Vodafone Discuta despre Cumpararea UPC in Romania

Vodafone se afla in discutii privind posibilitatea de a cumpara operatiunile din Romania ale UPC, o fuziune urmand a crea un operator telecom extrem de puternic.

vodafone cumpara upc romania

Vodafone, al doilea cel mai mare operator telecom de pe piata locala, este in discutii cu reprezentanti ai companiei ce detine UPC pentru o posibila achizitie a operatiunilor din Romania. Discutiile se poarta la nivel de grup intre cei de la Vodafone si Liberty Global, compania care detine UPC, intentia fiind de fuziune intre operatiunile companiilor din unele tari.

Vodafone este foarte interesata sa cumpere o companie care are servicii de televiziune deoarece in momentul de fata nu prea are asemenea servicii in propria oferta in Romania neexistand ceva de acest gen. Daca ar cumpara UPC in Romania, cei de la Vodafone ar putea concura eficient cu toti competitorii, atat Orange, cat si Telekom, sau Digi, avand servicii complete.

Vodafone discuta despre cumpararea UPC in Romania

Vodafone, in ciuda lipsei unei divizii care sa ofere servicii de televiziune, are aproximativ 10 milioane de clienti in Romania, dar oriunde este loc de imbunatatiri, nu-i asa ? In aceasta idee, daca grupul Vodafone este dispus sa investeasca sume serioase pentru a cumpara operatiunile UPC din Romania, atunci pretul probabil va fi una dintre puntinele probleme.

“Vodafone confirms that it is in early stage discussions with Liberty Global regarding the potential acquisition of certain overlapping continental European assets owned by Liberty Global.”

Vodafone si Liberty Global au mai discutat in 2015 despre posibila fuziune a unor servicii europene, iar atunci nu s-a ajuns la un acord, insa acum companiile sunt ceva mai hotarate. Vodafone si Liberty Global se concentreaza in principal pe o fuziune a serviciilor in Germania, insa cu siguranta exista interes foarte mare si pentru alte tari unde se poate obtine profit frumos.