Apple a Rezolvat Problema Procesoarelor Intel in macOS

Apple a rezolvat partial problema procesoarelor Intel, cunoscuta si sub denumirile Meltdown si Spectre, incepand cu macOS 10.13.2, dar continua modificarile.

Ieri am aflat despre o problema majora a procesoarelor Intel care afecteaza aproape toate modelele lansate din anul 1995 si pana in prezent, aparent inclusiv procesoarele ARM ale telefoanelor. Desi calculatoarele cu Windows au incepand de astazi un patch care rezolva problema, cei de la Apple au rezolvat-o pentru toata lumea inca din macOS 10.13.2 pentru a securiza Mac-urile.

Puteti vedea in imaginea de mai jos dovada faptului ca macOS este protejat impotriva problemei procesoarelor Intel, ea fiind cunoscuta sub denumirile Meltdown si Spectre in functie de atacul ce poate fi facut. Apple a inceput sa rezolve problema procesoarelor Intel in macOS 10.13.2, insa in macOS 10.13.3 a integrat noi modificari menite sa creasca securitatea Mac-urilor.

macOS 10.13.3 este deocamdata disponibil in versiune beta pentru utilizatorii de Mac-uri, astfel ca va mai trece putin timp pana cand versiunea finala a sistemului de operare va fi lansata. Avand in vedere ca macOS 10.13.3 nu a fost lansat public, e normal de ce Apple inca nu a anuntat in mod public faptul ca isi protejeaza clientii impotriva Meltdown si Spectre, asa cum a anuntat Microsoft azi.

Meltdown si Spectre sunt cunoscute de multa vreme de catre cei de la Intel si de multi ai experti in securitate informatica, insa detaliile au fost tinute secrete pana cand problemele puteau fi rezolvate. Acum ca Microsoft a lansat un patch pentru Windows, cu numarul KB4056892, detaliile despre Meltdown si Spectre incep sa apara, multe procesoare Intel fiind afectate acum.

5 COMENTARII

  1. Parca vad ca patchul de la MS mai mult o sa strice decat sa repare :)))) Cam asta e tendinta la ei, calitate ZERO la KB-uri…si da lucrez zilnic cu win10 la birou, avem mii de statii cu win10 si stiu ce vorbesc (pentru eventualii MS fanboys)

  2. Ne dai niste exemple , daca tot te-ai gandit sa ataci asa gratuit “eventualii” MS fanboys ? Sau esti platit si tu sa ataci ceva de la concurenta , caci se pare ca asta e rolul site-ului asta ?

  3. gasesti pe google cate exemple vrei. Nu am ce sa atac pt ca nu mai consider Ms concurenta. Cand vor reveni la calitatea cat de cat decenta de alta data poate…