Samsung, in Premiera, va Avea o Scadere a Vanzarilor Smartphone

Samsung va inregistra in 2018 prima scadere a vanzaarilor de smartphone-uri, compania coreeana avand parte de concurenta foarte mare din partea Apple si nu numai.

2018 va fi anul in care inca un gigant va cadea in genunchi, conform analistilor americani, iar asta deoarece Samsung ar urma sa inregistreze prima scadere in vanzarile de smartphone-uri din ultimii ani. Aici nu este luat in calcul anul 2016 cand Note 7 a fost scos din productie si vanzarile de smartphone-uri au scazut pentru Samsung, deci vorbim despre o scadere comparativa cu anii in care toate modelele coreenilor se vindeau.

Samsung urmeaza sa inregistreze o scadere a vanzarilor de smartphone-uri pe fondul concurentei tot mai puternice facute nu doar de catre Apple, ci si de catre producatorii chinezi de smartphone-uri. iPhone X va afecta serios vanzarile Samsung in 2018, insa si producatori precum Huawei, Xiaomi, Oppo, etc, vor avea acelasi impact, ei reusind deja sa isi creasca vanzarile la valori impresionante.

Vanzarile celor de la Samsung sunt estimate sa scada, in timp ce vanzarile Apple ar urma sa creasca cu 14.3% in 2018 multumita iPhone X si viitoarelor modele cu ecrane care au dimensiuni considerabile. Practic, trecerea de la ecranele mai mici la ecranele mai mare se dovedeste a fi o idee excelenta pentru compania Apple, in timp ce Samsung pare sa aiba cel mai mult de pierdut de pe urma telefonului.

“Samsung Electronics Co. is forecast to lose ground next year in the smartphone segment. Strategy Analytics said Samsung Electronics is expected to post a market share of 19.2 percent in the global smartphone industry in 2018 by shipping 315 million units, down from 20.5 percent estimated for this year. The weaker outlook comes as US rival Apple Inc. is expected to expand its presence in the high-end segment, while Chinese companies are quickly making inroads to the industry with budget devices.

Samsung este in momentul de fata cel mai mare producator de smartphone-uri, cu vanzari de peste 300 de milioane de unitati anual, cu peste 100 de milioane mai multe decat compania Apple. Pentru 2018 situatia se va schimba, Samsung urmand a vinde 315 milioane de unitati, diferenta acum fiind mai mica de 100 de milioane decat compania Apple(fata de anul 2017), schimbarea fiind una foarte mare in acest moment.

Samsung vanzari smartphone 2018

22 COMENTARII

  1. pai cand vii cu S8 si la anul un S8 SD845..nu ai ce face. Pana si samsonistii sunt bucurosi ca Samsung nu aduce ceva relevant ca nu trebuie sa cheltuie banii greu stransi

  2. Special pentru tine am modificat textul. Eu n-am scris in vreun moment ca Samsung va vinde cu 100 de milioane de unitati mai putin decat Apple, ci doar ca in 2017 diferenta e de 100 de milioane, iar in 2018 va fi mai putin de 100 de milioane. Uitandu-ma la celelalte comentarii ale tale, inteleg de ce te-ai suparat imediat, dar data viitoare abtine-te. Merci.
    Cat despre telefoanele schimbate in garantie, la Samsung e mai rau decat la Apple, dar trebuie sa vorbesti cu niste oameni care chiar lucreaza in domeniu, nu cu Mickey Mouse.

