Prima Pagina Intel Meltdown si Spectre – Intel vorbeste despre Problemele Procesoarelor

Meltdown si Spectre – Intel vorbeste despre Problemele Procesoarelor

Intel a vorbit despre problemele procesoarelor Intel si exploit-urile Meltdown si Spectre, care permit accesarea datelor stocate in memoria kernel.

meltdown spectre intel probleme procesoare

Meltdown si Spectre sunt exploit-uri care ataca vulnerabilitati critice ale procesoarelor Intel, compania americana vorbind pentru prima oara despre problemele procesoarelor sale. Intel a afirmat ca intentiona sa dezvaluie saptamana viitoare pentru lumea intreaga informatiile privind problemele procesoarelor Intel, insa a fost fortata sa o faca acum din cauza presei.

Intel sustine ca informatiile false publicate de catre presa au fortat-o sa confirme vulnerabilitatile mai devreme decat dorea, compania asteptand lansarea unor patch-uri de securitate pentru Windows, Linux si nu numai. Intel sustine totusi ca vulnerabilitatile Meltdown si Spectre nu afecteaza doar procesoarele sale, ci si cele ale ARM, AMD afirmand ca ale sale sunt sigure.

“Intel and other technology companies have been made aware of new security research describing software analysis methods that, when used for malicious purposes, have the potential to improperly gather sensitive data from computing devices that are operating as designed. Intel believes these exploits do not have the potential to corrupt, modify or delete data.”

Intel sustine deasemenea ca folosind exploit-urile Meltdown si Spectre nu pot fi sterse sau modificate informatii din memoria kernelului sistemului de operare, dar citirea lor e posibila in continuare. Intel a afirmat deasemenea ca lucreaza cu diversi producatori pentru a bloca Meltdown si Spectre folosind o solutie unica, care teoretic n-ar trebui sa afecteze prea mult si performantele calculatoarelor sau telefoanelor.

Meltdown si Spectre – Intel vorbeste despre problemele procesoarelor

Intel spune deasemenea si ca impactul asupra performantelor procesoarelor sale dupa protejarea cu Meltdown si Spectre depinde de tipul de functii pe care acestea trebuie sa le faca. Mai exact, dupa aplicarea patch-urilor pentru protejarea procesoarelor Intel de exploit-urile Meltdown si Spectre, cei de la Intel spun ca utilizatorii obisnuiti nu ar trebui sa observe vreo scadere a performantelor.

“Intel has begun providing software and firmware updates to mitigate these exploits. Contrary to some reports, any performance impacts are workload-dependent, and, for the average computer user, should not be significant and will be mitigated over time.”

Intel spune deasemenea si ca produsele sale sunt cele mai sigure din lume, dar exploit-urile Meltdown si Spectre confirma exact contrariul,a sa ca ramane ca fiecare sa ce vrea in legatura cu asta. Intel lucreaza cu Microsoft, Apple si creatorii Linux pentru a bloca Meltdown si Spectre intr-un mod cat mai simplu si mai usor pentru toata lumea, dar nimic nu este simplu, nici cand aceste companii colaboreaza.

Meltdown si Spectre sunt cea mai mare problema de securitate cu care compania Intel s-a confruntat pana acum, procesoarele sale fiind considerate a fi extrem de sigure, dar iata ca exista si exceptii. Partea buna este ca problemele procesoarelor Intel vor fi rezolvate rapid multumita colaborarii dintre producatori, astfel ca Meltdown si Spectre nu vor mai afecta utilizatorii.

 • Mininonisa

  “Intel spune deasemenea si ca produsele sale sunt cele mai sigure din lume, dar exploit-urile Meltdown si Spectre confirma exact contrariul,a sa ca ramane ca fiecare sa ce vrea in legatura cu asta” ce exprimare de 2lei de la un individ care traduce cu greu articole copiate.

 • Prin alte părți se vorbește de pierderii de performanțe de pana la 30% după actualizare. Deci pe cine credem? Suntem puși in situația de a alege între securitate sau performante mai scăzute. Deci ce alegem?

 • Srb Srb

  te rugam sa ne arati blog/site de al tau unde exprimarea este perfecta.Pana atunci, ramai doar o mizerie ce sta in spatele monitorului si se ia de munca altora

 • Srb Srb

  nu are probleme mac
  “The biggest blows are expected to come to virtualization systems like Amazon’s EC2 or Google Compute Engine. The Register claims the performance hits could range from 5 percent to 30 percent”

 • Deci nu se referă și la Mac…sper sa fie adevărat.

 • Srb Srb

  pai nu trebuie sa ma crezi pe mine, ce am x.x.2 de multe zile si pe imac si pe macbook pro…chiar si macbook 12″ al fetei si merge ok..
  Recomand backup si faci trecerea la .2 si vezi cum ti se misca
  Astept sa vad sapt viitoare cum va merge un dell xps 13″ cu i5..dar ma astept sa nu fie probleme

 • Florin

  L-am scanat pe mac cu tool-ul ala de windows (bootcamp) de pe site-ul intel. Zice ca nu sunt expus. Plus de asta nu zice nimeni ca ar fi mac-urile afectate.