Apple a Vandut INCREDIBIL de Multe iPhone si iPad

Apple a vandut un numar impresionant de mare de telefoane iPhone si tablete iPad in cei 10 ani de existenta ai iDevice-urilor si foarte multe inca mai sunt active.

apple vandut iphone ipad 10 ani

Apple a vandut un numar incredibil de mare de telefoane iPhone, tablete iPad si iPod Touch-uri in cei 10 ani de existenta ai acestui tip de iDevice-uri. Informatiile vin de la analistul roman Horace Dediu, el estimand ca 2 miliarde de iDevice-uri au fost vandute de catre compania Apple din 2007 si pana in prezent, adica 200 de milioane de unitati anual.

Dintre cele 2 miliarde de iDevice-uri vandute de catre compania Apple in acesti 10 ani, se pare ca aproximativ 1.3 miliarde ar fi active in momentul de fata in lumea intreaga. In jur de 700 de milioane de unitati ar fi fost dezactivate intre timp, fie pentru ca s-ar fi stricat, fie pentru ca utilizatorii au renuntat pur si simplu sa le mai foloseasca deoarece sunt prea vechi.

Practic, cam doua treimi dintre toate iDevice-urile vandute de catre compania Apple sunt in momentul de fata active la nivel global, insa cifra totala este impresionanta in sine. Vorbim despre un singur producator de terminale mobile care in 10 ani a reusit sa vanda 2 miliarde de produse, iar in momentul de fata extrem de putine companii se pot lauda cu o asemenea realizare.

“The following graph shows the history of cumulative devices sold by Apple since mid-2007, when the iPhone was launched. That total is now 2.05 billion devices. I have added early estimates on the number of active devices (in red) based on assumptions about product life-span. I added the company’s own reported figures since then.”

Conform analistului roman, daca lucrurile vor continua asa, atunci in 2022 vor exista 1.8 miliarde de iDevice-uri active la nivel global, iar cifra de unitati vandute in total s-ar apropia serios de 3 miliarde. Acestea fiind spuse, compania Apple are un numar foarte mare de clienti care-i folosesc iDevice-urile, dar numarul este intr-o continua crestere.

apple vanzari iphone ipad