTARII

  1. La mine cum scade sub 5% nu mai e telefon… merge super sacadat e vai de mama lui, nici sa raspund la apeluri nu pot, nici sa deschid ceva… merge in reluare rau… nu stiu ce sa ii fac, este un 6S il am din septembrie 2015, sa ii schimb bateria?

  2. Daca trebuie unde imi recomandati sa merg… telefonul este in garantie pana in aprilie 2018 la vodafone. Multumesc!

  3. Sunt curios, de unde ai ajuns la concluzia asta, a fost asa ceva publicat si pe alte site-uri? Nu de alta dar asta e motivul pentru care mi am cumparat un iphone 8. Aveam un 6s si am observat ca procesorul mergea la 900mhz cand era sub 80%. Am schimbat bateria singur dat am primit alta care se inchidea la 40%. Foarte putin stiu despre asa ceva.

  4. Pai nu tot pe aici se spunea ca pentru Apple clientul primeaza si ca Apple pune pret pe experienta de utilizare,optimizand la maxim totul?Realitatea va contrazice din mou.Deci Apple a anuntat ca e vorba de un lot mic de baterii care nu respectau standardele si ca le schimba gratuit,insa cand a vazut ca,de fapt,lotul de care spuneau e mult mai mare(aproape toate bateriile care au echipat iphone 6s),au schimbat strategia,practic au copiat Samsung si al lor Note fail edition,limitand dramatic performantele.

  5. Mă refer la momentul in care au decis să limiteze capacitatea de încărcare a bateriei…Apple a făcut ceva asemănător,doar că au ales să limiteze performanțele.

  6. Experiența mea, 3G toată ziua pana la 10% 3.20 de utilizare, 4G 2.30 de utilizare
    Baterie cu 310 cicluri pe iph 7
    Trec pe samsung……

  7. “Asa e cand vrei performanta la pret de J3 :))”. Ai gandit-o mult pe asta, nu? Acrii sunt strugurii cand nu ajungi la ei …
    Sa iti zic ca A11 bionic rupe tot pe piata android? Dar na, tractorist fiind tu de meserie, nu iti trebuie iPhone. Seara faina stimabile!

  8. Îți dai seama că ești penibil de nivelul lui Srb cu asemenea afirmații. Nu mă așteptam la tine la așa ceva…

  9. Super. Nu stiam de ce mi-am schimbat bateria saptamana trecuta la 6S. Peste noapte, tinea foarte putin. Ios 10.3.3. ~250 cicluri de incarcare, toate cu incarcator original si nalasat in priza peste noapte. Acum am o baterie cu mai multe cicluri de incarcare dar care tine foarte bine.
    CpuDasherX necesita IOS 11.

  10. Din teste se obserca ca sunt diferente de 1-2 secunde intre note 8 si iphone x deci A11 “bionic” nu rupe nimic, poti sa le pupi picioarele tractoristilor deoarece ei ajuta la obtinerea mancarii pe care evident o mananci si tu ,un tractorist de meserie(atentie!) matura pe jos cu tine din punct de vedere al cunostintelor, nu te cred capabil de manuirea unei combini de n milioane de euro calculand distanta fata de sol + inaltimea plantelor(pentru a nu smulge planta cu partile rotative), sunt tractoristi care isi permit sa cumpere cate 2 iphone x pe luna la salariul pe care il au, nu are sa mai scriu deoarece sunt off topic.

  11. Si pana azi tinea mai mult? Brusc dupa articolul asta a lesinat bateria? Nu apar Apple…stiu ca bateriile nu sunt punctul lor forte nici ca autonomie, nici ca fiabilitate dar asta stiai inainte sa iei IP7….sper. E adevarat ca pe S8 inca am 99% health dupa 9 luni de utilizare dar S8 si Note 8 folosesc un nou tip de Li Ion care cica le pastreaza autonomia mult mai bine in timp. Ce faci? Renunti la Ios? Nu cred. Mergi la service si schimba tel daca inca ai garantie.

