Prima Pagina Steve Jobs Steve Jobs. Compania Italiana care Foloseste Numele Co-fondatorului Apple

Steve Jobs. Compania Italiana care Foloseste Numele Co-fondatorului Apple

O companie din Italia se foloseste de numele lui Steve Jobs pentru a isi vinde produsele, in ciuda opozitiei facute de catre compania Apple.

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, o companie italiana cu numele Steve Jobs a primit dreptul de a functiona si de a isi vinde produsele folosindu-se de reputatia fostului co-fondator Apple. Vorbim despre o companie creata de doi frati italieni, ea producand obiecte vestimentare si accesorii, iar dupa 5 ani de procese cu Apple, a reusit sa castige dreptul de a folosi numele Steve Jobs.

Apple nu a brevetat ca marca numele fostului sau co-fondator, iar in instanta nu a reusit sa demonstreze faptul ca Steve Jobs nu ar trebui sa fie denumirea unei companii, desi moral cam asa ar trebui sa stea lucrurile. Cei doi frati au ales numele Steve Jobs dupa ce fostul co-fondator al Apple a decedat, asa ca vorbim despre o tentativa de a profita de faima numelui pentru a-si vinde mai usor produsele.

Steve Jobs firma italia

Avocatii Apple au acuzat in instanta faptul ca firma italienilor avea un logo in care litera J troneaza intre cuvintele Steve si Jobs, ea fiind partial muscata si avand o frunza deasupra sa. Logo-ul Apple are caracteristici similare, insa instanta italiana care a judecat cazul n-a fost de partea celor din Cupertino, asa ca a decis ca fratii pot folosi numele pentru a-si vinde produsele, multa lume fiind surprinsa de asta.

“The story begins in 2012 when the two Neapolitan entrepreneurs registered the brand ‘Steve Jobs’ with a logo comprising a large J with a bite taken out of it. “We did our market research – the two tell us – and we noticed that Apple, one of the best known companies in the world, never thought about registering its founder’s brand, so we decided to do it.””

Castigand procesul impotriva Apple, cei doi frati au inregistrat ca marca logo-ul in intreaga lume, iar intentia este de a fabrica nu doar haine ci si produse electronice in urmatorii ani. Practic, italienii sunt precum chinezii si vor incerca sa concureze cu Apple inclusiv cu produse electronice, asa ca asteptati-va sa vedeti de la ei inclusiv laptop-uri si telefoane care vor intra in atentia lumii doar pentru ca poarta numele unui fost mare om.

Voi ce parere aveti despre ceea ce au facut ce doi frati si cat succes credeti ca vor avea in aventura lor ?

Steve Jobs firma italia 1

 • ionion

  Ironic nu-i asa , cand Apple insasi si-au luat propriul nume , precum si cele de iPhone , iPad de la altii .

 • Ce sa zic, foarte originali acești doi frați! (IRONIC) In rest, blugii mi-i voi cumpara in continuare de la Jack and Jones, care sunt făcuți tot in Italia. Așa ca sa le fac in ciuda acestor doi frați “inventivi”. 😀

 • Real

  O grămadă de haine jack&jones se fac si in romania 😉

 • Nu te contrazic. Acum in jur de 10 ani cred, aveam o vecina care lucra la o fabrica de confecții și făcea blugi pentru Armani. Eticheta finala o puneau in Italia, așa scria “Made In Italia”, nu România.

 • Olimpiu

  Nu-i mare diferenta intre italieni si romani. Se pare ca nici intre italieni si chinezi nu mai e mare.

 • sSen

  E atât de evidentă tărășenia încât mi se pare incredibil cum un judecător le-a putut da câștig de cauza ăstora doi.

 • Fosocle

  Steve Jobs era cumva proprietatea lui Apple? Înțeleg sa ii dea pe aia in judecată succesorii lui Jobs, dar Apple?
  Cand o sa termine de dat in judecată toata planeta, o sa vedem si Apple vs Apple.

 • Real

  Probabil..dar mai nou trebuie sa scrie unde sint produsi.

 • Cine ar mai cumpara Armani dacă ar scrie “Made in România”? Prosti suntem noi romanii ca ne lăsam călcați in picioare de toți și ne place sa ne milogim și sa fim sclavi.

 • Adioff

  Steve Jobs e doar un nume , asocierea o facem noi cand citim , cate firme exista ? Fiecare firma are dreptul sa-si aleaga un nume care nu e folosit . De ce nu Steve Jobs . Au fost ” inspirati ” , cum suntem si noi …

 • richard

  Foarte simplu, nu au incalcat nici o lege. Numele nefiind trade mark poate fi folosit de catre oricine si in orice scop. Ca moral nu e ok e altceva, insa cu moralitatea astazi mori de foame. Vezi ex Apple, cat de moral a fostt sa faca evaziune fiscala de miliarde de euro sau teapa cu limitarea perfomantelir tel dc bateria devine usor uzata fara a anunta clientul.

 • sSen

  De acord cu toate părerile dar cred ca va scapă “j-ul” ăla mușcat și codița de deasupra

 • Real

  Stai linistit ca lumea nu e curioasă unde se fabrica.
  Logo-ul contează 😋😋