Apple Recunoaste ca Incetineste iPhone-urile prin iOS

Apple a recunoscut intr-un final ca incetineste telefoanele iPhone vechi cu actualizarile pe care le lanseaza, dar a gasit o scuza pentru asta.

La cateva zile dupa ce ni s-a explicat foarte clar ca Apple incetineste iPhone-urile cu baterii vechi prin actualizarile din iOS, iata ca astazi compania a recunoscut oficial acest lucru printr-o declaratie de presa. Apple a fost acuzata ca implementeaza in iOS modificari din cauza carora telefoanele de minim 1 an incep sa aiba performante proaste, iar acest lucru se dovedeste a fi 100% adevarat, iar mai jos aveti explicatia Apple.

Oficial, Apple spune ca bateriile vechi ale iPhone nu pot oferi performante la fel de bune precum o baterie noua, iar cand exista un varf de energie tras de componente, telefoanele iPhone se pot stinge. Pentru a impiedica acest lucru, compania Apple a decis sa limiteze performantele iPhone total pentru ca telefoanele sa nu se mai stinga, desi utilizatorii au parte de o experienta proasta de la telefoane vechi de numai 1 an.

Apple Recunoaste ca Incetineste iPhone-urile prin iOS

In unele cazuri, performantele iPhone pot fi reduse la jumatate de  baterie veche, iar asta in functie de ciclurile de incarcare/descarcare pe care respectiva baterie le are in perioada de utilizare. Daca va incarcati telefoanele iPhone zilnic, exista o foarte mare sansa ca dupa 1 an de folosire sa va treziti cu un telefon foarte incet, iar asta din cauza bateriei care s-a uzat foarte mult si nu mai poate sustine performantele.

Solutia pentru aceasta problema, separat de cumpararea unui alt telefon, este inlocuirea bateriei cu una noua, performantele trbeuind sa revina teoretic la o valoare mai buna, dar nimeni nu garanteaza asta. Din moment ce Apple nu permite reinstalarea versiunilor vechi ale iOS, comparatia performantelor intre diversele versiuni ale iOS poate fi facuta doar analizat date de pe internet, asa ca majoritatea consumatorilor nu-si bat capul.

Chiar si asa, aceasta este prima oara cand Apple recunoaste in mod oficial ca reduce performantele iPhone, dar asta nu va schimba cu absolut nimic experienta noastra zilnica.

“Our goal is to deliver the best experience for customers, which includes overall performance and prolonging the life of their devices. Lithium-ion batteries become less capable of supplying peak current demands when in cold conditions, have a low battery charge or as they age over time, which can result in the device unexpectedly shutting down to protect its electronic components. 

Last year we released a feature for iPhone 6, iPhone 6s and iPhone SE to smooth out the instantaneous peaks only when needed to prevent the device from unexpectedly shutting down during these conditions. We’ve now extended that feature to iPhone 7 with iOS 11.2, and plan to add support for other products in the future.”

Apple incetineste iphone ios

161 COMENTARII

  1. “Daca va incarcati telefoanele iPhone zilnic, exista o foarte mare sansa ca dupa 1 an de folosire sa va treziti cu un telefon foarte incet”,asta e cea mai tare afirmație a ta,Zaone.Deci ce sfat poți da,să își încarce oamenii telefoanele mai.rar?Nu de alta,dar iPhone 7 abia ajunge aprins seara…

  2. Asta se numește evoluție, nu poți să cumperi un telefon acum și să ai pretenția să folosește tehnologia din 2025 pe el. Așa se întâmplă peste tot…nu poți să te joci CS:GO cu PC-ul din 2005, nu?

  3. Care parte din propozitia aia parea sa minimizeze problema ? Care parte din articol minimizeaza problema ? Presa americana prezinta totul ca fiind ceva perfect normal, intreba-i de ce fac asta.

