Apple Recunoaste ca Incetineste iPhone-urile prin iOS

Apple a recunoscut intr-un final ca incetineste telefoanele iPhone vechi cu actualizarile pe care le lanseaza, dar a gasit o scuza pentru asta.

La cateva zile dupa ce ni s-a explicat foarte clar ca Apple incetineste iPhone-urile cu baterii vechi prin actualizarile din iOS, iata ca astazi compania a recunoscut oficial acest lucru printr-o declaratie de presa. Apple a fost acuzata ca implementeaza in iOS modificari din cauza carora telefoanele de minim 1 an incep sa aiba performante proaste, iar acest lucru se dovedeste a fi 100% adevarat, iar mai jos aveti explicatia Apple.

Oficial, Apple spune ca bateriile vechi ale iPhone nu pot oferi performante la fel de bune precum o baterie noua, iar cand exista un varf de energie tras de componente, telefoanele iPhone se pot stinge. Pentru a impiedica acest lucru, compania Apple a decis sa limiteze performantele iPhone total pentru ca telefoanele sa nu se mai stinga, desi utilizatorii au parte de o experienta proasta de la telefoane vechi de numai 1 an.

Apple Recunoaste ca Incetineste iPhone-urile prin iOS

In unele cazuri, performantele iPhone pot fi reduse la jumatate de  baterie veche, iar asta in functie de ciclurile de incarcare/descarcare pe care respectiva baterie le are in perioada de utilizare. Daca va incarcati telefoanele iPhone zilnic, exista o foarte mare sansa ca dupa 1 an de folosire sa va treziti cu un telefon foarte incet, iar asta din cauza bateriei care s-a uzat foarte mult si nu mai poate sustine performantele.

Solutia pentru aceasta problema, separat de cumpararea unui alt telefon, este inlocuirea bateriei cu una noua, performantele trbeuind sa revina teoretic la o valoare mai buna, dar nimeni nu garanteaza asta. Din moment ce Apple nu permite reinstalarea versiunilor vechi ale iOS, comparatia performantelor intre diversele versiuni ale iOS poate fi facuta doar analizat date de pe internet, asa ca majoritatea consumatorilor nu-si bat capul.

Chiar si asa, aceasta este prima oara cand Apple recunoaste in mod oficial ca reduce performantele iPhone, dar asta nu va schimba cu absolut nimic experienta noastra zilnica.

“Our goal is to deliver the best experience for customers, which includes overall performance and prolonging the life of their devices. Lithium-ion batteries become less capable of supplying peak current demands when in cold conditions, have a low battery charge or as they age over time, which can result in the device unexpectedly shutting down to protect its electronic components. 

Last year we released a feature for iPhone 6, iPhone 6s and iPhone SE to smooth out the instantaneous peaks only when needed to prevent the device from unexpectedly shutting down during these conditions. We’ve now extended that feature to iPhone 7 with iOS 11.2, and plan to add support for other products in the future.”

Apple incetineste iphone ios

Articolul precedentCum Instalezi iOS 11.2.5 public beta 2 pe iPhone si iPad
Articolul următoreMAG. Casti Beats la Reducere pentru Craciun
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.