Meltdown si Spectre – Intel vorbeste despre Problemele Procesoarelor

Intel a vorbit despre problemele procesoarelor Intel si exploit-urile Meltdown si Spectre, care permit accesarea datelor stocate in memoria kernel.

meltdown spectre intel probleme procesoare

Meltdown si Spectre sunt exploit-uri care ataca vulnerabilitati critice ale procesoarelor Intel, compania americana vorbind pentru prima oara despre problemele procesoarelor sale. Intel a afirmat ca intentiona sa dezvaluie saptamana viitoare pentru lumea intreaga informatiile privind problemele procesoarelor Intel, insa a fost fortata sa o faca acum din cauza presei.

Intel sustine ca informatiile false publicate de catre presa au fortat-o sa confirme vulnerabilitatile mai devreme decat dorea, compania asteptand lansarea unor patch-uri de securitate pentru Windows, Linux si nu numai. Intel sustine totusi ca vulnerabilitatile Meltdown si Spectre nu afecteaza doar procesoarele sale, ci si cele ale ARM, AMD afirmand ca ale sale sunt sigure.

“Intel and other technology companies have been made aware of new security research describing software analysis methods that, when used for malicious purposes, have the potential to improperly gather sensitive data from computing devices that are operating as designed. Intel believes these exploits do not have the potential to corrupt, modify or delete data.”

Intel sustine deasemenea ca folosind exploit-urile Meltdown si Spectre nu pot fi sterse sau modificate informatii din memoria kernelului sistemului de operare, dar citirea lor e posibila in continuare. Intel a afirmat deasemenea ca lucreaza cu diversi producatori pentru a bloca Meltdown si Spectre folosind o solutie unica, care teoretic n-ar trebui sa afecteze prea mult si performantele calculatoarelor sau telefoanelor.

Meltdown si Spectre – Intel vorbeste despre problemele procesoarelor

Intel spune deasemenea si ca impactul asupra performantelor procesoarelor sale dupa protejarea cu Meltdown si Spectre depinde de tipul de functii pe care acestea trebuie sa le faca. Mai exact, dupa aplicarea patch-urilor pentru protejarea procesoarelor Intel de exploit-urile Meltdown si Spectre, cei de la Intel spun ca utilizatorii obisnuiti nu ar trebui sa observe vreo scadere a performantelor.

“Intel has begun providing software and firmware updates to mitigate these exploits. Contrary to some reports, any performance impacts are workload-dependent, and, for the average computer user, should not be significant and will be mitigated over time.”

Intel spune deasemenea si ca produsele sale sunt cele mai sigure din lume, dar exploit-urile Meltdown si Spectre confirma exact contrariul,a sa ca ramane ca fiecare sa ce vrea in legatura cu asta. Intel lucreaza cu Microsoft, Apple si creatorii Linux pentru a bloca Meltdown si Spectre intr-un mod cat mai simplu si mai usor pentru toata lumea, dar nimic nu este simplu, nici cand aceste companii colaboreaza.

Meltdown si Spectre sunt cea mai mare problema de securitate cu care compania Intel s-a confruntat pana acum, procesoarele sale fiind considerate a fi extrem de sigure, dar iata ca exista si exceptii. Partea buna este ca problemele procesoarelor Intel vor fi rezolvate rapid multumita colaborarii dintre producatori, astfel ca Meltdown si Spectre nu vor mai afecta utilizatorii.