  4. Dacă vreți sa nu pierdeți din performante nu mai faceți update !! In momentul in care apare vreo aplicație sau știu eu vreo funcție noua in iOS de care ai nevoie faci update sau cumperi ultimul model ! Eu sunt mulțumit deocamdată de ceea ce primesc de la un ip6s+ cu iOS 10.3.3 ! Nu am nevoie de nimic mai mult la momentul asta !

  5. Pe scurt, iPhone expira după un an. iPhone devine încet încet cea mai proasta alegere in materie de telefoane. Adică dai 1200€ pe iPhone 10 ca să-l arunci după un an. Bun așa.

  6. Pt telefoanele vechi de 1 an nu cred ca este cazul…la ip7 bateria este la 97% din viata
    Sunt curios poate ajung zilele astea la cineva ce are inca 5S

  7. Sa trezit sa răspundă cocalarul site-ului. Cum merg manele pe iPhone, se-aude bine? Ți-ai pus wallpaper cu Guta? Din cauza ta e trending Salam pe Apple Music?

  8. Înseamnă că iPhone X mai are 11 luni de strălucire pe podium, după care va avea performanțele unui iPhone 5. Păcat…

  9. Nu îmi mai răspunde la postări ca nu mai am chef să vad opinii de cocalar. Dacă vii cu un argument inteligent, te rog, intru oricând in discutie. Altfel, dacă ne mai iei cu vrăjeli, de genul săracii comentează pentru ca nu-și permit iPhone X, mai bine taci. Toți de aici avem iPhone și in mare, mai toți ne putem lua iPhone când vrem noi.

  10. omule, nu intelegi? am dat un comentariu la modul general, si te-ai aprins ca o torta frustrata…gata, end OT, sau chiar atat de atins ai fost incat nu te mai poti opri?!

    dai si mai toti de pe aici aveti 5 case si mercedesuri

  11. Nu e prima oară când îmi spui mie chestia asta și/sau altcuiva aici in comentarii. Știu deja ce mentalitate ai, m-am lămurit. Nu m-am aprins, vreau doar sa fie clar.

  12. De la maica-ta știu limbajul asta. Ea mi s-a plâns ca ești cocalar. Și pe ea o faci săracă, fiindcă n-are iPhone X. Oprește-te ba!

  13. SRB, ești pur și simplu josnic omule, înțelegi??!
    Vezi din cauza unor ca tine atât plin de ei și doar cu filme în cap, unii oameni poate nu mai intră în secțiunea de comentarii.
    Te rog, fă cumva și du-te dar nu te mai întoarce. Ești useless aici, 0 barat, inutil. Nu știu cum să-ți mai spun..dar nici nu mă chinui mult, că parcă văd că nu am cu cine…?

  14. Pentru ca e normal. Ai ca varianta un device care s-ar inchide…deci nefunctional, deci care ar implica un swap….deci care i-ar costa bani. Asa punem patura in cap si totul e ok. 90% din userii americani de iPhone nici nu stiu ce procesor, camera, ram are telefonul si nici nu ii intereseaza.

  15. Este adevarat. Am patit-o eu zilele astea cu un iphone 6 care se misca foarte greu si se bloca. I-am schimbat ieri bateria si astfel si-a revenit, diferenta fiind foarte mare de performante.

  16. Dar tot aud ca cica e normal sa se strice bateria dupa un an. Ma astept ca si Samsungurile si Pixelurile puscate sa aiba problema asta.

  17. Tot aud ca de fapt bateria e ok pe iPhone. Atunci, daca se degradeaza asa repede (dupa un an), ar trebui sa vedem probleme de genul si la Pixel sau Samsung.

  18. Nu cred ca se asteapta c-o sa mearga lumea sa-si schimbe bateria. Mai degraba, Apple spera ca lumea va da vina pe vechimea telefonului (chiar daca e doar de-un an, doi) si-si vor cumpara altul nou. La urma urmei, asta-i scopul final.

