RO-ALERT. Autoritatile Incep sa Testeze Sistemul de Alerta prin SMS

RO-ALERT este acum in plin proces de testare de catre IGSU si STS, autoritatile trimitand mesaje SMS de verificare catre cetatenii din Romania.

RO-ALERT este un sistem de avertizare a populatiei prin SMS in legatura cu orice fel de evenimente majore care se intampla in Romania, el fiind anuntat de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta in octombrie. Atunci RO-ALERT era prezentat ca o solutie pentru a tine cetatenii informati in legatura cu evenimentele de interes national, sau regional, iar acum incep si testele.

RO-ALERT va fi testat incepand de astazi de catre autoritatile din Romania, acestea urmand a trimite mesaje SMS pe telefoanele romanilor, indiferent de reteaua de telefonie folosita de acestia. RO-ALERT este gandit pentru a functiona indiferent de reteaua de telefonie mobila in care se afla persoanele de pe teritoriul Romaniei, astfel ca orice fel de mesaj trimis va fi receptionat pe toate telefoanele.

RO-ALERT va incepe sa trimita pe telefoanele romanilor mesaje SMS de tipul „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT” pana la sfarsitul acestei zile, dar nu trebuie sa va speriati. Majoritatea nu vor intelege ce inseamna RO-ALERT si la ce ajuta, insa daca il primiti pe telefoanele voastre, este bine sa stiti ca este doar un test, chiar asa cum scrie si in textul trimis de autoritati.

RO-ALERT. Autoritatile incep sa testeze sistemul de alerta prin SMS

RO-ALERT este dezvoltat pentru Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si este utilizat cu ajutorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, deci e vorba de o cooperare intre institutiile statului. Vorbim despre ceva rar in Romania, institutii care colaboreaza pentru binele cetatenilor, dar iata ca la ani de zile dupa ce sisteme similare au fost implementate in alte tari, vom avea si noi RO-ALERT.

ro-alert mesaje sms

RO-ALERT nu are deocamdata stabilite tipurile de urgente care necesita trimiterea de mesaje SMS catre cetateni, asa ca momentan nu stim si in legatura cu ce vom fi alertati de catre autoritati. RO-ALERT ar trebui totusi sa trimita mesaje de avertisment pentru cutremure, viscole, furtuni, alunecari de teren, sau alte tipuri de dezastre naturale, insa probabil nu se va limita doar la atat in viitor.

RO-ALERT ajunge in Romania dupa ce in SUA, de exemplu, exista de ani de zile asemenea sisteme, dar si altele care alerteaza oamenii in legatura cu copii care au fost rapiti, de exemplu, ele fiind foarte eficiente. in Romania este, in general, nevoie de tragedii pentru ca autoritatile sa faca ceva efectiv pentru cetateni si nici atunci nu isi bat prea tare capul, insa RO-ALERT este un pas in directia buna, sau cel putin asta e speranta.