Slingshot: Malware-ul PERICULOS Acuns Timp de 6 Ani!

Slingshot este un malware extrem de periculos care a stat ascuns timp de 6 ani si a fost descoperit abia recent de catre expertii in securitate informatica.

Slingshot malware periculos ascuns

Slingshot este un nou tip de malware extrem de periculos care a stat nedescoperit timp de 6 ani si care s-a raspandit in multe zone ale planetei prin internet cu ajutorul routerelor utilizatorilor. Slingshot este prezentat de catre expertii in securitate informatica drept unul dintre cele mai periculoase tipuri de malware create vreodata, el fiind, aparent, dezvoltat la cererea unei natiuni, dar deocamdata nu se stie care este cea ce a finantat crearea sa.

Slingshot este gandit ca o platforma intreaga, ca un ecosistem, care se bazeaza pe multiple componente pentru a infecta calculatoarele si a extrage informatii esentiale pentru hackerii care l-au creat. Slingshot este deasemenea gandit pentru a se ascunde in routerele utilizatorilor si pentru a le infecta calculatoarele prin intermedul lor, asa reusind sa stea ascuns timp de 6 ani inainte de a fi descoperit de catre expertii in securitate informatica.

Slingshot –  malware-ul periculos nedescoperit timp de 6 Ani!

Slingshot malware periculos ascuns 1

Slingshot a fost descoperit de catre cercetatori fara a fi vreo dovada a faptului ca software-ului a existat, pana recent, unii speculand ca o serie de routere ale unei companii din Letonia ar fi fost infectate cu el. Totul a avut la baza folosirea unui software al acelei companii, el infectand calculatoarele cu Slingshot dupa descarcarea unei librarii de DLL-uri prin intermedul routerului care necesita configurare de catre utilizator inainte de folosire.

„The discovery of Slingshot reveals another complex ecosystem where multiple components work together in order to provide a very flexible and well-oiled cyber-espionage platform The malware is highly advanced, solving all sorts of problems from a technical perspective and often in a very elegant way, combining older and newer components in a thoroughly thought-through, long-term operation, something to expect from a top-notch well-resourced actor.”

Slingshot ar fi infectat calculataorele si prin vulnerabilitati de tipul 0-day, insa interesant este ca s-a ascuns prin fisiere criptate in interiorul folderelor unde erau salvate fisierele de sistem ale sistemului de operare. Slingshot este un software foarte complex folosit pentru a extrage informatii din anumite calculatoare si e foarte posibil ca multe informatii importante sa fi fost extrase de catre cei care l-au creat, fara ca cineva sa stie ce se intampla.

Articolul precedentApple isi Construieste propriul Netflix
Articolul următoreMAG: PRET de 2 LEI la Huse si Carcase de Telefoane
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.