  19. Srb, ești cel mai detestat cititor de pe idevice. Sincer, îmi este milă de tine la câtă ură generezi.
    Măcar de Crăciun fii mai bun.

  20. In termenii Apple Care Apple spune ca schimba bateria doar dacă aceasta are sub 80% din capacitate. Acum ma întreb eu, oare bateria de la iPhone X se va degrada sub acest nivel de 80% in 2 ani?

  21. Păi stai așa. Eu am cumpărat telefon care are un procesor cu x ghz frecvență. Tu vii peste un an și scazi frecvența asta. Mă mir că n-au început în draci procesele la americani.

  22. Păi normal,utilizatorul e de vine de fiecare data.Axum au recunoscut că fac o asemenea mizerie dar nu au spus că e nevoie de o incetinire a iphone-urile pentru că au in interior componente de proasta calitate,au găsit și acum o scuza penibilă.

  23. Am iPhone 5s ,il am de 3 ani,am ios 8.4 pe el (cu jailbreak),se misca bine,dar ,bateria tine cam putin mai ales cand da de temperaturi extreme de +35 sau mai mici de 0
    La temperaturi normale (gen intre 15 si 30)
    De la ora 7 dimineata ma tine pana la ora 14 (daca stau mult pe net si ma joc)si la ora 14 mai am 15 %,daca il folosesc doar pentru apeluri / mesaje / sa ma joc 10-15 min/stat pe net 10-15 min ma tine de la 7 dimineata pana la 17

  24. Omul Srb este limitat saracul , stie numai sa jigneasca si se lauda ca are un iq ridicat …… te tradeaza comentariile penibile copile …… te rugam lasa-ne sa stam linistiti pe acest site sa aflam noutati si sa comentam omeneste nu contradictoriu si jignitor cum o faci tu . Retrage-te . Lasa-ne .

  25. 3 am si? Nu imi permit monopoly . Daca scriam 50 case tot acelasi raspuns dadeai? Am zis in sensul ca voi probabil aveti si mai multe..in kkt greu cu adolescentii

  26. Copile acum ai inceput sa vorbesti la subiect fara sa jignesti ??? Bravo este un inceput bun , oricum nu mai fi asa de infatuat ca nu rezolvi nimic . Cand o sa mai cresti o sa vezi ca nu totul in viata este asa cum crezi tu . Tu inca mai crezi in Mos Craciun . Ar fi bine sa iti vezi de treaba ta si sa nu mai jignesti pe nimeni , nu sti bugetul altora , vorbesti aiurea . Oricum esti cel mai hulit om de pe acest site , nu te prea suporta nimeni , asa ca , ori iti vezi de treaba ta si devi om ori pleaca , lasa-ne , retrage-te . Multumesc

  27. Asta in condițiile in care îl încarci zilnic. Eu cum nu ma joc pe telefon și îl încărcat la 48 ore aproximativ, este posibil sa nu cobor sub acel prag de 80% in 2 ani. Tu cu ce ai verificat stadiul bateriei?

  28. Ca să scadă la 80% Health trebuie să faci 1000+ cicluri.
    Părerea mea este că nu ai nicio șansă să ajungi la 80% battery health în doi ani.
    Poate doar dacă îl încarci de două ori pe zi sau îți bați joc de el punându-l la încărcat de câte ori nu-l folosești.

  29. Bravo ! 3 case nu e rău, mai depinde și unde ai casele astea și ce valoare au. Dacă sunt la țară, e una; dacă le ai în Paris, Londra, Madrid, Washington, etc, e alta.
    Spre surprinderea ta sunt și alții (printre care și eu) care au mai multe proprietăți (printre care și case) în diferite locații (printre care și capitale europene).
    Așadar, nu te mai da rotund, că ai colțuri…

  30. De unde stii tu asta,ai avut telefon cu android?(evident,intreb daca ai avut telefon care sa fie la pret asemanator cu iphone-ul ).Si inca ceva,tu faci instalare de beta pe curat in fiecare saptamana,e normal sa nu aiba cum sa se “incarca” cu ceva iphone-ul tau.Deci?

