Google a Furat un Angajat Important al Apple

Google a angajat un important inginer al companiei Apple pentru a continua evolutia procesoarelor pe care intentioneaza sa le foloseasca in telefoanele sale.

2017 a fost anul in care Google a devenit in sfarsit serioasa in ceea ce priveste fabricarea de smartphone-uri, iar anul nu se putea incheia mai bine decat cu angajarea unui inginer important. Acesta a plecat de la compania Apple si a fost unul dintre cei care fondat grupul Apple care dezvolta procesoarele incluse in iPhone si iPad in ultimii ani.

John Bruno este numele acestui inginer si el a avut un rol extrem de important in dezvoltarea chip-urilor din seria A pentru iPhone si iPad, plus a procesoarelor pentru ele. Rolul sau in cadrul Google nu a fost dezvaluit, insa este destul de clar faptul ca va ajuta compania din Mountain View sa devina mai competitiva cu Apple in ceea ce priveste procesoarele pentru smartphone-uri.

Google nu a furat ingineri talentati doar de la compania Apple, ci si de la Qualcomm, iar de la HTC a cumparat intreaga divizie care producea telefoane mobile pentru pietele globale. Cu atat de multi ingineri talentati, cei de la Google vor transforma seria Pixel in competitori directi ai iPhone si Samsung, desi seria a doua are probleme foarte mari.

Google investeste sume foarte mari de bani in dezvoltarea de smartphone-uri performante, iar producandu-si propriile procesoare, va avea un control mult mai mare asupra experientei finale. Google este la a doua tentativa de a deveni un producator de smartphone-uri premium, insa spre deosebire de prima initiativa, se pare ca acum are parte de succes mai mare.

“Google has hired John Bruno, a well-regarded chip designer from Apple who had worked on the company’s series of iPhone chips since 2012. The hiring is part of a brewing effort by Google to design its own chipsets for consumer devices like the Pixel phone.”

Google inginer Apple

14 COMENTARII

  1. Adevărul este că performanțele iPhone-ului se bazează în mare parte pe faptul că sistemul de operare este scris pentru procesorul propriu Apple. Instrucțiunile date procesorului sunt excelente, și astfel ios reușește să “stoarcă” totul din procesor.

    Google nu se află în aceeași poziție deocamdată, dar din fericire a început să dezvolte propriile procesoare, și se anunță a fi un rival extrem de puternic pentru producătorii din industrie.

    Când Google va scrie Android pentru propriul procesor, atunci vom asista la o explozie a performanțelor dispozitivelor cu Android, și echipate cu procesor Google.

  2. Si revelionul din Romania (Bucuresti mai ales) trebuie brevetat de cineva. Anul trecut cand am fost acasa am avut senzatia ca ne-au invadat rusii. BOOOM! BOOOOM! Ma cam luase panica la un mom dat ca bubuiturie erau din ce in ca mai mari. Ma asteptam sa cada blocuri ceva. BOOOOM!

  3. Foarte bun comentariul lui Viorel. In optimizare sta performanta Apple. Degeaba inghesui componente super performante intr-o carcasa daca sistemul de operare abia le recunoaste…