Apple a ajutat la Prinderea unuia dintre cei mai mari Spammeri

Apple a colaborat cu autoritatile pentru prinderea unuia dintre cei mai cunoscuti si periculosi spammeri de pe planeta cu ajutorul iCloud.

Apple Prindere Spammer icloud

Apple a contribuit la prinderea unuia dintre cei mai mari spammeri de pe planeta, conform unor declaratii date de catre un martor in dosarul in care a fost cercetat spammerul. Peter Levashov este denumirea rusului care a fost considerat, pana recent, regele spam-ului, el fiind cunoscut pe internet cu pseudonimul Severa, creand un botnet imens denumit Kelihos.

Autoritatile il considera drept unul dintre cei mai mari spammeri de pe planeta, facand o multitudine de atacuri de tip phishing si generand foarte multi bani de la victimele sale. Avand in vedere dificultatea cu care a fost monitorizat, compania Apple a contribuit la operatiunile autoritatilor si a contribuit la prinderea sa in baza informatiilor furnizate de iCloud.

Se pare ca mesajele trimise de catre rus prin Jabber, platile online si iCloud au ajutat agentii federali din SUA sa il prinde, doua servere din Luxembourg fiind deasemenea inchise. De la iCloud autoritatile au folosit adresele IP pentru localizare si au aflat ca rusul folosea serverele din Rusia, tara in care nu puteau face nimic pentru a-l prinde.

“An affidavit unsealed today shows Apple’s unexpected role in bringing a Russian spam king to justice. Once listed as one of the ten worst spammers in the world, Peter Levashov allegedly ran the Kelihos botnet under the alias “Severa,”. Investigators also found an iCloud account registered in Levashov’s name, registered from an IP address that had often connected to the Luxembourg server.”

In momentul in care rusul a facut o vizita in Barcelona, autoritatile au monitorizat activitatea iCloud, si nu numai, astfel ca acolo agentii FBI, cel mai probabil, au cerut arestarea sa. Avand in vedere ca Apple le furniza informatii privind IP-urile folosite pentru contul iCloud al rusului, este extrem de probabil ca in baza lor sa se fi facut localizarea si arestarea.