Iata cati Oameni de pe Glob Folosesc Un Telefon Mobil si Internet

16

utilizatori internet global

Astazi au fost publicate cateva statistici extrem de interesante cu privire la populatia totala a planetei la finalul anului 2017 si cat din ea este activa in mediul digital. Conform Hootsuite, la finalul anului 2017 populatia planetei a atins 7,593 miliarde de oameni, 55% dintre acestia traind in mediul urban, deci exista in continuare o diferenta mica fata de cel rural.

In ceea ce priveste numarul utilizatorilor de internet, vorbim despre 4,021 miliarde de persoane care au navigat pe internet in 2017, rata de penetrare fiind de 53% in randul populatiei globale. Dintre cele 4,021 miliarde de persoane care au folosit internetul in 2017, 3,196 sunt active pe numeroasele retele de socializare din intreaga lume, unii pe multiple.

In ceea ce priveste numarul de persoane care folosesc telefoane mobile, vorbim despre 5,135 miliarde de persoane, cifrele fiind pentru utilizatori unici, deci atatea cartele ar fi active. Aici vorbim despre o rata de penetrare de 68%, foarte mare in raport cu numarul de persoane care nu isi permit un telefon mobil, dar asta e de asteptat si perfect normal.

De al un an la altul vedem cresteri ale numarului de persoane care navigheaza pe internet, sunt active pe retelele de socializare, sau folosesc un telefon mobil, dar fata de anul 2016 procentele de crestere sunt sub 10% pentru fiecare in parte.

utilizatori telefoane internet