Prima Pagina Intel ATENTIE: Intel Anunta ca Patch-urile Meltdown si Spectre Strica unele Calculatoare

ATENTIE: Intel Anunta ca Patch-urile Meltdown si Spectre Strica unele Calculatoare

Intel a anuntat faptul ca patch-urile pentru Meltdown si Spectre strica unele dintre calculatoarele clientilor pe care acestea sunt instalate.

intel patch meltdown spectre reboot

Intel a fost in centrul atentiei in acest inceput de an, la fel ca Apple, insa din cauza diferite, deoarece doua vulnerabilitati majore pentru procesoarele sale, inclusiv cele AMD Si ARM, fiind dezvaluite cu denumirile Meltdown si Spectre. Acestea le permit hackerilor sa acceseze informatii din calculatoarele victimelor fara ca acestea sa stie, iar asta desi in mod normal ele ar trebui sa fie criptate si inaccesibile.

Intel a promis patch-uri pentru a rezolva vulnerabilitatile Meltdown si Spectre, pe care le-au furnizat companii ca Apple, Microsoft, Google, AMD si diversi alti producatori de gadget-uri. Problema sta acum in faptul ca procesoarele Broadwell si Haswell sunt afectate de aceste patch-uri, iar calculatoarele care functioneaza in baza lor fie refuza sa mai porneasca, fie sunt prinse in reboot loop-uri.

Intel anunta ca patch-urile pentru Meltdown si Spectre strica unele calculatoare

Intel si-a anuntat partenerii care au data centere sa nu instaleze aceste patch-uri in calculatoare pentru ca risca sa-si distruga intreaga infrastructura, semn ca nici utilizatorii obisnuiti nu ar trebui sa o faca deocamdata. Microsoft a oprit deasemenea unele actualizari dupa ce s-a descoperit ca unele calculatoare cu procesoare AMD intrau deasemenea in reboot loop-uri dupa instalarea acestor patch-uri.

“We have received reports from a few customers of higher system reboots after applying firmware updates. Specifically, these systems are running Intel Broadwell and Haswell CPUs for both client and data center. We are working quickly with these customers to understand, diagnose and address this reboot issue. If this requires a revised firmware update from Intel, we will distribute that update through the normal channels. We are also working directly with data center customers to discuss the issue.”

“Intel a fost blamata initial pentru faptul ca a stiut despre aceste probleme inca din 2017 si nu a anuntat lumea, presedintele sau vanzandu-si un grup mare de actiuni inainte ca problemele sa devina publice. Acum Intel e blamata si de faptul ca nu s-a anuntat toti clientii, ci doar o parte dintre ei, ca aceste patch-uri pentru procesoarele sale pot genera probleme foarte mari pentru calculatoarele pe care sunt instalate.

Intel este cel mai mare producator de microprocesoare, insa toti cei care fac asemenea componente au fost afectati, dar numai Intel este in centrul atentiei in acest moment. Concluzionand, daca aveti un procesor din seria Broadwell sau Haswell, va recomand sa nu instalati patch-urile.

 • Srb Srb

  Si unele amd fac la fel. Asta e

 • De tot râsul! Eu nu mai actualizez absolut nici un dispozitiv electronic care dispune de o actualizare noua.

 • Adi

  Oare MacBook Pro 2016 touch bar este afectat? Am instalat actualizarea, si de doua ori consecutiv a refuzat sa mai pornească. Nu răspundea la nici o comanda, părea ca este descărcat complet. Dupa un timp se debloca singur. Este prima oară cand mi se intampla de cand am Mac.

 • Srb Srb

  Nu,ala are cpu sky lake

 • Bogdanel

  E valabil si pentru sky lake

 • Bogdanel

  Asta sigur e o practică intel să ne facă să cumpărăm alte procesoare

 • Ismail30

  Și dacă am Windows licențiat și își face automat update ?
  După aceasta actualizare cum pot remedia problema?
  Merge instalat Windows nou?

 • Srb Srb

  “Specifically, these systems are running Intel Broadwell and Haswell CPUs ”
  sa inteleg ca tu ai sky lake si ai probleme?
  pe kabylake nu se intampla nimic

 • Srb Srb

  da e o practica Intel ce o pregateste de 10 ani de zile, precum strategia teroristilor, ca in 2018 sa te faca sa cumperi alte procesoare…

 • Srb Srb

  la cele amd am inteles ca nu mai merge…nu mai booteaza nici in safe mode etc

 • Ismail30

  Este o problema gravă din punctul meu de vedere și nu este super mediatizata !!!
  Ar putea sa paralizeze multe instituții !!!

 • Nu este nici o practică. Pur și simplu este incompetență.

 • Askforme

  Sunt extrem de curios unde se ajunge cu problema asta…care nu e mediatizata cu un scop !!! Intr-o situație de genul acesta trebuia sa apăra peste tot Știrea……Facebook-ul probabil ca e prea ocupat cu #Rezist.

 • Dan

  Yep, been there, done that. Never again! 😂

 • Ismail30

  Vor fi valuri de procese !!!
  Ori vor șterge update-ul și va lansa altul fără probleme ,ori se vor alege cu un scandal de proporții globale cei de la Intel împreuna cu cei de la Windows !!!

 • adi

  Eu am patit-o , am un AMD FX 8 core si numai blue screen uri nu puteam boota si am dat run a previous version of windows

 • Merlin

  Este o greseala, probabil, de proiectare, unde probabil nu s-a cautat daca exista vreo problema. Cazul rau, e o gaura lasata special, pentru servicii. Votez cu varianta doi, unde un individ a dat peste ea. In nici un caz incompetenta la acest nivel!

 • Ismail30

  Acum și-a finalizat update-ul pc-ul meu și văd ca totul rulează in parametri normali ,procesorul este hasewell i5 4590 cu Windows 10 pro

 • Ismail30

  Pe laptop am i7 7700qh tot cu Windows 10 și rulează perfect cu update la zi