Steve Jobs. Compania Italiana care Foloseste Numele Co-fondatorului Apple

O companie din Italia se foloseste de numele lui Steve Jobs pentru a isi vinde produsele, in ciuda opozitiei facute de catre compania Apple.

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, o companie italiana cu numele Steve Jobs a primit dreptul de a functiona si de a isi vinde produsele folosindu-se de reputatia fostului co-fondator Apple. Vorbim despre o companie creata de doi frati italieni, ea producand obiecte vestimentare si accesorii, iar dupa 5 ani de procese cu Apple, a reusit sa castige dreptul de a folosi numele Steve Jobs.

Apple nu a brevetat ca marca numele fostului sau co-fondator, iar in instanta nu a reusit sa demonstreze faptul ca Steve Jobs nu ar trebui sa fie denumirea unei companii, desi moral cam asa ar trebui sa stea lucrurile. Cei doi frati au ales numele Steve Jobs dupa ce fostul co-fondator al Apple a decedat, asa ca vorbim despre o tentativa de a profita de faima numelui pentru a-si vinde mai usor produsele.

Steve Jobs firma italia

Avocatii Apple au acuzat in instanta faptul ca firma italienilor avea un logo in care litera J troneaza intre cuvintele Steve si Jobs, ea fiind partial muscata si avand o frunza deasupra sa. Logo-ul Apple are caracteristici similare, insa instanta italiana care a judecat cazul n-a fost de partea celor din Cupertino, asa ca a decis ca fratii pot folosi numele pentru a-si vinde produsele, multa lume fiind surprinsa de asta.

“The story begins in 2012 when the two Neapolitan entrepreneurs registered the brand ‘Steve Jobs’ with a logo comprising a large J with a bite taken out of it. “We did our market research – the two tell us – and we noticed that Apple, one of the best known companies in the world, never thought about registering its founder’s brand, so we decided to do it.””

Castigand procesul impotriva Apple, cei doi frati au inregistrat ca marca logo-ul in intreaga lume, iar intentia este de a fabrica nu doar haine ci si produse electronice in urmatorii ani. Practic, italienii sunt precum chinezii si vor incerca sa concureze cu Apple inclusiv cu produse electronice, asa ca asteptati-va sa vedeti de la ei inclusiv laptop-uri si telefoane care vor intra in atentia lumii doar pentru ca poarta numele unui fost mare om.

Voi ce parere aveti despre ceea ce au facut ce doi frati si cat succes credeti ca vor avea in aventura lor ?

Steve Jobs firma italia 1