  12. Da’ ce-a facut sefu’? A turnat benzina in soba? Omu’ are dreptate. Pe andoid cand ai probleme, prima data dai restart. Sunt 99% sanse sa se rezolve 😉

  13. Se pare ca si MacBook-urile sufera de aceeasi problema .
    Deci doar cand ai un idevice nou , poti zice ca te bucuri de “performanta” , apoi ti-o “taie” Apple dupa bunul plac.
    Sa vedem cand apare si procesul impotriva Apple .

  14. Pai sa vedem: J5 2017 de 2 săptămâni cumpărat de nou – nu merge sonorul tare cum mergea la început pe youtube. Scos bateria,băgat înapoi,pornit telefonul. Merge,se aude tare,ca la început.
    Samsung nu știu ce pocnitoare: nu mai suna alarma dimineața. Scos bateria,băgat înapoi,pornit telefonul.
    Merge!
    Astea așa ce-mi vin in minte acum.,dar sigurat au fost mai munte. La toți le spun ca dacă apar probleme de orice natura scoateți bateria și băgați-o înapoi la care se poate,la care nu dați un restart la tel.
    Întreabă-i pe colegii mei pe care i-am ajutat dacă considera ca am fost penibil când i-am ajutat. Dar na,e gratis sa jignești,e mai greu sa și gândești.

  15. Când mi-am luat iPhone 6 (acum ceva timp), scos de la încărcat la 9:00, la 15:00 aveam tot 100% (fără jocuri, e drept). După 1 an, la 15:00 dacă aveam 85% eram mulțumit!

  16. Așa e. Însă nu bateria (zic eu) era problema. iOS era. Ca in fiecare an. La iPad AIR 2 nu am făcut update deloc la iOS și, ce sa vezi, tine și după 8 luni ca in prima zi! (iPad l-am folosit și la jocuri gen NBA 2k17)

  17. Interesant:
    “J5 2017 de 2 săptămâni cumpărat de nou – nu merge sonorul tare cum mergea la început pe youtube. Scos bateria,băgat înapoi,pornit telefonul. “

    Cum i-ai scos tu bateria dacă bateria este non-removable? ????
    Este foarte ușor să minți, dar măcar fii mai credibil, alege une model cu bateria detașabilă.

    E culmea cum toate relele apar la androide deținute de iFani!
    Am un J7 pentru fiu-miu, și merge absolut ireproșabil. Îți jur că nu a avut niciodată vreun blocaj pe el, nici problemă cu sonorul, nu l-a restartat niciodată pentru că s-ar fi blocat.
    De aia tu și alții ca tine nu sunteți credibili, pentru că mințiți și exagerați cu probleme imaginare.

    Oricum, îți dau nota 10+ de două ori pentru comentariu: odată pentru exagerări și minciunele, și a doua oară pentru că și ție ți se pare a fi o jignire să te compar cu Srb ???

  18. Ti-a trecut cumva prin cap ca am greșit modelul din duzinele de modele lansate anual de Samsung? Eu de la Samsung cunosc doar S-urile și Note,atât. Oare cât de greu mi-ar fi fost sa caut pe net despre acest model și sa văd ca nu are baterie detașabilă?? Așa îmi aduc aminte ca a zis ca e J5/7 parca și are 2 săptămâni de când l-a luat la ab. Eu nu mint și consider o insulta dacă cineva ma face mincinos. De greșit mai greșesc și eu ca sunt om,dar de mințit niciodată. Nici acum când îți răspund nu m-am uitat cum arată un J7 ca nu ma interesează sau ce model are acest coleg. Îl cheamă Iulian și e brancardier la Casa Austria in Timisoara,dacă îmi dai o modalitate de contact îți dau in privat numărul lui personal și îl suni sa-ti povestească el ce i-am făcut la telefon și ce probleme avea înainte.

  19. Deci tu îți faci părerea din experiența altuia. Câtă vreme este vorba despre un smartphone cu baterie detașabilă, vorbim despre un model budget foarte vechi,care probabil funcționează cu o versiune veche de android.
    Scuză-mă că te-am crezut mincinos.