Samsung, in Premiera, va Avea o Scadere a Vanzarilor Smartphone

Samsung va inregistra in 2018 prima scadere a vanzaarilor de smartphone-uri, compania coreeana avand parte de concurenta foarte mare din partea Apple si nu numai.

2018 va fi anul in care inca un gigant va cadea in genunchi, conform analistilor americani, iar asta deoarece Samsung ar urma sa inregistreze prima scadere in vanzarile de smartphone-uri din ultimii ani. Aici nu este luat in calcul anul 2016 cand Note 7 a fost scos din productie si vanzarile de smartphone-uri au scazut pentru Samsung, deci vorbim despre o scadere comparativa cu anii in care toate modelele coreenilor se vindeau.

Samsung urmeaza sa inregistreze o scadere a vanzarilor de smartphone-uri pe fondul concurentei tot mai puternice facute nu doar de catre Apple, ci si de catre producatorii chinezi de smartphone-uri. iPhone X va afecta serios vanzarile Samsung in 2018, insa si producatori precum Huawei, Xiaomi, Oppo, etc, vor avea acelasi impact, ei reusind deja sa isi creasca vanzarile la valori impresionante.

Vanzarile celor de la Samsung sunt estimate sa scada, in timp ce vanzarile Apple ar urma sa creasca cu 14.3% in 2018 multumita iPhone X si viitoarelor modele cu ecrane care au dimensiuni considerabile. Practic, trecerea de la ecranele mai mici la ecranele mai mare se dovedeste a fi o idee excelenta pentru compania Apple, in timp ce Samsung pare sa aiba cel mai mult de pierdut de pe urma telefonului.

“Samsung Electronics Co. is forecast to lose ground next year in the smartphone segment. Strategy Analytics said Samsung Electronics is expected to post a market share of 19.2 percent in the global smartphone industry in 2018 by shipping 315 million units, down from 20.5 percent estimated for this year. The weaker outlook comes as US rival Apple Inc. is expected to expand its presence in the high-end segment, while Chinese companies are quickly making inroads to the industry with budget devices.

Samsung este in momentul de fata cel mai mare producator de smartphone-uri, cu vanzari de peste 300 de milioane de unitati anual, cu peste 100 de milioane mai multe decat compania Apple. Pentru 2018 situatia se va schimba, Samsung urmand a vinde 315 milioane de unitati, diferenta acum fiind mai mica de 100 de milioane decat compania Apple(fata de anul 2017), schimbarea fiind una foarte mare in acest moment.

Samsung vanzari smartphone 2018