Apple: Anunt IMPORTANT pentru TOTI Clientii

Apple a facut un anunt extrem de important pentru toti clientii care folosesc iPhone, iPad si Mac, avertismentul trebuind urmat de catre toti cei vizati.

apple anunt clienti

Apple a facut in cursul acestei zile un anunt extrem de important pentru toti clientii care-i folosesc produsele, el avand menirea de a-i ajuta sa evite sa fie pacaliti de catre hackeri. Compania americana ii avertizeaza pe clientii sai sa nu cada victime in fata atacurilor de tip phishing pe care diversi hackeri le deruleaza in momentul de fata la nivel global.

Apple prezinta si unele imagini care arata atacurile pe care hackerii le fac, acestia incercand sa-i pacaleasca pe utilizatorilor sa acceseze pagini special create de catre ei. Compania americana se concentreaza pe un nou tip de atac la baza caruia stau email-uri prin care utilizatorilor li se spune ca pot anula anumite tipuri de abonamente pe care nu el au.

Apple a facut un anunt important pentru toti clientii

apple phishing avertizare

Acest tip de atac phishing nu este nici pe departe nou, insa se pare ca are un impact atat de mare incat compania Apple a simtit nevoia de a reactiona inainte ca lucrurile sa se complice prea mult. Acest atac le cere utilizatorilor sa-si introduca datele de logare pentru Apple ID, plus alte informatii importante, intr-o pagina a hackerilor, iar conturile pot fi furate.

“Scammers often try to trick you into sharing personal or financial information by sending you messages or links to websites that might look like they’re from Apple, but their actual purpose is to steal your account information. Some phishing emails will ask you to click on a link to update your account information. Others might look like a receipt for a purchase in the App Store, iTunes Store, iBooks Store or for Apple Music, that you’re certain you didn’t make.”

Problema pare minora, dar daca un hacker are acces la Apple ID-ul vostr, va poate bloca telefonul prin Find My iPhone si va poate cere bani pentru a vi-l debloca. Desigur ca va poate fura toate datele si multe alte informatii, asa ca nu accesati link-uri necunoscute pe care le primiti prin email, sau le vedeti pe internet si nu va logati cu Apple ID-ul chiar oriunde.