Apple si-a Reales Consiliul Director astazi

Apple reales consiliu director

Apple a organizat in aceasta seara intalnirea anuala a actionarilor, aceasta avand loc in Apple Park, noul campus din Cupertino pe care compania inca se chinuie sa il deschida. O parte dintre actionarii companiei Apple au participat la eveniment pentru a vota consiliul director, plus alte cateva propuneri pentru ordinea de zi, cel activ pana astazi fiind reales.

Practic, nimic nu s-a schimbat in consiliul director al companiei Apple, semn ca majoritatea actionarilor sunt increzatori in directia pe care vrea sa mearga Tim Cook in continuare. Planurile presedintelui Apple pentru viitor implica lansarea multor produse noi si extinderea activitatii companiei Apple pentru a produce si mai multi bani pentru actionari.

Actionarii prezenti la eveniment au respuns propunerea de a crea o comisie pentru drepturile omului in cadrul Apple, dar si una care reducea numarul de actiuni necesare pentru a propune noi directori pentru consiliu. Acestea au fost doua dintre cele 6 propuneri de pe ordinea de zi, deci in viitor directorii nu vor fi propusi altfel decat pana acum.

“Apple shareholders overwhelmingly approved management proposals and rejected shareholder proposals that the board opposed at its annual meeting, the first held on the company’s new campus. As in recent years, the vote signals that Apple shareholders giving a vote of confidence to CEO Tim Cook and Apple’s overall strategy.”

Pentru realegerea consiliului director au votat 95% dintre cei prezenti cu drept de vot, deci vorbim despre o majoritate covarsitoare care inca are incredere in Tim Cook. Realitatea este ca nici nu poti gandi altfel cand compania a generat venituri de peste 200 de miliarde de dolari in 2017 si profit de alte cateva zeci de miliarde, cu cresteri estimate in 2018.