iPhone X: Apple ar vrea sa il Scoata din Vanzare in 2018

iPhone X ar putea avea parte de o existenta foarte scurta, compania Apple avand planuri surprinzatoare cu privire la telefonul sau in anul 2018.

iphone x scos vanzare 2018

iPhone X ar putea fi primul telefon al companiei Apple care va avea o durata de existenta limitata la doar un singur an de zile, daca este sa dam crezare celor spuse de catre un analist asiatic in cursul zilei de ieri. Vorbim despre Ming-Chi Kuo, analistul care a oferit intotdeauna informatii valide in legatura cu produsele pe care compania Apple intentiona sa le lanseze, iar cele de ieri privind iPhone X vin ca o surpriza uriasa pentru toata lumea.

iPhone X este cel mai scump model de telefon lansat vreodata de catre Apple, a fost si cel mai asteptat de pana acum, insa interesul pentru el a scazut dramatic, conform analistilor, in urma perioadei sarbatorilor de iarna. Vanzarile pentru iPhone X au scazut atat de mult, in special in China, o tara extrem de importanta pentru Apple, incat s-ar parea ca exista intentia de a opri productia telefonului chiar din vara anului 2018, inaintea lansarii de noi modele.

iPhone X are deja productia redusa de catre compania Apple din cauza interesului tot mai scazut pentru telefonul mobil in randul clientilor din lumea intreaga, iar vanzarile pentru T1 2018 ar urma sa fie mai mici decat asteptarile analistilor. Inceputul de an este oricum o perioada in care vanzarile oricaror produse electronice scad simtitor, insa pentru iPhone X s-ar parea ca scaderea in vanzari este chiar mai mare decat se astepta Apple, sau partenerii sai.

iPhone X: Apple ar putea sa il scoata din vanzare in 2018

iPhone X ar fi primul model al iPhone care nu este tinut in vanzare dupa ce modelele inlocuitoare sunt lansate de catre compania Apple, in general cele precedente beneficiind de o reducere de pret si vanzare continua. De ce ar dori compania Apple sa opreasca in totalitate productia iPhone X nu e greu de ghicit, dificultatile mari in a fabrica acest telefon putand genera probleme la fel de mari pentru fabricarea noilor modele din 2018.

“We revise down 1Q18 and 2Q18 shipments of iPhone X to 18mn units and 13mn units, respectively, lower than market consensus of 20-30mn and 15-20mn units. We expect iPhone X will go to end of life (EOL) around mid-2018 and that total life cycle shipments will be around 62mn units, lower than our previous forecast of 80mn units.”

iPhone XS, iPhone X Plus si un alt model al iPhone cu ecran LCD de 6.1 inch sunt anuntate pentru lansare in anul 2018, iar cu acestea trei disponibile, plus iPhone 8 si iPhone 8 Plus, iPhone X ar fi un mode suplimentar inutil in oferta Apple. iPhone X nu poate avea un pret redus prea mult de catre Apple in 2018, asa ca el si-ar gasi cu greu un loc in oferta celor din Cupertino, mai ales daca luam in calcul si lansarea modelului cu ecran LCD de 6.1 inch.

iPhone X este un telefon destul de laudat, dar si destul de controversat, in principal din cauza decupajului pe care compania Apple a ales sa il integreze in ecran pentru a oferi camera TrueDepth pentru Face ID. Modelele noi ale iPhone ce vor fi lansate in 2018 vor avea in continuare decupaje integrate in ecran, asa asteptarile privind schimbarile de design ar trebui sa fie reduse.