Prima Pagina smartphone Utilizatorii Smartphone prefera Actualizarile Software in locul Telefoanelor noi

Utilizatorii Smartphone prefera Actualizarile Software in locul Telefoanelor noi

Utilizatorii de smartphone-uri nu mai sunt la fel de pregatiti sa cheltuie sume mari de bani pentru achizitia constanta de telefoane mobile noi.

Un studiu foarte interesant facut recent in SUA dezvaluie faptul ca utilizatorii de smartphone-uri(mai vechi de 2 ani) prefera sa aiba actualizari software pentru produse in loc sa cumpere modelele mai noi. Acestia vor sa primeasca de la producatori actualizari software care sa le aduca functii noi si nu sa-si cumpere cele mai recente modele de telefoane, chiar daca ale lor au mai mult de 2 ani vechime.

Actualizarile software nu trebuie foarte frecvente, dar trebuie sa aduca functii noi substantiale, sau cel putin asta isi doresc persoanele care pana acum cumparau telefoane noi o data la 2 ani. Studiul releva faptul ca acesti consumatori incep sa isi schimbe obiceiurile si prefera sa cumpere telefoane mai rar de 2 ani, iar asta afecteaza producatorii.

Schimbarea ar avea la baza faptul ca acum consumatorii cumpara telefoanele la pret intreg si vor sa le foloseasca pentru perioade mai lungi de timp deoarece au un cost mai mare de achizitie pentru ele. De la acest trend exista si exceptii, cum ar fi iPhone X, dar telefoanele trebuie sa fie substantial mai bune decat modelele pe care le inlocuiesc, deci inclusiv Apple e afectata si asta s-a vanzut cu iPhone 8.

“We all know people still carrying around a 4- or 5-year-old smartphone and see no reason to upgrade. Consumers are paying full price for new cellphones, so they are treating cellphones like computer purchases and keeping them longer. Software upgrades are keeping many older phones current. They started to market programs where you can trade in your phone and update it every time a new phone arrives. This relieves the upgrade anxiety some people have”

Pentru a combate acest noi trend, producatori ca Apple au lansat programe de vanzare a telefoanelor in rate, iar ele au succes destul de mare deoarece clientii nu “simt” in efortul financiar al cumpararii unui telefon nou. Chiar si asa, vorbim despre o solutie temporara, pentru ca pe masura ce telefoanele mobile se scumpesc, oamenii devin tot mai reticenti in a le cumpara.

utilizator smartphone software nou

 

 

 

 • Srb Srb

  Yea, succes cu samsonistele ce primesc actualizarile google dupa 1 an de zile …
  Probabil VP VIorel Georgica sunt in acel studiu si vor si ei actualizari instante…dar trebuie sa astepte dupa barosanii de la google. Cei cu pixel primesc ca ei sunt barosani
  Acuma pana si essencial phone sony si huawei primesc mai rapid..
  Samsonistii au ajuns jos jos in lumea android, de toata jena. Se dadeau smekeri acum 10 ani cand nu prea aveau competitie…
  Sa te dai rotund ca ai castigat locul 1 cand doar tu alergi…patetic

 • Pe al meu S7 Edge încă are actualizările de securitate din luna iulie. Da, luna iulie. Și Samsung a promis ca actualizările de securitate vor fi lunare. Ca sa nu mai zic ca Android OREO probabil ca va primi cel mai devreme in vara anului următor, asta in cazul in care Samsung nu decide ca este un model mult prea vechi și depășit, asta doar după 1 an jumate.

 • real_gauge

  Prefer un telefon functional si fara multe update-uri.
  Nu sa fiu cobai pt producatori.
  Atata timp cat nu descarc nimic de pe net sint ok.
  Fac updat-ul dupa to-2 luni ca sa nu am surprize.
  @Aurelian….sotia are patch-ul de siguranta noiembrie 2017..are tot s7 edge.
  Idem si la mine ..eu am un s6

 • Srb Srb

  pai daca iti vine din start cu probleme la soft…tot trebuie sa faci update sau schimbi modelul cu totul

 • Viorel Predatorul

  Păi de aia schimbi tu cu totul iPhone-ul 😂😂

 • Srb Srb

  HAHAHAH, esti dulce

 • vlad

  Ciudat, update-ul de securitate(noiembrie) pentru s7 si s7 edge a fost lansat acum 5 zile in Romania

 • Chiar acum am căutat sa văd ce actualizare are și momentan nu îmi apare. Poate iese zilele astea. Tu tot 7.0 ai pe al tău?

 • Viorel Predatorul

  Serios? Așa îi simți gustul?

 • Srb Srb

  da esti un dulce la suflet…in general asa sunt cei sensibili

 • Cosmin

  Pana acum 2 luni aveam un Note 4 pe post de telefon secundar si avea patch-ul de septembrie…

 • Or ajunge mai greu in Spania, nu știu ce sa zic…Sau poate ca are nevoie de o resetare din fabrica, ceva…

 • George89

  Ciudat, eu am update ul de securitate pe noiembrie, Samsung este de obicei la zi cu update urile de securitate

 • George89

  Încearcă descărcarea manuala

 • Noiembrie?! Eu nici o data nu am avut o actualizare cu o luna in urma. Mereu am primit actualizările după 2-3 luni. Și da, am căutat manual actualizările. Tu ce versiune de Android ai? Eu am 7.0.