Apple. Amenda de Zeci de Mii de Dolari Zilnic de la un Judecator

Apple a fost amendata cu zeci de mii de dolari pe zi din cauza nepredarii unor documente catre o instanta care judeca un proces important in SUA.

Compania Apple este amendata cu cate 25.000 de dolari zilnic incepand cu data de 16 decembrie deoarece a evitat sa furnizeze dovezi intr-un proces care se judeca la o instanta americana. Vorbim despre un proces care este deschis impotriva Qualcomm, judecatorul luand decizia de a amenda compania Apple cu aceasta suma pentru refuzul sau de a coopera.

Suma reprezinta cam ceea ce a incasat Apple la fiecare 16 secunde in T3 2016, insa vorbim despre una zilnica, iar daca in aceasta saptamana documentele nu au fost predate, ea s-ar ridicat deja la 175.000 de dolari. Apple nu este parte in proces, dar el trebuie sa afle daca americanii au fost fortati de catre Qualcomm sa le cumpere chip-urile modem impreuna cu alte licente de care nu avea nevoie.

Apple sustine ca a furnizat cateva milioane de documente pentru acest proces intr-o perioada foarte scurta de timp si ca lucreaza sa furnizeze alte cateva milioane de documente in perioada urmatoare. Apple se plange de faptul ca perioada de timp necesara pentru furnizarea documentelor a fost prea scurta si sustine ca va face apel imptriva amenzii, dar nu se stie daca va castiga.

Qualcomm este implicata in multe procese din cauza Apple, fiind acuzata de mai multi producatori ca ii forteaza sa plateasca licente pentru tehnologii care nu le sunt necesare. Nu doar Apple trebuia sa furnizeze documente pentru acest proces, dar este singura companie care a fost amendata pentru ca nu le-a livrat la timp anchetatorilor.

“U.S. Magistrate Judge Nathanael Cousins in San Jose, California, ordered Apple to pay $25,000 for each day that it fails to produce the evidence starting Dec. 16, a penalty equal to the profit the iPhone maker generated every 16 seconds in the last fiscal year. Apple has until Dec. 29 to turn over the documents or face even steeper fines..”

Apple amenda documente proces

4 COMENTARII

  1. Din moment ce ei declara miliarde de unități de iPhone vândute,ce te mira dacă acum declară că au predat deja milioane de documente?

  2. Las’ sa dea ca au de unde. Am invatat si eu 3 lucruri de care sa ma feresc de cand sunt in State:
    1.crack
    2.IRS
    3.Justitia americana