  3. Bineinteles ca ai scris ca Samsung va vinde cu 100 milioane mai putin ca Apple , altfel nu faceam comentariul .
    Cotele de piata si vanzari spun mai mult decat presupunerile privitor la retururi – iar Apple e la jumatate cat Samsung .
    Si probabil ca Samsung nu adauga telefoanele schimbate la suma totala de vanzari cum face Apple dintotdeauna.
    Concluzia – Apple nici 12% cota vanzari , Samsung aproape 24% – dupa ultimele statistici . La cota de piata , cifrele sunt similare .
    Nu neg ca Samsung at putea pierde 1-2% cota de piata la anul , dar asta nu e o premiera – s-a mai intamplat .
    In schimb Apple nu va mai trece niciodata de 15%, ramanand pe vecie mult in urma Samsung . De altfel de 7-8 ani , Apple nu a mai crescut semnificativ la cota decat la vanzarea lui iPhone 6.
    Chiar forecast-ul tau spune ca Samsung nu va pierde in favoarea Apple .

  4. “Samsung atât vinde anul 300 – 320 milioane de smartphone-uri anul”

    ma dor ochii…sa nu cititi cu voce tare comentariul acestui user ca cei din jurul vostru vor muri de ras si astfel veti deveni un criminal

  5. Mda, vad ca troll ul no 1 de aici își face treaba ca de obicei pentru 2 cuvinte scrise greșit în comentariul anterior, probabil ca nu a auzit de auto corecție a tastaturii (se mai întâmplă și eu nu mai verific (câteodată) , oricum nu am cont sa modific)
    Se înțelege ce am vrut sa spun

  6. Cred că s-a înțeles greșit evoluția pieței și a competitorilor. Sau probabil s-a explicat greșit în articol.
    Ideea este că din estimări, Samsung va crește în vânzări, dar creșterea va fi sub nivelul creșterii pieței (pentru că au venit Apple din urmă, și alți producători).

    E ușor de explicat printr-un exemplu, și aici îmi arăt mâhnirea că nu pot încărca imagini, pentru că aș fi vrut să fac și un desen, ca să înțeleagă și Srb.

    2017:
    – piața globală: 1000 unități
    – Samsung: 300 unități (cotă de piață 30%)
    – Apple: 200 unități (cotă de piață 20%)
    – alți producători: 500 unități

    2018:
    – piața globală: 1100 unități (creștere cu 10%)
    – Samsung: 315 unități (creștere cu 5%)
    – Apple: 240 unități (creștere cu 20%)
    – alți producători: 560 unități

    În 2018, piața a crescut cu 10%. Samsung, deși a crescut cu 15 milioane de unități, a scăzut la cota de piață (28,6%), pentru că piața a evoluat mai puternic.

    Așadar, vânzările Samsung NU vor scădea, ci cota de piață.

  7. Dai dovadă de imaturitate și frustrare… În ce clasă ești?
    Evident că din ce 300 milioane de smartphone-uri vândute de Samsung, S8 și Note 8 au obligația pondere de vreo 20%. Nimeni nu se așteaptă ca motorul vânzărilor să fie produsul “vârf de lance” care are o pondere așa mică în vânzări.

  8. Lasa ca a adus Apple noutati de la Iphone 6, la Iphone 6S, la Iphone 7. Trei generatii de telefoane identice din punct de vedere al designului!

  9. Îți dai seama că un cioban se va plictisi dintr-o discuție pe subiecte științifice, dacă nu îl duce mintea.
    Spunându-mi că sunt plictisitor, mă amuză și spune multe despre tine ??

  10. Esti doar un sarac infantil cu Note 5, care trolleaza pe aici, ca pe site-uri Android nu are ce sa comenteze cu plosnita aia de telefon! Si daca tot te bagi in seama, pentru un beneficiu mic, imi speli si mie masina? Lasa omul in pace cacanar obosit!

  11. 2 ani sunt o vesnicie in domeniul asta. Sunt atatea variabile, tehnologii noi si se pot intampla atatea incat sa o nimeresti e egal cu castigatul la Loto

  12. ma refeream ca in 2 ani sigur va mai ajunge in vreun T la acea cota…mai ales acuma cu ipX si 2018 unde apple face update la 3 modele cu display de 5.8″
    6.4″ si cel de 6.1″ care daca va veni cu promotion sigur se va cumpara, sunt multi ce apreciaza si acel lcd