Iata de ce ar fi luat Foc Bateriile a Doua iPhone-uri in Apple Store

Iata motivul din cauza caruia doua Apple Store-uri au fost evacuate dupa ce doua baterii au luat foc in momentul in care erau inlocuite de catre angajati.

foc baterie iphone apple store

Saptamana trecuta v-am spus ca doua Apple Store-uri au fost evacuate dupa ce bateriile unor telefoane iPhone au luat foc in timp ce angajatii incercau sa le inlocuiasca cu altele noi pentru clientii nemultumiti de limitarea performantelor. Compania Apple nu a facut vreo declaratie cu privire la motivele din cauza carora bateriile au luat foc, insa o teorie cu privire la asta a aparut ieri pe internet.

Conform unei persoane care a schimbat baterii ale iPhone in trecut, compania Apple fixeaza bateriile de carcasa folosind o banda adeziva, aceasta tinand destul bateriile destul de ferme dupa montare. In incercarea de a dezlipi bateria de aceasta banda adeziva, exista riscul ca ea sa se indoaie, un scurtcircuit sa se provoace si aceasta sa ia foc, persoana care a pornit teoria spunand ca a intampinat probleme de acest gen.

In Apple Store-uri lucreaza angajati Apple specializati in demontarea iPhone, insa in ultima vreme mai multi s-au plans ca trebuie sa lucreze intr-un ritm accelerat din cauza numarului foarte mare de persoane care cer inlocuirea bateriilor. Graba cu care se face demonstarea si inlocuirea bateriei poate avea drept efect deteriorarea acesteia, iar in unele cazuri vedem ca apar incendii care duc la evacuarea magazinelor Apple.

“According to Mr. Phan, the batteries are held in place by an adhesive strip. While trying to remove this sticky tape from one of the iPhone units he was working on, it ripped leaving the bottom part of the strip under the battery. As he worked to remove the battery from the adhesive underneath, it bent, creating a short circuit. Sparks and smoke came from the cell. Phan quickly removed the battery from the phone and doused it in water before it could explode.”

Apple nu a oferit vreo explicatie pentru evacuarile de saptamana trecuta, insa autoritatile au confirmat ca a fost vorba despre bateriile unor telefoane iPhone care au luat foc si au umplut magazinele de fum toxic. Nu cred ca Apple va oferi vreodata o explicatie, dar alta mai logica nu exista deocamdata si ea se cam potriveste cu haosul care e acum in departamentul de reparatii din magazinele Apple.