Presedintele Apple ar vrea ca Banii sa fie Eliminati

Presedintele Apple a afirmat in cursul zilei de ieri ca si-ar dori ca banii sa fie eliminati complet din circulatie, iar oamenii sa foloseasca metodele alternative de plata.

tim cook bani dispara

Tim Cook, presedintele companiei Apple, a declarat aseara ca si-ar dori sa poata trai suficient de mult pentru a vedea eliminarea completa a banilor din circulatie. El a facut aceasta afirmatie in cadrul intalnirii anuale a actionarilor companiei Apple, acolo unde a spus ca rata de adoptie a platilor mobile, si a Apple Pay, nu e chiar atat de accelerata precum si-ar dori cumpania americana.

Apple a lansat Apple Pay in 2014, impreuna cu iPhone 6, insa pana in prezent sistemul de plati mobile a fost extins cu greu nu doar in SUA, ci si in diverse alte zone de pe glob. Compania Apple are concurenta si de la alti furnizori de servicii pentru plati mobile, dar marea problema este lipsa serviciului dincolo de cateva tari importante pentru Apple.

Tim Cook si-ar fi dorit ca situatia sa fie diferita si ca Apple Pay sa ajunga mai rapid in mai multe zone importante de pe glob, insa probabil ca acest lucru se va intampla in timp. Apple promoveaza Apple Pay in orice mod posibil si lucreaza in mod constant cu o varietate de partneri care incearca sa le ofere clientilor acest serviciu extrem de util pentru iPhone.

“Mobile payments have taken off slower than I personally would have thought if I were sitting here a few years ago. I’m hoping to be alive to see the elimination of money.”

In ciuda eforturilor esuate ale companiei Apple, afirmatiile presedintelui companiei sunt interesante, iar acest interes pentru disparitia banilor nu a fost afirmat vreodata de catre el. Daca ar fi sa ma intrebati, as spune ca e imposibil sa vada Tim Cook in viata sa disparitia banilor, insa nu este exclus ca la un moment dat, intr-un viitor indepartat, banii sa dispara.

7 COMENTARII

  1. Nu ai cum să faci să dispară banii folosind smartphone urile actuale. Da, să plătești exclusiv cu carduri bancare e o varianta, dar pentru a se plăti cu un smartph ar trebui să fie aproape perfect, adică spre exemplu să nu poată fi fentat Face IDul

  2. Apple ar dori sa profite de posibila piata imensa de plati virtuale prin intermediul smartphone-ului , care reprezinta aproape jumatate din populatia globului .
    Ce nu realizeaza , este ca ei au doar 15% din piata asta , iar ecosystemul super inchis al Apple, ii impiedeca sa se extinda.
    Deci nu, disparitia banilor nu se va produce datorita Apple.

  3. Ești la bar, mai vrei o bere .. fuck mi-a murit bateria :)), ar fi culmea ca situația financiară să fie dependentă de o baterie.

  4. Ca sa dispara banii trebui cel putin 30 de ani de pregatiri…suedia se chinuie sa renunte la bani de 10 ani si nu au nici jumate de pas in fatza..