Samsung Galaxy S9: EXCLUSIV, Camera cu Functii Exceptionale

Samsung Galaxy S9 va avea o camera cu functii exceptionale pregatite pentru clienti, coreenii pornind o noua revolutie pentru camerele telefoanelor.

samsung galaxy s9 camera functii

Samsung Galaxy S9 va avea o camera revolutionara pregatita de catre compania coreeana, noul telefon avand dezvaluite specificatiile acestei componente multumita unei imagini cu noua cutie oferita pentru el. Aceasta a confirmat in premiera o schimbare uriasa pentru camera Samsung Galaxy S9 in comparatie cu cea oferita in actualele modele, diferenta fiind uriasa.

Samsung Galaxy S9 va avea o noua camera cu rezolutie de 12 megapixeli, in timp ce modelul Plus va avea o camera duala cu doi senzori de acest gen, insa ambele camere vor imparti o noua functie extrem de importanta. Mai exact, camera Samsung Galaxy S9 isi va schimba deschiderea in functie de nevoile utilizatorului, aceasta putand face trecerea de la f/1.5 la f/2.4 foarte rapid, iar imaginea de mai jos exemplifica foarte bine schimbarea.

Samsung Galaxy S9 va avea o camera similara cu cea a modelului W2018, deschiderea variabila permitand schimbarea acesteia in functie de mediul in care este inregistrata imaginea de catre utilizatori. Deschiderea f/1.5 pentru camera Samsung Galaxy S9 va aduce poze foarte bune in conditii de luminozitate scazuta, dar si in conditii cu lumina excelenta, cea f/2.4 neavand, din pacate, vreun avantaj care sa fie demn de luat in seama in vreun fel, sau altul.

Samsung Galaxy S9 va avea o camera revolutionara integrata

Samsung Galaxy S9 camera deschidere
Deschidere variabila demonstrata pe Samsung W2018

Samsung Galaxy S9 va avea deasemenea integrata, separat de deschiderea variabila, si o functie “portret” imbunatatita, efectul de blur aplicat pentru fundalul pozelor fiind mult mai puternic decat in trecut. Pentru camera Samsung Galaxy S9 va fi deasemenea implementata si posibilitatea de a inregistra clipuri video la 1000 FPS, cel mai probabil la rezolutie 1080p, coreenii urmand a obtine un avantaj serios si in fata Apple.

Samsung Galaxy S9 va uimi in principal cu deschiderea variabila pentru camera, desi in modelul W2018 aceasta a generat probleme cu poze deocalizate, dar cred ca ele au fost rezolvate pana acum. Cu o deschidere de f/1.5 pentru camera Samsung Galaxy S9, noul telefon va avea una dintre cele mai avansate componente de acest gen si ar putea intrece iPhone X sau Google Pixel 2 in testele DxOMark.

Samsung Galaxy S9 a fost confirmat in mod oficial de catre compania coreeana ca fiind pregatit pentru prezentare in cadrul mobile World Congress 2018, dar punerea in vanzare nu a fost momentan anuntata. Nici pretul Samsung Galaxy S9 nu este deocamdata cunoscut, dar cel mai probabil nu va fi atat de mic pe cat spera unii, ci s-ar putea apropia serios de valoarea de 1000 de dolari.

21 COMENTARII

  1. f 1.5 Va face camera de S9 sa fie mult superioara celei de pe iphone x,chiar daca si acesta este foarte buna .Deci va face fotografii exceptionale in lumina scăzută.Tranzitia dintre f 1.5 si f 2.4 mi se genială.De-abia astept sa trec de pe iphone x pe s9 plus.

  2. Idevice!? Diagonala de 12mp ??? Serios?
    Folosesc un s8 plus de 6luni si deja am burning screen …vad urmele pe ecran unde sunt tastele…pe o imagine alba

  3. “cea f/2.4 neavand, din pacate, vreun avantaj care sa fie demn de luat in seama in vreun fel, sau altul”….. Aceasta deschidere va fi folosita în lumina puternica sau foarte puternica unde nu necesita o deschidere mult mai mare (f1.5 in cauza)

  4. S9 Plus având o camera duala, cu același caracteristici cred va va avea 3 f
    2 de la camera principala și 1 de la senzorul secundar

  5. S9 plus va avea pe senzorul principal f 1.5 (eu sper la f 1.4)iar pe celalalt va avea f 2.4 .Diferenta e ca pe s9 va fii un singur senzor care va schimba intre f1.5 si f2.4 iar pe s9 plus vor fi doi senzori separati.Pe s9 plus e posibil sa fie f1.4 eu la asta sper

  6. Și e cred ca tot f1. 4, dar mai cred ca va fii tot în stilul lui S9 adică primul senzor sa aibă diafragma ajustabila iar al doilea senzor sa aibă diagramă de sine stătătoare, iar în funcție de lumină primul senzor setează diafragma și lucrează concomitent cu cel de al doilea

  7. F-stop la camerele de smartphone-uri nu are aceleași proprietăți ca f-stop la camerele cu prismă optică de sticlă (cum e la DSLR-uri).
    Contează distanța între focala obiectivului și deschiderea diafragmei. La smartphone-uri, distanța asta este minusculă.

    Camerele de smartphone-uri sunt limitate în performanțe optice față de cele DSLR.