  31. da un S8 pt 2 sapt,..daca nu ai memorie buna nu este treaba ta
    Si colegul nostru a avut si inca are un s7 edge…si el confirma ca iPhone X este peset la orice…iar s7 edge cam este un S8 90%
    Eu nu prea folosesc beta..decat f f rar…de ex de la aparitia ios11…doar 1 beta am folosit

  32. ba e f rau sa ai 3 case/tomberoane….1 tomberon in bucuresti 1 predeal si 1 lisabona…stiu nu am bani de monaco…mi-as fi dorit elvetia…dar am preferat sa nu mor de foame precum o cioara

  33. Si cand te-ai trezit era dimineata…si te durea gatul pentru ca ai stat cu el peste marginile curbate ale ecranului de la S8.Inteleg ca esti mincinos,dar macar tine si tu minte ceea ce spui,risti sa te faci de ras.Si repet,daca instalezi pe pretiosul tau cate un beta pe curat pe saptamana,e normal ca telefonul tau sa fie mai putin incarcat comparativ cu al meu care nu a primit restart de cateva luni de cand il am…

  34. Mda, ai tu casă în Lisabona ?????
    În Predeal ai o cabană probabil, iar în București ai un apartament într-un bloc comunist dintr-un cartier dormitor. Mișto!
    Decât să mori de foame ca o cioară în Elveția, preferi să trăiești ca un troll pe internet!

  35. Dintre locatiile date de tine…doar paris poate…LONDRA?? daca ai putina minte si o cunoastere a ceea ce inseamna o constructie..iti dai seama ca este 0 !! acolo am facut evaluare..si aia sunt nebuni…in centrul londrei costa 10 mil o casa cu o calitate a structurii pe care eu ti-o fac de la 0 in Buc cu 1 mil

    Nu stiu daca ai fost…dar acolo e precum iPhone…cumperi 1 iphone la 1000$ cand el este construit cu 200$

  36. slabe rau..te inteleg ca te-am atins acolo la suflet
    AM zis : “Eu nu prea folosesc beta..decat f f rar”
    Tu ai dedus: “Daca instalezi pe pretiosul tau cate un beta pe curat pe saptamana…”

    ce sa mai vorbesc cu astia DOamneeee

  37. Referitor la S7 edge vs iphone x,frumusetea sta in diferenta de pret,diferenta de generatii si in ochiul privitorului.Asa si eu,daca compar iphone 7,fie el si red,cu S7 Edge,iphone-ul imi pare depasit la orice,mai putin ca manevrabilitate cu o singura mana.

  38. Srb,e dimineata,lasa saracii in pace,te-ai luptat cu ei toata noaptea.Daca ambele telefoane ar costa 0 lei,am vorbi de doua situatii:1. Utopie, 2. Eroare in afisarea preturilor pe site-ul Emag.In alta ordine de idei,tu poti face fix ce vrei cu banii tai,eu la fel cu ai mei,insa ti-am spus ca e vorba de doua telefoane din gama de pret diferita si din generatii diferite.

  39. Interesant cum estimezi tu costul unei case, așa grosier. Dacă ai fi constructor, ai ști că structura construcției depinde și de zona seismică a locației, iar ce găsești în Londra nu se potrivește cu ceea ce găsești în București.
    În plus, valoarea unei case depinde de zonă, de amplasare, etc, nu doar de costul construcției. De aia două case identice au prețuri diferite in orașe diferite. De aia ți-am spus că depinde unde ai tu casele, nu doar numărul lor.

  40. Tu minti si cand respiri,deci nu e vina mea ca nu te cred.Desi nu folosesti beta(ca asa spui acum),le spui oamenilor in comentariile de la articolele dedicate cum se prezinta bateria,cum e la performante fata de beta-ul precedent.

