Clientii Apple Schimba Bateriile iPhone in Numar mare, Majoritatea fara Rost

Apple a fost luata cu asalt de clientii furiosi care cer inlocuirea bateriilor iPhone din cauza performantelor limitate, insa iata cati au intr-adevar nevoie.

apple schimba baterii iphone rost

Clientii Apple au luat cu asalt Apple Store-urile dupa ce americanii au recunoscut in mod oficial faptul ca limiteaza performantele iPhone in functie de gradul de uzura al bateriei, intreaga lume fiind socata sa afle despre dezvaluire. Dupa aparitia acestui anunt, Apple Store-urile au fost luate cu asalt de catre cei care au decis sa-si inlocuiasca bateria iPhone, profitand de pretul mai mic perceput de catre Apple.

Angajatii Apple spun ca numarul de persoane care cer inlocuirea bateriei este atat de mare incat programarile se intind cu zilele, iar Apple a anuntat deja ca pentru unele modele nu va avea suficiente baterii in urmatoarele 3 luni. Apple a fost luata prin surprindere de numarul mare de clienti carora le pasa de performantele iPhone si vor sa-si inlocuiasca bateria unui model vechi, dar nu toti cei care fac asta au nevoie de asa ceva.

Angajatii Apple spun ca aproximativ 10% dintre cei care cer inlocuirea bateriei unui iPhone au intr-adevar nevoie de acest lucru, deci schimbarea nu le va imbunatati performantele, ci poate doar autonomia bateriei. Informatiile se bazeaza pe diagnosticarile facute de catre anagajatii Apple pentru telefoanele carora li se inlocuisc bateriile, unii dintre clienti asteptand foarte mult pentru efectuarea reparatiei.

“I would say less than 10% of the phones we have ordered batteries for actually need a battery, based on diagnostics. I feel bad for the people that actually need batteries and have to wait because people think that Apple is having a ‘sale’ on batteries.”

Desi angajatii Apple le spun clientilor ca bateriile nu necesita inlocuire, majoritatea se simt mintiti, asa cum e normal, si cer oricum inlocuirea bateriei, dar performantele n-au cum sa creasca daca nu au scazut vreodata. Apple a reusit, din pacate, sa-si umileasca clientii in doua randuri, o data cu limitarea performantelor, si a doua oara cu asteptarea pentru inlocuirea bateriei, dar daca 10% dintre unitati sunt limitate, atunci vorbim despre zeci de milioane de clienti cu probleme.