Facebook Inregistreaza Prima Scadere a Numarului de Utilizatori

Facebook a anuntat ca in T4 2017 numarul sau de utilizatori activi zilnic a scazut pentru prima oara de la lansarea retelei de socializare si pana acum.

Facebook Scadere Utilizatori

Facebook a anuntat in cursul zilei de ieri prima scadere a numarului de utilizatori activi in cadrul retelei de socializare, compania luand prin surprindere pe toata lumea, in special investitorii care se asteptau la altceva. Pentru prima oara in istoria Facebook, compania americana a anuntat o scadere a numarului de utilizatori activi lunar in cadrul retelei de socializare, acesta fiind inregistrat in SUA si Canada, reteaua avand cu 1 milion de persoane mai putin active zilnic.

facebook utilizatori noi activi t4 2017

Presedintele Facebook, Mark Zuckerberg, a afirmat ca aceasta scadere a numarului de utilizatori activi in retea a fost ceva ce compania si-a dorit, facand o serie de schimbari care sa aduca aceasta modificare. In baza acestei scaderi, pe Facebook s-au petrecut cu 50 de milioane de ore mai putin zilnic, cifra fiind una uriasa, ea ingrijorand investitorii, dar totul este o “perdea de fum”, deoarece incasarile companiei au crescut oricum in T4 2017.

Facebook Inregistreaza Prima Scadere a Numarului de Utilizatori Activi

facebook crestere incasari T4 2017

Facebook are acum 2.13 miliarde de utilizatori activi lunar in retea, cu 14% mai multi decat in T3 2017, insa numarul de utilizatori activi zilnic adaugati la total fata de T3 2017 a fost de doar 32 de milioane de persoane, cea mai mica crestere din ultimii 2 ani. Practic, Facebook a atras noi utilizatori in reteaua sa, insa putini dintre acestia raman activi zilnic, semn ca e foarte posibil ca multe dintre conturi sa fie false, numarul total al acestora fiind imens.

facebook incasari utilizator T4 2017

Desi Facebook a pierdut din utilizatorii activi zilnic, veniturile generate per utilizator au crescut extrem de mult, de la 7.55 dolari in T3 2017 la 9.27 dolari in T4 2017, cu 2 dolari mai mult si decat in T4 2017. Practic, Facebook arata ca poate stoarce mai multi bani din advertiserii sai desi numarul de persoane active in retea scade, semn ca pe masura ce se intampla acest declin, costurlle de promovare cresc, deci Facebook nu pierde bani direct, ci doar pe bursa.

Facebook venituri utilizator t4 2017