  41. domne, nu e problema mea ca voi, saracii tot timpul despre pret va plangeti…deci daca pretul ipotetic ar fi eliminat…ati fi bucurosi ca ultimii cersetori ce cer gratis orice
    Eu nu imi permit rolls royce sau altceva, nu intru acolo sa ma plang de pret…las oamenii aia in pace
    Muierilor, va plangeti non stop

  42. crede-ma LONDRA…este si va fi overpriced…nu ai cum sa te compari cu mine ce fac asta de peste 12 ani.
    Centrul londrei ai case de 5 mil ce arata ca un kkt ! asta zic, lasam la o parte zona etc unde londra e un kkt ca zona. Din cauza asta am preferat in lisabona decat un kkt precum londra unde dai o groaza de bani si faci un kkt ..de ce? pt ca asa este zona !
    Prefer monaco decat kktul ala inghesuit precum Londra…plina de betivi si 0 “view”
    Serios mai investigheaza, pana si masinile lor care sunt sub china acum, sunt mai scumpre precum cele nemtesti si praf la fiabilitate…Tu nu ai idee sa pui accent pe absolut orice cand vine vorba sa ai o casa facuta de tine la standardele impuse de tine
    Crede-ma tu doar fabulezi aici pt ca daca ai avea buget de 5 mil clar nu ai vrea casa in Londra

  43. nu au declarat..doar ca au inclus si ip7…asta ca au facut-o pt viitor sau…
    daca procentul ar fi sub 80% atunci nu vad problema…

  44. Ehe,ti-ai da si viata(ca demnitate oricum nu ai) sa fii asa sarac cum sunt eu.Nu stiu ce fac altii,daca se plang sau nu,nu ma priveste,insa eu clar nu ma plang.Totusi,traim intr-o lume libera(tu esti incorsetat in ecosistemul Apple,deci te exclud),asa ca nu vad de ce nu am putea vorbi despre orice.Eu nu vorbesc despre Rolls Royce pentru ca nu am tangente cu ei,dar cu S7 edge si cu iphone X m-am intersectat.Muierile tale poate se plang,eu nu am avut astfel de probleme cu muierile mele,dar asta e ceva normal,nu putem fi toti “la inaltime”.

  45. Asta am incercat si eu sa iti spun,dar am incercat sa fiu subtil,daca te numeam asaq direct nu mi se aproba comentariul.Dar observ ca daca am rabdare si te iau incet,intelegi.

  46. “mi-as da si viata” clar nu
    1) la mana sa imi dau viata sa am ce are o persoane pe care nu o cunosc?!
    2) sunt f bine asa cum sunt, nu risc asta

    3) arata cum gandesti, chiar esti nebun

  47. Nu, locuiesc in Spania. Pentru MacBook am achiziționat Apple Care, m-a costat 340€. Pentru iPhone este 70€. Dar trebuie sa mai întreb încă o data pentru ca am impresia ca pentru iPhone X este puțin mai mult.

  48. 6S plus (cu A9 de la Samsung) cumpărat pe 5-6 Ianuarie 2016,pe 28 Februari 2017 battery wear level peste 20%(in jur de 24%,sub 500 cicluri de încărcare),schimbat pe garanție bateria cu una noua(factura doveditoare). Acum(de la începutul lui Martie) după 10 luni de zile și in jur de 300 cicluri am 16.4% battery wear,însă când am fost in Germania la Wasserkuppe la zăpada(deci la frig) îmi arăta vreo 40%!!!
    48% baterie,peste 5 minute scot sa faci poza,low battery 10%! Deblochez sa fac poza,8% și când sa dau sa fac îmi crapă tel! Îl bag in buzunar,după vreo 5 minute îl deschid,43%. Am sa-l trimit in service zilele astea înainte sa-mi expire garanția și așa ma fac(încă odată) cu o baterie noua.

