Produsul Ilegal Facut de Steve Jobs si Wozniak va fi Scos la Licitatie

Inainte de a co-fonda Apple, Steve Jobs si Steve Wozniak au vandut o serie de produse ilegale, iar unul dintre ele este acum scos la licitatie in SUA.

Steve Jobs si Steve Wozniak sunt co-fondatori ai companiei Apple si stiti cu siguranta povestea crearii companiei ai carei produse le folosim in viata de zi cu zi, dar probabil nu stiti ceea ce s-a intamplat inainte de asta. Apple este marea realizare a co-fondatorilor Steve Jobs si Steve Wozniak, insa inainte de a produce calculatoare, ei au facut cu totul altceva.

Mai exact, Steve Jobs si Steve Wozniak au creat asa numitele blue boxes, niste produse ilegale care permiteau efectuarea de apeluri telefonice gratuite de oriunde din SUA catre orice numar de telefon. Aceste cutii albastre redau printr-un difuzor o serie de tonuri de apel speciale care ii ofereau detinatorului posibilitatea de a face apeluri telefonice gratuite.

produs ilegal Steve Jobs

Desi aceste dispozitive erau ilegale, Steve Jobs si Steve Wozniak au produs cateva si le-au vandut inainte de a se gandi sa creeze compania Apple, iar unul dintre ele este scos acum la vanzare. Se speculeaza ca acesta ar fi primul dispozitiv de acest gen scos la licitatie, din sutele create atunci, iar pretul de vanzare cerut este de aproape 68.000 de dolari.

produs ilegal Steve Jobs 1

Steve Jobs a spus la un moment dat ca daca nu ar fi fost create acele dispozitive, e posibil ca Apple sa nu fi luat vreodata fiinta, insa desigur ca aceasta ar putea fi o exagerare a fostului presedinte Apple. Chiar daca suma de pornire pentru licitatie este de 68.000 de dolari, in realitate dispozitivul s-ar putea vinde cu o suma mult mai mare, dar ramane de vazut cine va fi dispus sa o plateasca.

https://www.youtube.com/watch?v=dxCNvNwl60s