  49. Nici pe departe nu e așa,deși Apple pretinde ca ai 20% maxim battery wear level după 500 cicluri de încărcare. Eu după 13 luni am avut 24% battery wear la 6S plus.

  50. Nasoala experiența. Practic un telefon “premium” de 2 ani, deja la a 3-a baterie aproape. Eu sper ca bateriile din iPhone X sa fie mai bune și mai bine verificate. Sper!

  51. Nimic,pe garantie la Vodafone,am întrebat la Vox(Reseller autorizat Apple) și e 80€ fără TVA schimbarea bateriei. Culmea,indiferent de model,5,5S,6,6S și variantele plus,la absolut toate e 80€ + TVA.

  52. S7 Edge este peste iPhone 7 la orice. Comparând cu iPhone X, S7 Edge-ul mi se pare inferior, dar nu atât de inferior cât mi se pare iPhone 7 față de iPhone X.

  53. Noroc ca sunt client Titanium la ei(in martie eram Platinum,acum s-a schimbat clasificarea)și am prioritate in sevice,in 2 zile lucrătoare am avut deja telefonul și nu “pana la 15 zile lucrătoare” cum e normal.

  54. Înseamnă ca la iPhone X va fi cel puțin 120€. Pana la urma cred ca o sa ma duc luna viitoare sa iau Apple Care. Și cu 70€ și fără…măcar stau mai liniștit. Mai ales ca este baterie de tehnologie noua, in L, dubla baterie…Acum merge bine dar cine știe cum va fi peste 1 an jumate…

  55. nu, el are un s7 edge si sora sorei lui are un copil si fratele copilului mic are impreuna cu verisoara sorei lui un baietel si el are un iphone 6

  56. Nu te contrazic, dar pot spune că dintre toate iPhone-urile pe care le-am avut (pe toate, din 2007 încoace), 6S-ul a avut cea mai proastă baterie.
    În momentul de față, 6 Plus-ul meu, care a ajuns la un student defavorizat (eu donez device-urile vechi când trec la generație mai nouă), are încă bateria originală și are 75% health.
    Asta spre deosebire 6S Plus-ul meu, care este la a doua baterie și are tot 75% battery health.

  57. E părerea ta iar eu nu o contrazic.Spun doar că e o comparație pe produse din ani diferiți,mai corecta e comparația cu ceva din același an,gen S8 sau Note 8.

  58. Este clar ca iPhone X trebuie comparat cu Note 8. Eu am comparat cu S7 Edge pentru ca eu am trecut de la el la iPhone X. De asta am spus ca am văzut aceste schimbări. Probabil ca dacă as fi trecut la Note 8, la fel as fi văzut mari schimbări. Nu compar iPhone X cu Note 8 pentru ca nu dețin unul și nici nu am umblat cu unul. Așa ca nu contest care este mai bun.

  59. Deci fără Apple Care garanția este de 2 ani ca in toată Europa. Dacă as lua Apple Care as avea tot 2 ani de la data cumpărării, doar ca aceasta garanție acoperă bateria, asta dacă este sub 80% din capacitate, plus accesoriile, adică cablul si căștile. Plus ca dacă se strica telefonul vine un curier sa îl ridice de acasă, adică nu te mai duci tu cu el, ai suport telefonic pe toată perioada de 2 ani…La MacBook am contractat Apple Care dar acolo îți mai dau încă 1 an in plus de garanție, adică in total ai 3 ani de la data cumpărării. Și acoperă cablu-încărcător, baterie, suport telefonic…Evident ca pe lângă toate astea, in ambele cazuri, acoperă orice alt defect care nu este din vina utilizatorului. La MacBook m-a costat 340€. Dar a trebuit sa fac pentru ca îl folosesc sa lucrez cu el și dacă se strica ceva după 2 ani reparațiile sunt mult mai scumpe la un MacBook. Deci pentru 70€ in plus pana la urma o sa fac și pentru iPhone.